شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۵
ناشران تخصصی در حوزه مد و لباس در حال رشد هستند

حمید قبادی، مشاور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور گفت: موضوع کتاب به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای توسعه و انتشار مد و لباس ایرانی در دستور کار ما قرار گرفته و خوشبختانه مولفین متعددی هم در این حوزه فعالیت دارند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس از تاریخ ۲۰ تا ۲۵ خرداد با هدف استفاده از ظرفیت دانشگاه و جلب نظر صاحبان صنایع پوشاک در دانشکده فنی و حرفه ای دختران دکتر شریعتی تهران برگزار می‌شود. در همین راستا نشست خبری این جشنواره روز شنبه 18خردادماه، با حضور حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، مرضیه گرد، رئیس دانشکده فنی حرفه‌ای شریعتی و دبیر جشنواره، مهناز ترابیان دبیر اجرایی جشنواره، حمیدرضا نیک‌طبع دبیر بخش صنعت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و انسیه زاهدی دبیر بخش علمی دانشگاهی کارگروه در سالن جلسات دانشکده فنی و حرفه‌ای شریعتی برگزار شد.
 
بین دانشگاه و جامعه تولید لباس ارتباط عمیقی وجود ندارد
حمید قبادی، مشاور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در ابتدای این نشست گفت: جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس به عنوان یک رویداد مهم، مستقل و جریان‌ساز فرهنگی در کشور است که امسال شاهد برگزاری سومین دوره آن خواهیم بود.

قبادی ضمن اشاره به اینکه بین دانشگاه و جامعه تولید لباس ارتباط عمیقی وجود ندارد، اظهار کرد: ایجاد ارتباط از طریق جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس با حضور جامعه تولید در نمایشگاه، می‌تواند بخشی از این نقص را رفع کند. علاوه بر این شناخت نقایص و نقاط ضعف بخش دانشگاهی و علمی از اهداف مهم این جشنواره است. در همین راستا اختیاراتی که وزارت علوم در سال‌های اخیر به برخی دانشگاه‌ها در تعیین مقاطع تحصیلی و یا سرفصل‌های درس‌ها داده، می‌تواند به حوزه مد و لباس کمک کند. 
 
حمید قبادی
ماموریت دانشگاه‌های تخصصی اصلی در حوزه مد و لباس
وی ضمن بیان اینکه بخشی از برنامه‌ها از مجموعه جشنواره مد و لباس فجر تفکیک شده و ساختار مستقلی یافته که یکی از آن‌ها جشنواره دانشجویی مد و لباس است، اضافه کرد: از مهم‌ترین اهداف استقلال این رویداد، اهمیت مخاطبان و دست‌اندرکاران و دانشگاهیان حوزه مد و لباس است، که در همین راستا کارگروه مد و لباس ماموریت‌های مختلفی به برخی دانشگاه‌های تخصصی اصلی کشور، مانند مسئولیت تولید محتوا به دانشگاه الزهرا (س)، طراحی و کمک به تولید پارچه به دانشگاه علم و فرهنگ و برگزاری جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس به دانشکده شریعتی تهران واگذار کرده است.
 
ارتباط دانشگاه و صنعت از طریق جشنواره مد و لباس
در ادامه مرضیه گرد، رئیس دانشکده شریعتی ضمن بیان اینکه سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس از تاریخ ۲۰ تا ۲۵ خرداد با هدف استفاده از ظرفیت دانشگاه و جلب نظر صاحبان صنعت پوشاک برگزار می‌شود، گفت: افتتاحیه این جشنواره روز بیستم و اختتامیه آن ۲۵خردادماه برگزار می‌شود، اما نمایشگاه تا ۲۸ خرداد ادامه خواهد داشت.

گرد درباره هدف برگزاری سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس اظهار کرد: این جشنواره درصدد کشف استعدادها و توانمندی‌های دانشجویان حوزه مد و لباس و طراحی پارچه در سراسر کشور و سوق دادن آن به سمت بازار کار و صنعت است. امید است که با برگزاری این قبیل جشنواره‌ها بتوانیم با تعامل دانشگاه‌ها و صاحبان صنایع و تولیدکنندگان لباس، این حوزه را توسعه دهیم.
 

مرضیه گرد

مهناز ترابیان، دبیر اجرایی جشنواره در ادامه این نشست به تعداد آثار ارسال شده به دبیرخانه سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس را 890 اثر خواند و درباره تقویم برگزاری این جشنواره بیان کرد: آیین افتتاحیه جشنواره سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس در روز 20 خردادماه و آئین اختتامیه آن در روز 25 خردادماه برگزار می‌شود، اما نمایشگاه آثار منتخب تا تاریخ 28 خردادماه برقرار است و مکان نمایشگاه هم سالنی نوساخته در دانشکده است که هم‌زمان با این نمایشگاه افتتاح می‌شود.
 
وی اضافه کرد: در نمایشگاه امسال علاوه بر روند معمول نمایشگاه‌‌های قبل، برای اولین بار شاهد برپایی مسابقه زنده‌ای با عنوان «از ایده تا اجرا» هستیم که قرار است طی روزهای 19 و 20 خردادماه انجام ‌شود.
 
انتشار کتاب در دستور کار کارگروه ساماندهی مد و لباس
در ادامه این نشست حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در پاسخ به خبرنگار ایبنا درباره وضعیت کتاب‌های حوزه مد و لباس اظهار کرد: از ماموریت‌هایی که ما برای خودمان و مجموعه کارگروه ساماندهی مد و لباس پیش‌بینی کرده‌ایم، بحث تولید محتوا و انتشار کتاب است. در بخش الف ماده ۷ آیین‌نامه اجرای قانون ساماندهی مد و لباس، صریحا و مشخصاً به انتشار کتاب، تولید فیلم، اجرای نمایش و حتی اجرای موسیقی و استفاده از لباس ایرانی در اجرای موسیقی اشاره شده است و این را در مأموریت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جای داده است.
 
 او ادامه داد: طی این سال‌ها بالغ بر ۳۷عنوان کتاب با عنوان «شیما» _که تولیدات یا به عبارتی آثار برگزیده طراحی‌های دوره‌های مختلف جشنواره مد و لباس فجر را در بر گرفته است _ با مشارکت انتشارات حافظ بین‌الملل به دست چاپ و انتشار رسیده؛ که الان در شبکه پخش کتاب هم قرار گرفته است. همچنین بالغ بر ۸ عنوان مجموعه مقالات برگزیده جشنواره‌های مد و لباس فجر تهیه شده، که هفت عنوان آن چاپ و منتشر شده است و از منابع بسیار مهم و اصلی برای پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌های مربوط به این حوزه است. علاوه بر این
 
وی افزود: حمایت از ترجمه برخی آثار متناسب، توسط کارگروه ساماندهی مد و لباس صورت گرفته و به برخی ناشران پیشنهاد شده است؛ که اخیراً در نمایشگاه کتاب تهران یکی از مهم‌ترین عنوان‌های کتاب مدولباس به نام «مشاغل مد و لباس» رونمایی شد. علاوه بر این در سال ۹۶ در آستانه هفتمین جشنواره مد و لباس فجر، در آیینی که هم‌زمان با این جشنواره برگزار شد، از بیش از ۱۲۰ عنوان کتاب به همراه نویسنده، مولف، مترجم و ناشر این آثار تقدیر به عمل آمد.
 

ناشران تخصی در حوزه مد و لباس در حال رشد هستند
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از افزایش توجه و انتشار کتاب در حوزه مد و لباس در چند سال اخیر خبر داد و افزود: اگر به مجموعه شابک و اطلاع‌رسانی انتشار کتاب ایران مراجعه کنید و مقایسه‌ای بین چند سال اخیر، با ۷ یا ۸ سال گذشته داشته باشید؛ خواهید دید که پیش از این کتاب‌های این حوزه محدود به چند سرفصل درسی در دانشگاه و محدود به یک سری کتاب‌های خیاطی و این دست کتاب‌ها بوده؛ اما الان موضوع، هنر و علم طراحی در قالب آثار مکتوب، کم‌کم در حال فراگیر شدن است. جالب است که برخی از ناشران و رسانه‌های تخصصی در این حوزه هم در حال رشد هستند. در حوزه نشر انتشارات جمال‌هنر، هیرمند، آبان و حتی نشر امیرکبیر، ناشرانی هستند که بخشی از فعالیتشان را مشخصا در حوزه کتاب مد و لباس کار می‌کنند و ناشری مثل جمال هنر، تمام فعالیت خود را در حوزه مد و لباس، پیشینه پارچه ایران و... گذاشته است. بنابراین موضوع کتاب به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای توسعه و انتشار مد و لباس ایرانی در دستور کار ما قرار گرفته و خوشبختانه مولفین متعددی هم در این حوزه فعالیت دارند
 
کتاب آثار سومین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس منتشر می‌شود
قبادی درباره اینکه آیا کتاب مجموعه آثار سومین دوره نمایشگاه ملی دانشجویی مد و لباس هم مانند دو دوره قبل، منتشر خواهد شد یا خیر، عنوان کرد: خوشبختانه با وجود همه محدودیت‌های مالی، دانشکده شریعتی هر دو دوره‌ای که نمایشگاه ملی دانشجویی مد و لباس را برگزار کرده، کتاب و ژورنال آثار این نمایشگاه را هم منتشر کرده، که از نظر فنی هم کتاب ارزشمند و قابل قبولی است. امسال هم کمک می‌کنیم سومین عنوان این کتاب هم منتشر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها