جمعه ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۶
شعرا طلایه‌داران و سیاستگذاران برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی شعرا را طلایه‌داران و سیاستگذاران برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب خواند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی، سیدجعفر مروارید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در مراسم گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی که با حضور شاعران آیینی در هتل فرهنگ و هنر مشهد برگزار شد، گفت: خراسان، سرزمین اساطیر شعر و ادب فارسی افتخار، هویت و عنوانش به میراث ادبی و فرهنگی این خطه است.

مروارید با اشاره به اهمیت و نقش شعر آیینی در ایران و در خراسان افزود: واقعه عاشورا یک منبع سرشار و الهام‌بخش برای شعر، حکمت و نگاه ظریف و حکیمانه شعرا است شعر آیینی که از این واقعه الهام می‌گیرد بهترین نمونه از طبع لطیف ایرانی است که در بستر معارف اسلامی و در خراسان در کنار حرم مطهر حضرت رضا (ع) به ثمر نشسته است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی امام حسین (ع) را مظهر تجلی صفات الهی روی زمین و سرشت قیام ایشان را اصلاحگری خواند و افزود: امام حسین (ع)  مظهر تجلی صفت عشق و حکمت، برای اصلاح وضعیت امور اسلام قیام کردند. در واقع اصلاحگری آن سرشت قیام امام حسین (ع) است که نه تنها در شعر آئینی بلکه در نگاه شعرای خراسان ما یک عنصر دائمی بوده است.


وی در ادامه یادآور شد: جامعه خموده، جامعه‌ای که شعرای آن خاموش باشند و مسئولیت اجتماعی در آن کمرنگ شود، جامعه‌ای آرام با آرامش گورستانی است اما جامعه‌ای که در آن شعرا زبان شعر خود را چه به صورت نقد و طنز برای اصلاح اجتماع به کار ببرند، جامعه عاشورایی و پیرو امام حسین (ع) است.

مروارید نقش شعر و ادب در تمدن اسلامی را نقشی انکارناپذیر خواند و گفت: در فضای خراسان که از کهن در کنار شعر آیینی، سیاسی و اجتماعی با نگاه فرهنگی بوده است، خیلی از شعرا در کنار وصف طبیعت در کنار مدح امور و وضعیت موجود جامعه نگاه مصلحانه و اصلاح گرایانه خود را به ما منتقل می‌کردند و به همین جهت می‌توان گفت شعر و ادب در تمدن اسلامی و ایرانی ما نقشی انکارناپذیر دارد.

وی همچنین به بیان نقش انکارناپذیر شعر و ادب در طول تاریخ پرداخت و افزود: شعرا در طول تاریخ با زبان زیبایی شناسانه، زبان تلمیح و زبان غیر مستقیم کاری کردند که فیلسوفان و حکیمان نمی‌توانستند انجام دهند و بسیاری از نکاتی که بعداً تبدیل به سیاست‌های عرصه حکومت شد، قبل از آن در شعر شاعر بیان شده بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی نقش ادبیات را در انتقال ارزش‌های ایرانی و اسلامی در جامعه کنونی بی‌بدیل خواند و یادآور شد: در زمانه کنونی برای انتقال ارزش‌های اسلامی و ایرانی از نسل گذشته به نسل معاصر باز هم نقش چشمگیر ادبیات و زبان زیبایی‌شناسانه شعر نقشی است که با هیچ ابزار و رسانه دیگری قابل جبران نیست.


مروارید شعرا را طلایه‌داران و سیاستگذاران برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب خواند و بیان کرد: اگر بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری بخواهد یک گفتمان غالب در عرصه اجتماعی و فرهنگی شده و انگیزه بخشی را برای حرکت‌های جدید و معاصر فراهم کند، باز شعر و ادب و اصحاب شعر و ادب هستند که طلایه‌داران و سیاستگذاران و تبیین‌کنندگان این نکات خواهند بود.

وی با اشاره به فرصت و موقعیت ویژه مشهدالرضا برای شاعران در دریافت نگاه بی‌بدیل شاعرانه و عارفانه و ظرفیت این خطه در توسعه مخاطبان خود در حوزه ادبیات، تاکید کرد: نگاه شعر نگاه یک تمدن کهن ایرانی است و این تمدن کهن ایرانی در کنار ارزش‌های اسلامی توانسته رویدادها و صحنه‌های زیبایی را خلق کند. در مشهدالرضا شاعران می‌توانند با الهام بخشی از امام هشتم نگاه بی‌بدیلی داشته و مخاطبان خود را در سراسر جهان توسعه بدهند.

مروارید همدلی میان اصحاب شعر و فرهنگ را لازمه به سر منزل رسیدن کاروان شعر و ادب خراسان دانست و افزود: نه تنها شهرستان‌های خراسان بلکه خراسان بزرگ که دامنه آن به افغانستان و تاجیکستان و هرجایی که زبان فارسی و فرهنگ و تمدن فارسی توسعه پیدا می‌کند نیز هویت واحد شعر و ادب خراسان را تشکیل می‌دهند که امیدواریم با کمک همه این بزرگواران کاروان شعر و ادب خراسان در زمانه کنونی با بهره گیری از همدلی که تحت تاثیر سنت امام حسینی و عاشورایی است بتواند همانند گذشته به سر منزل خود برساند.

معاون فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در ادامه این ننشست گفت: وسعت شعر و ادبیات در این استان وسعتی است که کشور به آن می‌بالد.


افشین تحفه‌گر در مراسم پاسداشت شاعران آیینی خراسان رضوی افزود: جایگاه شعر خراسان به گونه‌ای است که گردشگری ادبی در این استان مطرح است، همه بزرگان و شعرای کشور علاقه‌مند هستند و برنامه‌ریزی می‌کنند که در جلسات شعری استان حضور پیدا کنند.

وی گفت: خراسان فصل الخطاب شعر کشور است، بیش از ۷۰۰ شاعر نامدار در این استان فعالیت می‌کنند و خراسان رضوی با ثبت ۱۶۵ انجمن ادبی بیشترین آمار ثبت انجمن‌های ادبی کشور را دارد.

یادآوری می‌شود، در پایان این مراسم از پوستر اولین جشنواره منطقه‌ای داستان کوتاه زام رونمایی و از 12 شاعر آیینی پیشکسوت استان تقدیر و قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها