سه‌شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۳
کتاب همواره قلب تپنده کانون پرورش فکری بوده است

فاضل نظری، مدیرعامل کانون پرورش‌ فکری کودکان و نوجوانان، با بیان اینکه کتاب همواره قلب تپنده کانون پرورش فکری بوده، گفت: درنظر داریم سال آینده نمایشگاه کتاب کودک و مهرواره کتاب را برای هم‌افزایی بیشتر و توسعه کمی و کیفی، برگزار کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست رسانه‌ای هفته ملی کودک با حضور فاضل نظری؛ مدیرعامل کانون پرورش‌ فکری کودکان و نوجوانان، حامد رهنما؛ دبیر هفته ملی کودک و اصحاب رسانه، سه‌شنبه (9 مهرماه 1398) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
 
فاضل نظری در این نشست، در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا مبنی بر اینکه به چه دلیل فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در زمینه تولید کتاب در طول سال اخیر کاهش یافته و این نهاد چه برنامه‌هایی را در این بخش در دستور کار دارد، گفت: تولید کتاب یک فرایند است. تولید برخی کتاب‌ها سال‌ها به‌طول می‌انجامد و ممکن است چند سال در فرآیند چاپ قرار داشته باشند. البته به دلیل تغییر مدیریت‌ها و تغییراتی که در برخی بخش‌های کانون صورت گرفت چشمه اولیه این رودخانه مدتی، نجوشیده و چندوقتی توقف کم‌کتابی در آن ایجاد شده است. البته الان وضعیت درحال بهتر شدن است.
 
مدیرعامل کانون پرورش فکری در ادامه به فعالیت‌های این نهاد در زمینه تولیدات سینمایی اشاره کرد و گفت: کانون در سال‌های گذشته نسبت به تولید فیلم سینمایی آن‌طور که باید اهتمام نداشته است اما در طول سال‌های اخیر سه فیلم سینمایی بلند ساخته که به بخش اکران راه یافته است و امسال نیز درحال ساخت فیلم چهارم هستیم چون فیلم‌نامه‌ها آماده بوده و در طول 4 یا 5 ماه پروسه تولید اتفاق افتاده است اما تولید یک کتاب در حوزه کودک و نوجوان بیش از این زمان می‌برد.
 
وی در ادامه بیان کرد: خوشبختانه موضوع تغییرات مدام مدیریتی و موضوع مربوط به تولید کتاب کودک در کانون حل شده است. کانون خودش را رقیب ناشران دیگر نمی‌داند. ما در زمینه تولی‌گری مسئول هستیم و درنظر داریم نمایشگاه کتاب کودک و مهرواره کتاب را برای هم‌افزایی بیشتر و توسعه کمی و کیفی، سال آینده از سوی کانون برگزار کنیم.
 
کتاب همواره قلب تپنده کانون پرورش فکری بوده است
نظری گفت: همچنین کانون درنظر دارد ارتباط عملیاتی‌اش با سایر ناشران در کتاب‌خانه‌های کانون را که پیش از این قطع شده بود، برقرار کند تا ناشران بتوانند آثار برگزیده‌شان را به کانون بفروشند و به صورت ماهیانه و سالیانه نیز جشنواره‌هایی داریم که مرغک زرین و مرغک سیمین در قالب آن‌ها اعطا می‌شود.
 
مدیرعامل کانون با اشاره به اینکه کتاب همواره قلب تپنده کانون پرورش فکری بوده، افزود: باید بپذیریم کتابی که چهاردهه گذشته منتشر شده نیازمند تغییرات زمانی در زمینه تکنیک‌های چاپ و اضافه شدن امکانات توسعه است. ما در کانون تلاش می‌کنیم واقعیت افزوده صوتی ایجاد کنیم و کتاب گویا و کتاب آوا تولید کنیم.
 
وی درباره ششمین روز از هفته ملی کودک نیز توضیح داد: این روز که مصادف با 18 مهرماه است، به نام «کودک، کتاب و فرهنگ مطالعه» نامگذاری شده است و ما در این روز با هماهنگی با باغ کتاب برنامه‌هایی را با حضور نویسندگان، شاعران، تصویرگران و ناشران این حوزه برگزار می‌کنیم که شامل گفت‌‌وگو و دیدار مخاطبان با نویسنده، معرفی کتاب‌ها، جشن امضا و ارائه تخفیف برای خرید کتاب‌های بخش کودک و نوجوان خواهد بود. همچنین از 9 عنوان کتاب کانون پرور فکری هم با حضور پدیدآورندگان‌شان رونمایی می‌کنیم.
 
فاضل نظری در بخشی دیگر از سخنانش در این نشست به شعار هفته ملی کودک اشاره کرد و گفت: امسال هم مانند سال گذشته شعار «آینده را باید ساخت» برای این هفته انتخاب شده است و احتمالا شعار هفته ملی کودک در سال آینده هم همین باشد که نشان دهنده اهمیت این مقوله است.
 
وی با بیان اینکه ما به‌طورکلی سه‌مواجهه با آینده داریم؛ توضیح داد: نخست اینکه آینده واقیعیتی است که ما هیچ تاثیری در آن نداریم و به‌ناچار باید با آن مواجه شویم. دوم اینکه آینده را باید براساس روندهای گذشته پیش‌بینی کرد و خودمان را برای رویارویی با آن آماده کنیم و سوم اینکه آینده قابل ساخت و قابل ایجاد تغییرات است و مصالح ما برای ساخت آینده، امروز و فردای پیش رویمان است که درواقع نوعی نگرش است.
 
 

کودکان اسباب شیرین‌کردن زندگی بزرگسالان نیستند، آن‌ها بزرگسالان آینده‌اند
نظری ادامه داد: یقینا در یک هفته نمی‌‌توان به همه مشکلات و مسائل این حوزه اشاره کرد و همه چالش‌ها و نواقص را مطرح کرد اما می‌توان درزمینه برجسته‌سازی مفهوم ضرورت توجه به کودکان تلاش کرد. کودکان اسباب شیرین‌کردن زندگی بزرگسالان نیستند، آن‌ها بزرگسالان آینده‌اند؛ افرادی که باید یاد بگیرند و به مهارت‌هایی مسلط شوند تا آینده‌ای درخشان‌تر از امروز ما داشته باشند.
 
نظری با بیان اینکه انقطاع جدی بین دبیرستان و دانشگاه وجود دارد، گفت: اگر با همین سرعت و نگرش در همین مسیر حرکت کنیم، آینده ما با امروزمان تفاوت چندانی نخواهد داشت. سیاست، مذهب، فلسفه تا مسائل اقتصادی، امور بانکی و عاطفی مسائلی هستند که می‌توان آن‌ها را در طبقه‌بندی مهارت قرار داد و این‌ها آموزش‌های مفیدی برای بچه‌ها هستند؛ پایه‌های آموزشی و بنیان‌های محتوایی آموزش در نظام آموزشی ما باید تغییر کند. امروزه مقوله تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش مطرح شده است. تا محتوای آموزشی همراه با اثربخشی واقعی نباشد نسل پویا و پرنشاطی که قرار است آینده را پرورش دهد، محقق نمی‌شود.

کانون باید تصدی‌گری را به بخش‌های دیگر واگذار کند 
مدیرعامل کانون پرورش فکری با بیان اینکه کانون به عنوان یکی از نقش آفرینان عرصه کودک و نوجوان در دهه‌های گذشته تلاش خود را به آموزش این جنس از مهارت‌ها معطوف کرده و در سال‌هایی بیش از توانش برای این کار تلاش کرده، گفت: اکنون که کانون در دهه ششم عمرش است باید تصدی‌گری را به بخش‌های دیگر واگذار کند و خود به تولی گری بپردازد. در طول این یکی دو سال گذشته همین نگاه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود و تلاش شده با آفرینش های هنری ایجاد مشارکت بخش خصوصی و حرکت جدی در آن بخش، تغییر ریل ایجاد کند.
 
 

باید به ناهم‌‌دمایی دستگاه‌های فرهنگی در حوزه کودک توجه کرد
نظری ادامه داد: امسال با رویکرد تمرکززدایی از مرکز هفته ملی کودک را برگزار می‌کنیم و بخش فعالیتی و مهارتی هفته ملی کودک را به استان خوزستان منتقل کردیم و در سال‌های آینده این پرچم از استانی به استان‌های دیگر منتقل می‌شود. باید ببینیم متولی حوزه کودک از حیث فرهنگ کیست؟ طبیعی است نقش‌های مختلفی در بخش‌های مختلف بین نقش‌آفرینان و بازیگران این عرصه تقسیم شده است و اینجا با همان مدل اداری فعالیت‌ها تقسیم شده است باید به ناهم‌‌دمایی دستگاه‌های فرهنگی توجه کرد یعنی دماسنج‌های متفاوتی در شورای نظارت بر اسباب‌بازی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساخت محصولی را برای کودک و نوجوان نامناسب می‌دانیم که انیمیشن آن در دستگاه دیگر تولید می‌شود. خیال کودکان به قهرمان نیاز دارد اگر این قهرمان‌ها معرفی نشوند قهرمان‌هایی‌ جایگزین خواهند شد.
 
او در ادامه به ضرورت ایجاد یک اتاق فکر عملياتی در حوزه سینمای کودک اشاره کرد و گفت: اینکه فرهنگ دسته چندمی تلقی می‌شود امروز ما را نگران می‌کند. بسیاری از مسائل اقتصادی ما ریشه فرهنگی دارد. اگر قرار است امروز اولویتی تعیین شود اولویت اقتصاد نیست. در اجرای برنامه‌های هفته ملی کودک دستگاه‌های مختلفی همکاری کردند اما مساله مهم ناهم‌دمایی بین دستگاه‌های فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان است.
 
حامد رهنما، دبیر هفته ملی کودک، نیز در این نشست با اشاره به زمان برگزاری هفته ملی کودک گفت: هفته ملی کودک از 13 تا 19 مهر در تهران و استان های دیگر برگزار می‌شود و  برنامه‌های استان‌های دیگر مشابه تهران خواهد بود.
 
وی افزود: روزهای هفته ملی کودک به ترتیب کودک با نیازهای خاص، کودک آموزش سلامت و ایمنی، کودک محیط زیست و گردشگری، کودک صلح بازی نشاط، کودک رسانه و ارتباطات، کودک کتاب و فرهنگ مطالعه، کودک خانواده و سبک زندگی نام گذاری شده است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • hamid ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
    آقای نظری یا با کتاب آشنا نیست یا خودش را به ندانستن می زند . آیا روند تولید کتاب زمان بر است یا فیلم؟ چطور کانون توانسته در این دوسال چهار فیلم تولید کند ولی دریغ از ۴ جلد کتاب جدید؟ آیا این به دلیل بی لیاقتی مدیران نیست؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها