شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۲
کتابخانه ها باید تبدیل به مرکز ثقل اندیشه‌ورزی شوند

استاندار خوزستان گفت: کتابخانه‌ها نباید به امر خواندن بسنده کنند، باید به مرکز ثقل فرهنگی، مطالعاتی و محلی برای داد و ستد فکری و فرهنگی، نقد کتاب، شعر و ادب تبدیل شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، غلامرضا شریعتی امروز شنبه 23 آذرماه در آیین افتتاح کتابخانه «برکت سردار شهید مدافع حرم سیدحمید تقوی‌فر» شهرستان کارون در جمع مسئولان این شهرستان بیان کرد: کارکرد کتابخانه‌ها نباید تنها محلی برای مراجعین و کتاب خواندن باشند بلکه باید نقطه عطفی برای حرکت‌های فرهنگی و عزیمت به سوی آگاهی بخشی باشد.

وی با تاکید بر اینکه شهرستان کارون ظرفیت و پتانسیل ارزشمندی دارد، تصریح کرد: در حوزه‌های فکری و فرهنگی، شهرستان کارون نویسندگان، شاعران و هیئت‌های مذهبی قوی دارد و باید در جهت رشد و توسعه فرهنگی و پویایی جوانان منطقه اهتمام ورزیم.

شریعتی نقش خیرین دغدغه مند در کنار دولت را موثر ارزیابی کرد و گفت: باید بتوانیم در حوزه فرهنگ به گونه ای خلاقانه و با کارکرد غیر مستقیم، خیرین را به فرهنگ ترویج مطالعه تشویق کنیم.

استاندار خوزستان اشاعه روحیه پژوهش، تحقیق و مطالعه محوری را عامل تاثیرگذار در ذهن انسان برشمرد و افزود: مطالعه محوری ذهن انسان را از سطحی نگری، انفعال، رخوت و پرداختن به حاشیه‌های کاذب دور کرده و به سمت پویایی و نشاط رهنمون می‌کند.

وی یادآور شد: نهاد کتابخانه‌ها باید کتاب‌های مورد نیاز، به روز و جذاب را برای جوانان منطقه فراهم کند تا جوان بتواند آن چه که سیراب، تقویت و اقناعش می‌کند، را در این کتابخانه ببیند.

امام جمعه شهرستان کارون هم در این آیین پیشرفت بشر را مدیون کتاب و کتابت دانست و گفت: خداوند متعال دین اسلام را با کتاب معرفی کرده و قلم و کتاب به عنوان یک اصل در اسلام مورد توجه بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین قاسم خضیراوی اضافه کرد: اسلام در درجه اول دین فرهنگی است که با همین نگاه پیوند خورده است و نامگذاری این کتابخانه به نام شهید تقوی یکی از شهدای بزرگ مدافع حرم، باعث افتخاری عظیم برای مردم شهرستان کارون است.

معصومه خنفری فرماندار کارون در این آیین گفت: ساخت این کتابخانه از محل اعتبارات عمرانی دولت در سال 93 آغاز و به همت استاندار اعتبارات تکمیل و به بهره برداری رسید.
 

 
ختفری کتابخانه «برکت شهید تقوی» را بعد از کتابخانه مرکزی اهواز دومین کتابخانه مرکزی در استان ذکر کرد.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خوزستان یکی از برنامه‌های جدی در دو سال گذشته را توسعه زیرساختی کتابخانه‌های استان برشمرد و گفت: از 12 کتابخانه‌ای که قرار بود به بهره برداری برسد، دومین کتابخانه کارون جزء دهمین کتابخانه‌های این طرح بود که در مساحت 1000 مترمربع به بهره برداری رسید.

منصور کوهی رستمی افزود: برای ساخت این کتابخانه مبلغی معادل 13 میلیارد و 537 میلیون و 200 هزار ریال از محل تملک دارایی و ۲ درصد نفت و با مشارکت بنیاد برکت مبلغ یک میلیارد و 300 میلیون ریال هزینه شده است.

وی هزینه تجهیزات کتابخانه برکت را 3 میلیارد و 800 میلیون ریال بیان کرد و توضیح داد: این کتابخانه با 900 مترمربع زیربنا شامل بخش‌هایی چون: مخزن، سالن مطالعه خواهران و برادران، کودک، کافی نت، اداری، مرجع و نمازخانه است.

وی در پایان یادآور شد: یکی از ایده‌های این نهاد تبدیل کتابخانه‌ها به مراکز فرهنگی و اجتماعی برای برگزاری رخدادهای متعدد فرهنگی است.    

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها