چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۴
16000 پروانه نشر کاغذی و فقط 4500 ناشر فعال‌!

مدیرعامل موسسه خانه کتاب در بازدید از کتابفروشی‌های شهر شیراز، با اینکه ۱۶ هزار ناشر دارای پروانه نشر در کشور وجود دارند، گفت: از این تعداد فقط ۴۵۰۰ ناشر در طول سال فعال هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در فارس، در این دیدار که صبح امروز چهارشنبه دوم بهمن ماه برگزار شد، ابتدا نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، به‌همراه صابر سهرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در پانسیون کتاب در شیراز حضور یافته و سپس در دفتر انتشارات نوید شیراز پای صحبت‌های علی نویدگویی، مدیر باسابقه این موسسه انتشاراتی نشستند.

در این بازدید، نویدگویی، توضیحاتی در خصوص انتشارات نوید شیراز ارائه کرد و ازجمله درباره جلدسازی، صحافی، انواع آموزش سنتی و به‌روز و نقش کتابسازی و ساخت کتاب در گذشته پرداخت.

مدیر انتشارات نوید شیراز در این بازدید همچنین با ارائه توضیحاتی درباره جلسات «یاران یکشنبه» که با حضور اهالی ادب و فرهنگ شیراز برگزار می‌شود، پرداخت.


در این دیدار نیکنام حسینی‌پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب نیز در خصوص وضعیت نشر توضیحاتی ارائه کرد و گفت: با اینکه ۱۶ هزار ناشر دارای پروانه نشر در کشور وجود دارند، ولی در طول سال ۴ هزار و ۵۰۰ ناشر بیشتر فعال نیستند.

در ادامه برنامه بازدید مدیرعامل خانه کتاب از کتابفروشی‌های شیراز، حسینی‌پور از کتابفروشی محمدی این شهر دیدن کرد.

بهنام محمدی، مدیر نمایشگاه و کتابفروشی محمدی در این دیدار، به ارائه توضیحاتی درباره تاریخچه فعالیت این کتابفروشی پرداخت و گفت: کتابفروشی محمدی در سال ۱۲۷۵ شمسی تاسیس شد و اکنون نسل پنجم کتاب فروشی در این کتابفروشی آموزش می‌بینند و به ارائه خدمات می‌پردازند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کتاب‌های ۱۱۰ رشته دانشگاهی در کتابفروشی محمدی ارائه می‌شود، افزود: من با تخفیف کتاب مخالفم زیرا ارج و قرب کتاب را بیشتر از اینها می‌دانم.


مدیر نمایشگاه و کتابفروشی محمدی خواستار جمع‌آوری غرفه‌های کتابفروشیِ باتخفیف در مراکز عمومی شهر شد و گفت: این غرفه‌ها با تخفیف‌هایی که ارائه می‌کنند، به صنعت چاپ و کتابفروشی لطمه وارد می‌سازند.

محمدی پیرامون تصاویر استفاده شده در کتابفروشی متبوعش نیز، خطاب به مدیرعامل خانه کتاب، گفت: ما تصاویر ۱۷۰ ادیب و فرهنگ‌پژوه را به عنوان چهره‌های ماندگار در کتابفروشی نصب کرده‌ایم.

وی افزود: به پنج ارگان مراجعه کردم تا تصاویر این چهره‌ها را جمع آوری کنم ولی فقط یک ارگان در این زمینه همکاری کرد و الان ۷۰ تصویر نصب شده است که این تعداد به ۱۷۲ تصویر می‌رسد.

محمدی پیرامون موزه‌ای هم که در دست راه‌اندازی دارد، گفت: تجهیزاتی که توسط پدربزرگ بنده از بمبئی هندوستان برای چاپ به شیراز منتقل شده است، نسل به نسل به دست ما رسیده و قصد داریم در این موزه به نمایش بگذاریم.

وی افزود: این تجهیزات به همراه تمامی نسخ چاپ شده توسط این دستگاه‌ها در طبقه دوم کتاب فروشی محمدی مستقر خواهد شد و به صورت موزه به نمایش در خواهد آمد.


محمدی این تجهیزات را متعلق به مردم شیراز دانست و افزود: قدمت صنعت چاپ به واسطه این تجهیزات معین است که تاریخ چاپ و نشر این شهر از شهرهای تبریز اصفهان و مشهد بیشتر است.

نیکنام حسینی‌پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب ایران نیز در این بازدید، درباره آسیب‌های ناشی از عرضه کتاب با تخفیف‌های نامتعارف در شهرهای مختلف کشور ازجمله شیراز، گفت: منتظر نباشید تهران برای شما تصمیم بگیرد و اقدام کند و پیشنهاد می‌دهم با همکاری شورای شهر شیراز و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری، از این موارد جلوگیری کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها