پنجشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۰
فرهنگ عمومی قم مورد اهتمام دستگاه‌های استانی باشد

تولیت آستان مقدسه حضرت معصومه (س) گفت: دستگاه‌های استانی نسبت به اهمیت و توسعه فرهنگ عمومی و مقابله با ناهنجاری و آسیب‌های اجتماعی اهتمام داشته باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، یکصد و هشتاد و یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان قم، چهارشنبه‌شب (19 تیرماه) در سالن جلسات پژوهشکده علامه طباطبایی (ره) حرم حضرت معصومه (س) و به ریاست آیت‌الله سیدمحمد سعیدی امام جمعه قم و تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) و با حضور بهرام سرمست استاندار قم، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسن رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران، احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، سیدموسی حسینی کاشانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و جمعی از مدیران و مسئولان ارشد قم برگزار شد.

امام جمعه قم: ظاهر فرهنگی قم در بسیاری از قضاوت‌ها تاثیرگذار است
تولیت آستان مقدس کریمه اهل‌بیت (س) در این نشست با اشاره به اهمیت مساله زائر فرهنگی و حفظ چهره معنوی و فرهنگی قم، گفت: دستگاه‌های استانی باید نسبت به اهمیت و توسعه فرهنگ عمومی، مقابله با ناهنجاری و آسیب‌های اجتماعی و حفظ ظاهر فرهنگی و چهره معنوی قم اهتمام داشته باشند، چراکه ظاهر فرهنگی قم در بسیاری از قضاوت‌ها تاثیرگذار است، و ما باید در محیط‌های مختلف نسبت به ظاهر این شهر توجه لازم را داشته باشیم.

آیت‌الله سعیدی حفظ چهره معنوی و مذهبی قم را از دغدغه‌های اصلی دلسوزان عنوان کرد و افزود: لازم است تا نسبت به این مساله در بین دستگاه‌های استانی تدبیر سنجیده‌ای اندیشیده شود.

برنامه‌های فرهنگی آستان مقدسه در دهه کرامت رنگ ‌و بوی دیگری داد
در ادامه این نشست حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مهدی احمدی معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت معصومه (س)، نیز به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این آستان مقدسه در دهه کرامت پرداخت و گفت: هر چند که آستان مقدسه در طول سال برنامه‌های مختلف فرهنگی بسیاری را دنبال می‌‌کند، اما در دهه کرامت این برنامه‌ها رنگ و بوی متفاوتی دارند که از جمله می‌توان به برگزاری باشکوه آیین تعویض پرچم حرم (س) با حضور تولیت‌های اعتاب مقدس جهان اسلام اشاره کرد.

احمدی ادامه داد: برگزاری جشن بزرگ همراهی در شب‌های دهه کرامت و انجام قرعه‌کشی سفر مشهد مقدس، برگزاری نمایشگاه بهشت بانو ویژه گروه سنی کودک و نوجوان، و برگزاری همایش در پناه بانو و همچنین دختران آفتاب از دیگر برنامه‌های برگزار شده در این دهه مبارک است.

معاون فرهنگی آستان مقدسه حضرت معصومه (س) با اشاره به رونمایی از فاز نخست کتابخانه دیجیتال حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله علیها به مناسبت دهه کرامت، گفت: همچنین طرح چلچراغ جهت توسعه محافل قرآنی حرم مطهر به مساجد قم هم‌زمان با دهه کرامت انجام شد و در حال حاضر در 48 مسجد استان که عمدتاً در مناطق محروم قرار دارند، اجرا می‌شود.
 
وی راه‌اندازی سامانه آموزش مجازی مرکز قرآن و حدیث را نیز از جمله ویژه‌برنامه‌های این دهه برشمرد و تصریح کرد: به دنبال این هستیم که برنامه‌های متنوعِ مرکز قرآن و حدیث حرم (س) را از طریق سامانه در اختیار همه مردم نقاط کختلف کشور قرار دهیم.
 
احمدی از همایش طوبای کرامت با تجلیل از 81 حافظ قرآن که از دهه کرامت سال قبل تا امسال موفق به حفظ کامل قرآن کریم شده‌اند، خبر داد و افزود: پیوند آسمانی بیش از 200 زوج که خطبه عقد آنها در دهه کرامت در حرم جاری شد، جشنواره دختران آفتاب، برپایی کارگاه هنر فاطمی و مسابقه کتابخوانیِ »در مدار آفتاب« با مشارکت آستان قدس رضوی نیز از جمله ویژه‌برنامه‌های برگزار شده در این دهه است.
 
معاون فرهنگی حرم بانوی کرامت (س) از ادامه برگزاری جشنواره مردمی کرامت در سراسر کشور خبر داد و بیان کرد: امسال با هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور، ایستگاه‌های کریمانه را در سراسر کشور برپا کردیم.

وی همچنین از اجرای اولین کنگره ملی شعر فاطمی نیز خبر داد و تصریح کرد: اختتامیه این کنگره پس از رسیدن 800 اثر از سراسر کشور، امروز (20 تیرماه) برگزار می‌شود.
 
عملکرد دستگاه‌ها در دهه کرامت ارزیابی شود
در بخش دیگری از این نشست، بهرام سرمست، استاندار قم در سخنانی با بیان اینکه در جامعه بین واقعیت‌های موجود و پنداشت‌های ناشی از آن فاصله چشمگیری وجود دارد، گفت: زمانی می‌توانیم در شورای فرهنگ عمومی به مصوبات عملیاتی برسیم که صورت‌برداری درست از واقعیت‌های جامعه داشته باشیم؛ اگرچه در مسائلی مانند آسیب‌های اجتماعی، فاصله فاحشی را میان واقعیت با پنداشت‌های ذهنی شاهد هستیم.

سرمست با تاکید بر ‌ضرورت استخراج آمار دقیق و از آسیب‌های اجتماعی و رفتاری، ریشه و پایه سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی را داشتن آمار دقیق از واقعیت‌های اجتماعی دانست و گفت: برای دستیابی به آمارهای واقعیِ آسیب‌های اجتماعی باید به صورت غیرمستقیم وارد عمل شد و روش‌های تحقیق در رابطه با آن‌ها را تغییر داد، چراکه به طور حتم از این طریق آمارهای دیگری به‌دست خواهد آمد.

وی افزود: اگر در این زمینه آمارهای صحیح و دقیق داشته باشیم، سبب اخذ تصمیم‌های منطقی و واقع‌بینانه‌ می‌شود و در حال حاضر باید واقعیت‌ها را هر چند تلخ پذیرفته و در راستای کاهش آن‌ها قدم برداریم.

سرمست در پایان با اشاره اینکه دستگاه‌ها باید برای دهه کرامت برنامه‌های فرهنگی را دنبال کنند، تصریح کرد: این دهه برای قم یک موضوعیت ویژه دارد به همین علت باید به صورت ویژه مورد توجه دستگاه‌ها و مجموعه‌های مختلف استان قم قرار گیرد و در این راستا ارزیابی، نظارت و رتبه‌بندی از گزارش دستگاه‌های استانی در برگزاری جشن‌های دهه کرامت در قم باید پیگیری شود.
 
بیانیه گام دوم انقلاب در هفت محور اصلی تبیین می‌شود
در ادامه این نشست، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به اینکه هفت محور بیانیه گام دوم انقلاب با محوریت جهاد دانشگاهی استان تدوین می‌شود، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و روابط خارجی تبیین می‌شود.

سیدموسی حسینی کاشانی ادامه داد: ادارات استان باید به‌صورت فصلی اقدام‌های خود را در رابطه با تبیین و اجرای بیانیه گام دوم انقلاب در جلسه شورای فرهنگ عمومی ارائه دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها