چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۲
چهلمین کتابفروشی پایتخت کتاب ایران افتتاح شد

همزمان با آغاز برنامه‌های هفته کتاب و در مراسمی با حضور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یزد، «کتابفروشی کاما» افتتاح شد و به این ترتیب تعداد کتابفروشی‌های پایتخت کتاب ایران به عدد 40 رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در یزد، همزمان با آغاز بیست و هفتمین دوره کتاب جمهوری اسلامی، در مراسمی با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینی‌پور مدیرعامل خانه کتاب و دبیر این دوره از هفته کتاب و جمعی از مسئولان فرهنگی استان یزد، «کتابفروشی کاما» در این شهر افتتاح شد.

احمد آتشکار، مدیر این کتابفروشی با اشاره به اهمیت توجه به کتاب و کتابخوانی در کشور و به‌ویژه پایتخت کتاب ایران گفت: با توجه به سرانه پایین کتاب و کتابخوانی، توجه به فعالیت‌های ترویجی مهم و اثرگذار است و امیدواریم بتوانیم با راه‌اندازی کتابفروشی با محیطی فرهنگی در جهت جذب به این بخش فعالیت کنیم.

وی افزود: این کتابفروشی در محیطی به مساحت 400 مترمربع راه‌اندازی شده است که در دو طبقه دربرگیرنده کتاب‌های عمومی، نفیس و هنر و همچنین نوشت‌افزار و صنایع دستی و اتاق بازی کودکان و کتاب‌های کودک و نوجوان، به فعالیت در زمینه ترویج کتب و کتابخوانی می‌پردازد.

مدیر این کتابفروشی ادامه داد: این کتابفروشی با هزینه‌ای بالغ بر 3 میلیارد ریال راه اندازی شده است و سعی کرده‌ایم محیط آن شاد و مفرح باشد.


محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این برنامه گفت: افتتاح این کتابفروشی نویدبخش اتفاقات خوبی در آینده است؛ کتابفروشی یک درمان برای پیشگیری از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است.

جوادی گفت: یزد سابقه دانش و خردورزی برای ایران دارد و افتتاح این کتابفروشی می‌تواند الگویی برای دیگران و فرصتی برای فرزندان و نوجوانان و جوانان باشد تا از دانش و کتاب استفاده مناسب داشته باشند.

وی بیان کرد: کار کتابفروشی تنها فروش کتاب نیست بلکه می‌تواند برای ما مسیر را روشن کند و با حضور نویسندگان و شاعران و افراد فرهنگی در جهت راهنمای جامعه حرکت کند.

نیکنام حسینی پور مدیرعامل خانه کتاب و دبیر این دوره از هفته کتاب نیز در این مراسم گفت: کتابفروشی‌ها از حلقه‌های مهم حوزه نشر هستند که می‌تواند با مخاطب ارتباط مستقیم برقرار کنند و به عنوان پاتوق فرهنگی برای جامعه باشند.

وی افزود: شغل کتابفروشی متفاوت از شغل‌های دیگر است و در حوزه مخاطب و کتابفروش و پاتوق‌های فرهنگی می‌تواند در جامعه اثرگذار باشد.

مدیر عامل خانه کتاب بیان کرد: شهرداری‌ها و مسئولان دستگاه‌های فرهنگی نیز بایستی با دید فرهنگی در جهت راه‌اندازی کتابفروشی‌ها کمک کنند و وظیفه خود را به‌خوبی انجام دهند.

حسینی پور گفت: امیدواریم آیین‌نامه‌ای که در برنامه ششم توسعه در حوزه تعرفه‌های فرهنگی وجود دارد، در هیئت دولت به‌زودی مصوب شود تا کتابفروشی‌ها بتوانند از خدمات آن بهره‌مند شوند.

وی افزود: ما طرح‌های متفاوتی برای کمک به حرکت کتابفروشی‌ها داریم که از جمله آنها طرح پائیزه کتاب است که امیدواریم بتوانیم در جهت تداوم این حوزه تلاش کنیم.

مجید جوادیان‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این مراسم گفت: ما تا پیش از این 39 باب کتابفروشی در استان داشتیم که با افتتاح این کتابفروشی، تعداد آنها به 40 باب رسید که این نشان از روند صعودی و نوعی پختگی در این بخش است.

وی افزود: امروز باید استان یزد را به‌واقع استانی فرهنگی نامید زیرا از نظر نسبت دانشجو به جمعیت، جزو استان‌های اول کشور است. یزد 26 سال صدرنشین کنکور بوده و به‌نسبت تعداد کتابخانه‌ها نیز در رتبه اول کشور قرار دارد و جزو 10 استان دارای مجوز نشر کتاب است که همه این‌ها نشان‌دهنده نقش فرهنگی استان در کشور است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد بیان کرد: کتابفروشی‌ها محلی برای اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی در جامعه هستند تا برنامه‌ها از سالن‌های کلاسیک بیرون رفته و در کتابفروشی‌ها به عنوان پاتوق‌های فرهنگی اجرا شود.

جوادیان‌زاده گفت: چشم‌انداز ما کسب عنوان پایتختی کتاب جهان در سال 2022 است که امیدواریم با اجرای برنامه‌های فرهنگی در این جهت گام برداریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط