یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۹
تشکیل کمیته سه‌جانبه کارگروه کاغذ برای نظارت بر توزیع

رئیس کارگروه ساماندهی کاغذ با اشاره به تشکیل کمیته سه‌جانبه در کارگروه ساماندهی کاغذ، گفت: سازمان تعزیرات، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و دبیرخانه کارگروه ساماندهی کاغذ با هدف نظارت بر توزیع کاغذ در این کمیته عضویت دارند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری حسین انتظامی؛ رئیس کارگروه ساماندهی کاغذ دقایقی پیش (یکشنبه 29 اردیبهشت) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، در این نشست در پاسخ به سوال ایبنا درباره روند تامین و توزیع زینک، گفت: زمانی که مصوب شد کارگروه ساماندهی کاغذ از مرداد ماه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کند، قرار بود ساماندهی کاغذ را بر عهده داشته باشد و به مرور ستاد تنظیم بازار موضوع زینک را هم به این کارگروه بسپرند.
 
وی ادامه داد: از آنجایی که زینک کالای مکمل محسوب می‌شود و در کنار کاغذ تعریف می‌شود، در دستور کار کارگروه قرار گرفت و امروز بخشی از جلسه به موضوع زینک گذشت.
 
انتظامی با اشاره به ورود محموله‌های جدید زینک به کشور نیز توضیح داد:‌ در این زمینه محموله‌هایی که به کشور وارد شده است از سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان خواستیم فرایند قیمت‌گذاری تسریع شود که اکنون قیمت‌گذاری شده و توزیع آن آغاز شده است.
 
وی درباره توزیع این زینک‌ها نیز گفت: درباره نحوه توزیع پیشنهاداتی توسط دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شد که توسط معاونت‌های تخصصی انجام شود و مدیر اتحادیه آشنا اعلام کرد که ماژول زینک را تا چهارشنبه همین هفته به زینک اضافه می‌کنند و بررسی درباره محاسبه و صدور حواله انجام خواهد شد.
 
تشکیل کمیته سه‌جانبه نظارت بر توزیع
رئیس کارگروه ساماندهی کاغذ در بخش دیگر این نشست، عنوان کرد: بحث مربوط به تائید ثبت سفارش‌ها و توزیع و نظارت بر توزیع در کاغذ مطبوعات طبعا به عهده معاونت مطبوعاتی و در حوزه نشر به عهده معاونت فرهنگی است و کارگروه کاغذ نیز که از مرداد ماه سال گذشته با تصویب ستاد تنظیم بازار تشکیل شد که هماهنگ‌کننده تمام دستگاه‌هایی است که در امر واردات و توزیع کاغذ نقش دارند.
 
وی ادامه داد: این کارگروه شامل نمایندگانی از دفتر تخصصی صنایع سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، سازمان تعزیرات، سازمان گمرک، بانک مرکزی، وزارت آموزش و پرورش و نمایندگانی از تشکل‌های صنعت چاپ، تشکل‌های مطبوعاتی، تشکل‌های حوزه ناشران و معاونت‌های چاپ و نشر و مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
 
انتظامی با اشاره به کارکردهای این کارگروه، توضیح داد: این دستگاه‌ها در این کارگروه، هماهنگی‌‌های کلی را انجام می‌دهند وگرنه بحث تخصصی هر حوزه به عهده هر معاونت است و اطلاع‌رسانی مربوط به کاغذ را هر حوزه انجام می‌دهد.
 
وی همچنین درباره بحث نظارت بر توزیع کاغذ نیز گفت: از زمانی که ستاد تنظیم بازار تشکیل این کارگروه را تصویب کرد، نظارت بر توزیع جزء وظایف آن شمرده می‌شود و یکی از بحث‌های امروز و هفته قبل کارگروه تنظیم ساز و کار این موضوع است.
 
وی یادآور شد: در این زمینه آغاز فعالیت کمیته سه‌جانبه‌ای بین سازمان تعزیرات، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و دبیرخانه کارگروه از هفته پیش تصویب شد و در جلسه امروز سازمان تعزیرات پیشنهادهای عملی خود را ارائه کرد که به تصویب رسید و از همین هفته کار خود را آغاز می‌کنند.
 
انتظامی درباره روند نظارت بر توزیع کاغذ توضیح داد: بخشی از نظارت بر توزیع در این است که کاغذی که با ارز دولتی وارد شده حتما به دست مصرف‌کننده یعنی مطبوعات یا ناشران برسد و بخش دیگر این است که کاغذ وارد بازار سیاه نشود و هر دو وجه در این کمیته سه‌جانبه دنبال می‌شود.
 
رئیس کارگروه ساماندهی کاغذ همچنین درباره فروش کاغذ با ارز دولتی در بازار سیاه نیز گفت: قرار است کمیته سه‌جانبه‌ای که در کارگره تشکیل شده است به این امر رسیدگی کند و پیش‌بینی می‌شود بخش قابل توجهی از این مشکل حل شود.

وی در بخش دیگر صحبت‌های خود درباره اختصاص ارز 4200 تومانی به کاغذ، گفت: با تدبیر معاون اول رئیس‌جمهور پیرو دستورمقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دستگاه‌های ذیربط مساله کاغذ را حل کنند، جلسه‌ای تشکیل شد و قرار شد به‌دلیل استراتژیک بودن این کالا به اندازه مصرف مطبوعات و ناشران همچنان در گروه یک قرار داشته باشد و ارز 4200 تومانی بگیرد. 

انتظامی تاکید کرد: این موضوع نشان‌دهنده توجه نظام و دولت به این امر است، بسیاری از کالاها به دلیل اینکه اولویت‌هایشان را از دست دادند از گروه یک خارج شدند ولی کاغذ مطبوعات و نشر همچنان در این گروه باقی ماندند.

وی با بیان اینکه بخشی از مسیر واردات در گمرک است، گفت: یکی از کارهایی که با توجه به حضور نماینده گمرک در کارگروه انجام می‌شود این است که اطلاعات واردات کاغذ به محض ورود به گمرک به اطلاع معاونت‌های فرهنگی و مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسانده می‌شود و آن‌ها بحث صدور حواله را دنبال می‌کنند تا به دست مصرف‌کننده برسد.

رئیس کارگروه ساماندهی کاغذ همچنین درباره دلایل روند نزولی آمار حضور واردکنندگان و ناشران واردکننده کاغذ در جداول کارگروه، عنوان کرد: مسئله واردات کاغذ از تقاضا در کارگروه تا ترخیص از گمرک مانند یک خط تولید است، در این زمینه به طور طبیعی در بخش‌هایی انباشتگی و در بخش‌هایی کاهش تقاضا داریم و به همین خاطر است که در جداول منتشر شده معمولاً شاهد هستیم که در برخی از بخش‌ها تقاضا ناگهان کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایبنا، این نشست خبری ظهر امروز (یکشنبه 29 اردیبهشت) پس از چهاردهمین جلسه کارگروه ساماندهی کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها