پنجشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۹
فضای کتابگردی با وجود مشکلات اقتصادی رضایت‌بخش است

احمد مسجدجامعی در حاشیه ششمین پویش کتابگردی گفت: فضای کتابگردی را با توجه به شرایط عمومی و مشکلات اقتصادی رضایت‌بخش دیدم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)‌ آیین پویش کتابگردی امروز پنجشنبه 30 آبان با حضور احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران؛ نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل خانه کتاب؛ محمدجواد حق‌شناس؛ نادر قدیانی و فعالان فرهنگی در حال برگزاری است.

احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر در حاشیه ششمین پویش کتابگردی به خبرنگار ایبنا گفت: فضای کتابگردی را با توجه به شرایط عمومی و مشکلات اقتصادی رضایت‌بخش دیدم و کتابفروشان از کار خودشان راضی بودند زیرا کتابفروشی کاری عاشقانه است و نمی‌توان آن را صرفا اقتصادی دید.

وی عنوان کرد: کتابفروشان از این‌که به لحاظ روحی و روانی، کاری موثر انجام می‌دهند بسیار مهم است و اقتصاد آن هم پاسخگوست، همین که اقتصاد نشر پاسخگو است می‌تواند رضایت‌بخش باشد.

در ادامه این پویش، احمد مسجدجامعی از برخی کتابفروشی‌های راسته انقلاب بازدید کرد و با حضور در کتابفروشی اسم، از نزدیک با برخی عناوین موجود در این کتابفروشی آشنا شد. کتاب «طرح بازاریابی کسب و کارهای کوچک» نوشته آلن دیپ که با ترجمه فوأد معصومی به شکل ساک خرید طراحی شده بود، مورد توجه وی قرار گرفت.

همچنین مسجدجامعی کتاب «عروس قریش» که زندگینامه حضرت آمنه را روایت کرده، از کتابفروشی اسم هدیه گرفت.

در ادامه مسئولان فرهنگی حاضر در پویش کتابگردی، از کتابفروشی ترنجستان سروش دیدن کردند.

انتشارات مولی مقصد بعدی بود. مسجدجامعی در کتابفروشی مولی کتاب «خاطرات لرزاده» و «خاطرات توران میرهادی» را خریداری کرد و به همه اعضای شورای شهر هدیه داد. سپس در این کتابفروشی عکسی قدیمی از کتابفروشی مولی که در سال 1356 گرفته شده بود نظر وی را جلب کرد و درباره این عکس و تاریخچه آن با مسئولان انتشارات مولی گفت‌وگو کرد.
 
مسجدجامعی و هیئت همراه در ادامه به کتابفروشی موسسه انتشارات حکمت رفتند. عضو شورای شهر تهران از مسئولان کتابفروشی حکمت درباره وضعیت بازار کتاب‌های حوزه فلسفه پرسید و این سوال را مطرح کرد که در بازار کتاب فلسفه غرب مورد توجه است یا اسلامی؟

مسئول کتابفروشی انتشارات حکمت در پاسخ گفت: کتاب‌های فلسفه غرب با استقبال بیشتری مواجه‌اند. مجموعه کتاب‌های «دایرة‌المعارف تشیع» از جمله آثار مورد توجه حاضرین در این پویش بود.

موسسه «کتاب پلاس» نیز مقصد بعدی فعالان فرهنگی بود. مهدی سعیدی‌کیا، موسس کتاب پلاس توضیحاتی را درباره طرح «اقیانوس آبی» ارائه کرد و گفت: با توجه به اینکه شرایط نشر همنوا شده و بازار رقابت بسیار شدید است بنابراین در این طرح بازارهای نشر را شناسایی کردیم به‌نحوی که غیرمشتری‌های صنعت نشر پایشان به کتابفروشی باز شود.

وی افزود: من در این طرح زنجیره خریداران کتاب را بررسی کردم و گرایش‌های کارکردی را مورد پژوهش و تحقیق قرار دادم که کدام دسته از مخاطبان منطقی یا احساسی به خرید کتاب می‌پردازند. با همفکری ناشران و مروجان کتاب این طرح را مورد بررسی قرار دادیم تا شکل‌های مختلف جذب مخاطب کتاب را بیابیم و بتوانیم مرزهای کتابخوانی را گسترش دهیم. در ابتدا با ناشران در این طرح گفت‌وگو کردیم اما سازمان‌ها و نهادها را نیز به این طرح اضافه کردیم در پله آخر به این نتیجه دست یافتیم که از صنعت نشر چه کسانی باید حذف شوند و چه نهادهایی این کار را دنبال کنند.

مسجدجامعی نیز در پاسخ بیان کرد که باید جلسه‌ای برگزار و این طرح بررسی و واکاوی شود.

سپس مسجدجامعی و هیئت همراه از کتابفروشی نشر میزان بزرگ‌ترین ناشر حقوقی دیدن کردند. مسجد جامعی در جریان این بازدید از چند و چون برگزاری بزرگداشت جعفری لنگرودی پرسید که در پاسخ مسئول کتابفروشی میزان بیان کرد که دانشگاه تهران با همکاری نشر میزان برگزاری این بزرگداشت را برعهده دارد اما به دلیل مشکلات به‌وجود آمده امکان دارد به روز دیگری موکول شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها