چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۳۸۶ - ۱۱:۲۲
"قارا مجموعه" اثر شيخ صفي‌الدين اردبيلي رونمايي شد

مراسم رونمايی از مجموعه آثار شيخ "صفی‌الدين اردبيلی"، بنيان‌گذار معنوی سلسله "صفويه" كه آثاري نظير نصايح، مناقب، اقاويل و تقريرات در آن به چشم مي‌خورد، روز دوشنبه 18 تيرماه در سينما "تراس دهكده" فرهنگسراي بهمن برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، "مرتضي مجدفر" منتقد و روزنامه نگار، در اين مراسم گفت: اين مجموعه از جمله آثار گرانبهاي فرهنگ ديرين ايراني و اسلامي در منطقه آذربايجان و حاصل چهل سال پي‌گيري دكتر "حسين محمدزاده صديق" است. 

وي در ادامه به ارائه ويژگي‌هاي كتاب قارا مجموعه يا "مجموعه كبير" پرداخت و گفت: اين كتاب شامل رسالات گوناگوني است كه بخش‌هايي از آن توسط دكتر "صديق" كشف شده و اميدواريم اين حركت در مدون ساختن بخشي‌هايي از اين مجموعه اثر بخشد تا محققان و پژوهشگران در جست‌وجو و انكشاف رسالات ديگري از اين مجموعه همت ورزند.

سپس "داوود بهلولي" مترجم كتاب به ارائه مقاله‌اي با موضوع شيخ صفي، عارفي كه مباني اساسي فكري‌اش شيعه اثني‌عشري است، پرداخت و درباره سيادت "شيخ صفي‌الدين اردبيلي" بنا به گفته سيدمهدي رجايي، يكي از شاگردان آيت الله مرعشي نجفي، گفت: سلاطين صفوي از سادات موسوي هستند و نسل اين خاندان به حمزه فرزند حضرت موسي‌الكاظم (ع) منتهي مي‌شود.  سيادت اين خاندان مورد تاييد نسابه‌هاي زمان خود همچون صاحب سراج الانساب ابن كياست 

وي در ادامه اشارات جامع و علمي مناسبي به روايات و احاديث كتاب قارا مجموعه كرد و نمونه‌هاي احاديث معروف شيعه و ائمه معصوم را با ارائه مرجع بيان كرد.

"بهلولي" درباره چگونگي ترجمه اين كتاب گفت: ترجمه اين كتاب دو سال به طول انجاميد. در اين همواره از راهنمايي‌هاي استاد "حسين محمدزاده صديق" بهره جستم و تاييدات ايشان در پيش‌برد مراحل چاپ كتاب توسط نشر اديان كارساز بود.

در ادامه اين مراسم، سيداحسان شكرخدايي، پژوهشگر جوان به ارائه مقاله درباره حرمت و خدمت از ديدگاه شيخ‌صفي‌الدين اردبيلي پرداخت و گفت: حرمتي كه مورد نظر شيخ صفي است سالك را به 7 مرتبه و مقام هدايت مي‌كند، اين هفت مرحله عبارتند از: رسيدن به مقام خدمت، حركت از كيستي به چيستي، نفي خودخواهي و استعاذه از منيت، تسليم بدون بحث و جدل در برابر حق، شيخ را چون عقل دانستن، ترك اعمال خلاف سلوك و كسب رضاي حق و عبادت در شكل خدمت و ظهور سجاياي اخلاقي.

"شكرخدايي" در تشريح عبادت در شكل خدمت گفت: مقصود شيخ صفي از خدمت، انجام يك كار فيزيكي در يك ساعت مشخص نيست؛ بلكه خدمت را از جنبه وجودي‌اش در نظر مي‌گيرد. در عرفان، خدمت در هر زمان و در هر مكان ادامه دارد و خدمت سالك بايد به يك كيفيت وجودي تبديل شود، آن‌گاه خواب و بيداري او نيز خدمت خواهد بود.

وي در توضيح نفي خودخواهي و استعاذه از منيت افزود: شيخ صفي مي‌فرمايد پس تو تابع نفس اماره مي‌گردي و مي‌ماني نه به صالحان خدمت مي‌كني و نه در دل آنان مي‌شوي تا بلكه از درون آنان در دل تو نرمي و لطافت حاصل شود.

اين پژوهشگر در ادامه ضمن تشكر و قدرداني از زحمات استاد خود در طي ساليان دراز گفت: مناقب عارفاني كه چهره مردمي داشته‌اند، همواره در طول تاريخ توسط مردم ارادتمند و معتقدانشان نوشته و يا حكاياتشان سينه به سينه نقل شده است، چنان‌كه مي‌توان به كتاب اسرارالتوحيد در وصف مناقب شيخ ابوسعيد ابوالخير و كتاب مناقب العارفين افلاكي و همچنين رسالات سپهسالار در بيان حالات و گفته‌هاي مولوي اشاره كرد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۱:۵۶ - ۱۳۸۶/۰۴/۲۱
    رونمايي اثر ارزنده قارامجموعه شيخ صفي الدين اردبيلي كه براي اولين بار توسط استاد دكتر حسين محمدزاده صديق كشف علمي شده است كاري بسيار پسنديده است. از مسئولين فرهنگسراي بهمن كه اقدام به رونمايي اين كتاب كرده اند بسيار سپاسگزاريم و اميدواريم مراسم تجليل باشكوهي از استاد دكتر حسين محمدزاده صديق برگزار شود. از مسئولين چهره هاي ماندگار صدا و سيما و دانشكده هاي ادبيات دانشگاه هاي تهران، اردبيل ، تبريز و... كه تاكنون اقدام به چنين كاري نكرده اند بسيار انتقاد مي رود ...اميدواريم اين مسئولين نيز نسبت به تقدير و تجليل از دكتر صديق و آثار گرانبهاي ايشان در فرهنگ اصيل ايراني كه بيش از صدها اثر است اقدام كنند. ضمنا اين حركت فرهنگسراي بهمن تاييدي برفرمايش حضرت آيت الله خامنه اي يعني اتحادملي و انسجام اسلامي است. با تشكر حسن خوش خلق

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها