چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۸
تخصیص 1.5 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل کتابخانه مرکزی کرمانشاه

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه از تخصیص اعتبار 1.5 میلیارد تومانی برای ساخت و تکمیل کتابخانه مرکزی این استان از محل اعتبارات استانی از سوی فرمانداری کرمانشاه خبر داد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه - زهره کریم‌زاده: همه چیز به اعتبار بازمی‌گردد. نرسیدن به‌موقع اعتبار موجب شده که کرمانشاهیان سال‌ها ناظر پروژه نیمه کاره کتابخانه مرکزی شهرشان باشند؛ پروژه‌ای که بیش از 12 سال است تنها خاک می‌خورد و چشم‌انتظار ساخت و مرمت است.

ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه از سال ۱۳۸۶ آغاز شد و تا سال ۹۰ ادامه داشت و پس از آن به دلیل نرسیدن اعتبار متوقف شد و راکد ماند.

عملیات ساخت کتابخانه که تنها تا سال 90 ادامه داشت، نزدیک به 2.5 میلیارد تومان برای آن هزینه شد و قرار بر این بود تا این کتابخانه در ۱۵ هزار مترمربع زیربنا و در هفت طبقه ساخته شود تا کرمانشاه بتواند علاوه بر احداث بزرگترین کتابخانه، یک کتابخانه مادر نیز داشته باشد.
 
در سال 97 بود که تفاهمنامه‌ای بین استاندار کرمانشاه و دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور منعقد شد تا استان سه میلیارد تومان، نهاد کتابخانه‌ها ۲ میلیارد تومان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم ۲ میلیارد تومان برای ساخت این پروژه اختصاص دهند. برآورد اعتبار برای تکمیل و تجهیز این کتابخانه ۱۸ میلیارد تومان بود.

با توجه به داشتن این پروژه فرهنگی برای کلانشهری همچون کرمانشاه به دنبال پیگیری‌های انجام شده از یک سال و نیم قبل تاکنون به میزان سه میلیارد و  ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار استانی برای آن جذب و هزینه شده و هم اکنون صدای ابزار و ماشین‌آلات برای ساخت آن به‌شدت به گوش می‌رسد.

پیشرفت 60 درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه تاکنون
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه از پیشرفت فیزیکی 60 درصدی این پروژه خبر می‌دهد. معصومه حسنی خونسار، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایبنا، از تخصیص اعتبار یک میلیارد و 500 میلیون تومانی برای پروژه ساخت و تکمیل این کتابخانه از محل اعتبارات استانی از سوی فرمانداری خبر داد.


وی در عین حال گفت: به دلیل مشکلات اعتباری این کتابخانه دیگر در هفت طبقه ساخته نمی‌شود و پنج طبقه‌ای خواهد بود که زیربنای 11 هزارمترمربعی خواهد داشت.

این در حالی است که به گفته این مقام مسئول، تا به امروز هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه هزینه شده است.

حسنی خونسار، در بخش دیگری از این گفت‌وگو سرانه تعداد اعضا در کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه را 3.40 درصد عنوان کرد و افزود: پس از ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه با ۱۱ هزار مترمربع، زیربنای سرانه کتابخانه‌های استان به بالای 4 مترمربع می‌رسد. هم اکنون 105 کتابخانه در استان دایر است.
 
وی با اشاره به اینکه رصد تازه‌های نشر و منابع بومی و ناشران استانی همواره در کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه انجام می‌شود، گفت: نسخه‌های تکراری در کتابخانه‌ها جمع آوری و استعلام کتب اهدایی به کتابخانه‌ها به‌صورت مستمر انجام می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه به امحاء منابع ممنوعه و فرسوده در کتابخانه‌های استان به‌صورت مستمر اشاره کرد و افزود: از سوی دیگر، پیگیر سهمیه‌های قطع شده کتابخانه‌هایی هستیم که دوباره راه‌اندازی شده‌اند. در کنار آن، به خرید و توزیع اسباب بازی‌های فکری در کتابخانه‌های فعال و دارای بخش کودک نیز می‌پردازیم.

خرید 80 عنوان کتاب از ناشران معتبر برای کتابخانه‌های عمومی استان
حسنی خونسار، از خرید استانی منابع به تعداد 40 عنوان کتاب در شمارگان و 2145 نسخه برای کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه خبر داد و افزود: 80 عنوان کتاب هم از 38 ناشر معتبر استانی خریداری شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه تعداد 10 هزار و 446 نسخه دریافتی از نهاد کتابخانه‌های عمومی در سال گذشته داشته‌ایم، تعداد نسخه دریافتی منابع اهدایی را در سال گذشته 67 هزار و 477 نسخه اعلام کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها