جمعه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲
دستاورد متولی ایرانشناسی در نمایشگاه چه بوده است؟

بنیاد ایرانشناسی در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با پنج اثر جدید شامل دو مجموعه مقالات، یک واژه‌نامه توصیفی و دو مجلد کتاب‌شناسی ادیان حضور یافت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- بنیاد ایرانشناسی در سال 1376 تأسیس شد. یکی از مهمترین اهداف راه‌اندازی این بنیاد بازخوانی و تدوين و تنظيم مطالعات، تحقيقات و اطلاعات مربوط به ايران است. افزون بر این بايد امكانات لازم را برای بهره‌گيری دانشجويان و دانش‌پژوهان از آگاهی‌های موجود فراهم کند.

واحد انتشارات بنیاد ایرانشناسی که به منظور ارائه بهتر طرح‌های پژوهشی به صورت کتاب راه‌اندازی شده است، در طول سال آثاری را در قالب کتاب، مجله و نشریه منتشر می‌کند. حضور انتشارات این بنیاد در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بهانه‌ای شد تا برای اطلاع از تازه‌ترین آثار بنیاد ایرانشناسی سری به غرفه آن بزنیم.

به گفته مسئول غرفه این بنیاد در سال 97، پنج اثر جدید را منتشر کرد. هرچند انتظار می‌رود بنیادی که به‌عنوان یکی از مهمترین متولیان حوزه ایرانشناسی در کشور شناخته می‌شود، نقش پررنگ‌تری در بازار نشر آثار ایرانشناسی داشته باشد و در طول سال با همکاری پژوهشگران این حوزه و حمایت از آنها آثار درخور توجه و پُرمایه‌ای را منتشر کند.

«کتاب‌شناسی مطالعات مهرپرستی (میترایی)»، «کتاب‌شناسی مطالعات زرتشتی»، «مجموعه مقالات همایش بین‌المللی باستان‌شناسان جوان»، «واژه‌نامه توصیفی ایران‌شناسی» و «مجموعه مقالات همایش تخصصی و ملی گردشگری نهاوند» عناوین  تازه‌ترین آثار بنیاد ایرانشناسی را تشکیل می‌دهند.»




«کتاب‌شناسی مطالعات مهرپرستی (میترایی)»  با گردآوری و تدوین مریم‌السادات میرحیدری نخستین مجلد از سری کتاب‌شناسی‌های ادیان، آیین‌ها و کیش‌های ایرانی است که زیر نظر معاونت پژوهشی بنیاد ایرانشناسی، تهیه و تدوین شده است. این کتاب با دربرگرفتن 1197 مدخل در قالب‌های کتاب، مقاله و پایان‌نامه فارسی و لاتین، نخستین کتاب‌شناسی مستقل مهرپرستی/ میترائیسم در ایران است که تمامی منابع مرتبط با منابع مهری را از لحاظ تاریخی، فرهنگی، مکان‌های تاریخی و باستانی، آداب و رسوم مذهبی، آیینی و مذهبی گردآوری کرده است.

«کتاب‌شناسی مطالعات زرتشتی» که گردآوری و تدوین آن را هم میرحیدری انجام داده است، دومین مجلد از سری کتاب‌شناسی‌های ادیان، آیین‌ها و کیش‌های ایرانی است.

این کتابشناسی با دربرگرفتن 5756 مدخل در قالب‌های کتاب، مقاله و پایان‌نامه فارسی، نخستین کتاب‌شناسی مستقل مطالعات زرتشتی در ایران است که تمامی منابع مرتبط با این آیین را در 15 فصل موضوعی شامل؛ زرتشت، متون دینی، اصول و عقاید زرتشتی، آیین‌ها و آداب زرتشتی، کلیات و تاریخ، اخلاق، عرفان و فلسفه زرتشتی، دین زرتشتی و ادبیات فارسی، دین زرتشتی، اسلام و سایر ادیان، پارسیان هندوستان، مغان، هنر و معماری زرتشتی، آتشکده‌ها و نیایشگاه‌های زرتشتی و ... گردآوری کرده است. بخش نخست این کتاب‌شناسی به منابع فارسی و بخش دوم به منابع لاتین اختصاص یافته است.




«واژه‌نامه توصیفی ایران‌شناسی» اثر دکتر پوران طاحونی یکی دیگر از آثار جدید بنیاد ایرانشناسی است. این واژه‌نامه چهار هزار مدخل دارد و بر اساس آنچه مؤلف در پیش‌گفتار کتاب بیان کرده، مداخل و متن‌ آن طی سال‌هایی که در حال تدوین بوده بارها ویرایش شده است. همچنین در تهیه این واژه‌نامه، منابع بسیاری شامل کتاب، مقاله، بروشور، پایگاه اطلاعاتی فارسی و انگلیسی مورد استفاده قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها