سه‌شنبه ۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۰
نمایشگاه ایران‌فارما؛ نمونه واضحی از تبدیل تحریم به فرصت‌هاست

سخنرانان در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ایران فارما و چهارمین نمایشگاه کتاب‌های پزشکی و داروسازی معتقد بودند، ایران‌فارما بی‌شک یکی از منحصربه فرد‌ترین نمایشگاه‌های تخصصی خاورمیانه است و نمونه واضحی از تبدیل تحریم به فرصت‌هاست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) افتتاح پنجمین نمایشگاه صنایع دارویی، چهارمین‌ دوره نمایشگاه تخصصی کتاب‌های پزشکی - دارویی و دانشگاهی، سومین دوره نمایشگاه سلامت‌محور و اولین دوره نمایشگاه صنایع چاپ و بسته‌بندی محصولات دارویی و بهداشتی با حضور سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور؛ احمد شیبانی، رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران و رییس پنجمین نمایشگاه ایران‌فارما؛ سورنا ستاری رییس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه‌شنبه دوم مهرماه سال جاری در مصلی تهران برگزار شد.
 
در ابتدای این مراسم شیبانی گفت: با توجه به اینکه شروع کار پنجمین نمایشگاه ایران‌فارما با هفته دفاع مقدس هم‌زمان است؛ جا دارد یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای داروساز را زنده نگه ‌داریم. لازم به ذکر است زمانی این نمایشگاه برگزار می‌شود که ما مورد هجمه عظیم و ناجوانمردانه تحریم کشورهایی هستیم که مدعیان حقوق بشر و صلح جهانی هستند، کشورهایی که دارو را جزو اقلام تحریم شده نمی‌دانند؛ اما در عمل، برخی از شرکت‌های وابسته به آن‌ها نه دارو به ما می‌دهند و نه مواد اولیه. لازم است بگویم به لطف الهی و به همت تلاش دانشمندان ایرانی این تحریم‌ها برای ما تبدیل به یک فرصت شده است و نمایشگاه ایران فارما نمونه واضحی از این فرصت‌هاست. خوشبختانه امروز ما در مرحله‌ای هستیم که در بخش نانو و در بخش فناوری تولید دارو در خاورمیانه و حتی در برخی کشورهای اروپایی ثابت‌ شده‌ایم که این امر نتیجه همت اهالی صنعت دارو و دانشمندان در این عرصه است.
 
شیبانی با اشاره به تغییرات پنجمین نمایشگاه ایران‌فارما نسبت به سال‌های گذشته گفت: امسال نزدیک به 30درصد نسبت به سال گذشته از نظر مکانی و تعداد غرفه‌ها افزایش داشته‌ایم و 550 شرکت داروسازی در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند که از این میزان 400 شرکت داخلی و 150 شرکت خارجی در مصلای تهران حضور یافتند که از سراسر دنیا و از 30 کشور جهان به ایران آمده‌اند. این یعنی تبدیل تحریم به فرصت؛ همچنین به جز اولین دوره در کنار نمایشگاه ایران فارما نمایشگاه کتاب‌های پزشکی و دارویی هم برگزار می‌شود که امسال  علاوه‌بر آن، 50 کارگاه آموزشی برای چاپخانه‌داران حوزه دارو و ناشران برگزار خواهد شد.

 
در ادامه این مراسم نمکی با اشاره به اهمیت نمایشگاه ایران‌فارما گفت: برگزاری نمایشگاهی در این سطح بسیار کار سختی است. اولین سیاست در صنعت دارو حمایت از تولیدات داخلی است که ما این را اصلی‌ترین سیاست خودمان می‌دانیم و امیدوارم به تولیدات انبوه در این زمینه برسیم. قدم اول در راه رسیدن به این هدف هموارسازی نظام بروکراتیک کشور است. من دستور اکید به مجموعه‌های زیربط وزارت بهداشت و آموزش پزشکی کشور دادم که هیچ پرونده‌ای نباید از یک هفته دیرتر به آن پاسخ داده شود. از دیگر اولویت‌های ما در این حوزه تقویت بخش‌های آرندی کارخانه‌های داخلی است و تاکید زیادی داریم که دانشمندان داخلی را به کار بگیریم. در نهایت آخرین امید ما در این حوزه بعد از تمام این اولویت‌ها استفاده از شرکت‌های خارجی است. خوب است صاحبان صنعت دارو در سراسر جهان بدانند که ایران سرزمینی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت.
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه گفت: تردید نداریم که این دوره با تمام مشقت‌ها با موفقیت سپری خواهد شد. امروزه نمی‌توان با افکار جزیره‌ای مانند افکار ترامپ جهان را اداره کرد. امروزه مردمان جهان بیدار هستند و قلدر بودن حاکمان را نمی‌پذیرند. ایران در حال حاضر فرصت طلایی را در اختیار سرمایه‌گذاری دارو به سرمایه‌داران داده است.
 
وی با اشاره به اهمیت فناوری و پیشرفت آن افزود: همه امید ما به صنعت موشک‌سازی نیست گرچه در این صنعت پیشرفت‌های بسیاری داشته‌ایم اما در عرصه‌های فناوری هم نگاه ویژه‌ای داریم. نکته‌ای دیگر که به عنوان سیاست دنبال می‌کنیم تامین داروهای اساسی مردم است؛ خوشبختانه در تهیه مواد اولیه داروهای اساسی مشکل عمده نداریم؛ اما باید در فضای اقتصاد دارو اصلاحاتی انجام شود؛ در حال حاضر اقتصاد دارویی کشور مطلوب نیست. ما در داروخانه‌ها به‌عنوان آخرین ایستگاه دارو تا نظام تولید مشکلات اقتصادی زیادی داریم که امیدواریم با مدل اقتصاد استانداردی که برای برون‌رفت از این معضل ارائه دادیم به حل این مشکل هم بپردازیم.
 
در ادامه این مراسم خدادی با اشاره به اهمیت نقش رسانه در جهان گفت: امروز فرصت خوبی است که در مورد جریان رسانه صحبت کنم. همه می‌دانیم که قدرت اصلی در اختیار اطلاعات است آن هم اطلاعات مناسب با مخاطب. امروز به دلیل تحول صنعت فناوری اطلاعات میزان آگاهی‌بخشی جهشی فراتر از حد تصور نسبت به گذشته پیدا کرده است. شاید در گذشته قدرت اطلاعات در انحصار قدرتمندان و ثروتمندان بود، اما امروزه قدرت اطلاعات در بستر شریک‌سازی رو به پیشرفت است. در حقیقت رسانه در دوران جدیدی قرار دارد. در واقع جریان رسانه‌ای یعنی جریانی که باید تولید اطلاعات کند و به جای تبلیغ به اطلاعات‌رسانی بپردازد.
 
وی افزود: امروزه اطلاعات انحصاری نیست و آن بخشی که مورد نیاز حیاتی و ضروری است، پردازش اطلاعات است که اگر به آن توجه نکنیم به معنای این است که تبادل اطلاعات در یک فضای متضاد دیگری به وجود خواهد آمد. در حال حاضر در این زمینه دو بحران داریم، اولی اغتشاش اطلاعات و دیگری اختلال اطلاعات. بنابراین مرجع‌سازی و داشتن سند در اطلاعات و ریاضی کردن آن برای جلوگیری از اغتشاش اطلاعات یک ضرورت است. در حقیقت ما باید میان منبع و مبدأ خبر یک ارتباط اساسی برقرار کنیم. انتظار این است که به جای تبلیغ به دنبال تبیین باشیم و باید به تبادل دوسویه با مخاطبان برسیم و بیشتر اینکه حرف بزنیم بشنویم و باید پاسخ ما متناسب با نیاز مخاطب باشد.
 
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ظرفیت رسانه‌ها حرکت به سوی تخصصی شدن است. رسانه‌های ما امروزه وارد فضای مشخصی شده‌اند و می‌خواهند جای خود را میان زندگی مردم باز کنند. جنگ امروزی جنگ افکار عمومی است و دنیای جدید رسانه‌ها در حقیقت دنیای فرصت‌هاست که باید از این فرصت استفاده کنیم تا ظرفیت‌های موجود و وظیفه‌های پنهان و مهم‌تر از همه توجه کردن به آسیب‌شناسی در رسانه بروز پیدا کند.
 

 

در ادامه این مراسم ستاری با اشاره به اهمیت تولیدات داخلی گفت: ارزش تولیدات داخلی ما نزدیک به چند میلیارد دلار است و من معتقدم که پژوهش‌ در حوزه‌های علمی تکنولوژی در خون ایرانیان است. ما توانستیم در یک دهه اخیر در زمینه حوزه صادرات دانش بنیان 40 تا 50 درصد پیشرفت داشته باشیم. از سال گذشته 135 قلم محصولات دارویی و مواد اولیه آن‌ها را خودمان تولید کردیم. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش زیادی در بحث معافیت‌های مالیاتی شرکت‌ها می‌کنند. در واقع نیاز به کمک بسیار جدی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو داریم. به اعتقاد من در حال حاضر در یکی از دوره‌های استثنایی صنعت غذا و دارو به سر می‌بریم؛
 
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت تولید داخلی در غذا گفت:  یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های من و حقیقتی که وجود دارد این است که ما در حوزه غذا بسیار وابسته هستیم این یک واقعیت است و درواقع ما در حوزه بیوتیک غذا به کشورهای دیگر وابستگی شدیدی داریم. بله ما گوشت و مرغ تولید می‌کنیم اما در حوزه تولیدات دامی و غذا هنوز به استقلال نرسیده‌ایم. گرچه حوزه واردات داروهای دامی دارای یک شبکه پیچیده‌ای است، اما باید با تمام قوا و توان خود در این حوزه دست به عمل بزنیم تا بتوانیم به تولیدات داخلی خود اتکا کنیم. من از صنایع دارو خواهان همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها