جمعه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۴
اختلال دستگاه‌های کارتخوان فروش روز دوم را کاهش داد

دومین روز نمایشگاه همان‌گونه که انتظار می‌رفت با افزایش حضور مردم برای ناشران فروش بهتری را رقم زد این افزایش بیشتر از طریق کارت‌خوان‌ها خرید کتاب اتفاق افتاد به‌طوری که تاخیر در اتصال پز‌‌های بانک عامل، فروش روز نخست و نیمی از روز دوم را تحت تاثیر قرار داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دومین روز سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حالی به پایان رسید که هرچند برخی ناشران از افزایش بازدیدکنندگان در مقایسه با روز نخست رضایت داشتند اما از  تاخیر اتصال دستگاه‌های کارتخوان و وجود اختلال در برخی ساعات روز ناخرسند بودند.

 محمد خاکپور،‌ مدیر غرفه انتشارات هیرمند، روز دوم فروش را در مقایسه با روز نخست از نظر استقبال و فروش بهتر ارزیابی می‌کند اما چشم‌انداز روشنی از ادامه نمایشگاه ندارد. مهم‌ترین دلیل این دیدگاه گرانی کاغذ و در نهایت افزایش قیمت کتاب است. این ناشر متاثر از گرانی ملزومات تولید کتاب، 30 درصد به قیمت پشت جلد کتاب‌هایش افزوده است.

وی با این دیدگاه که برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب فروش بیشتری را برای ناشران در مقایسه با مصلی به همراه داشت موافق نیست. گلایه اصلی این ناشر، از دست دادن بخش قابل توجهی از مشتریان به دلیل قطعی دستگاه کارتخوان غرفه در روز دوم است است. هیرمند به همین دلیل یک روز‌ و نیم، فروش از طریق بُن را از دست داده و تنها موفق شده 180 هزار تومان فروش داشته باشد.

این ناشر با قطعیت پیش‌بینی می‌کند فروش این دوره از نمایشگاه با افت شدید مواجه خواهد بود. به نظراین ناشر، خرید مردم، محافظه‌کارانه شده است؛ به این معنا که با پشتوانه بن خرید می‌کند و کمتر پیش می‌آید از جیب خرید کند.

تجربه دو روزه این ناشر گویای این موضوع است که مخاطب با بررسی طولانی بین علاقه‌مندی‌هایش با قیمت کتاب به خرید اقدام می‌کند؛ بنابراین دایره خرید مخاطب از قبل محدود شده است. افزایش قیمت کتاب، همان انگیزه‌های محدود مردم برای خرید کتاب را هم تضعیف کرده است.

این ناشر در تحلیل وضعیت ناشران مختلف معتقد است، خرید قطعی نهادها و سازمان‌های مختلف از برخی ناشران نگرانی از کاهش فروش را برطرف کرده است، اما ناشرانی مانند هیرمند که همه امید فروش خود را از حضور مخاطب در نمایشگاه به دست می‌آورند نگرانی بیشتری از افت میزان بازدید نمایشگاه دارند.

علی علمی، مدیر نشر پیکان نیز از روز دوم نمایشگاه ابراز رضایت دارد. او نیز از تاخیر در اتصال دستگاه‌های پز شکایت دارد. این ناشر نیز بر تاثیر گرانی کاغذ در افزایش قیمت کتاب تاکید دارد. این مشکل موجب شده تا نشر پیکان 40 کتاب چاپ نخست و تجدید چاپ را به نمایشگاه نیاورد.

قیمت تمام شده کتاب به زعم این ناشر طی دو سال پیش دو برابر شده و زمینه‌های افزایش 50 درصدی کتاب پیکان را به دنبال داشته باشد.

عذرخواهی از بازدیدکنندگان دارای بن
مدیر غرفه نشر ماهی، استقبال روز دوم را برای این نشر قابل‌توجه می‌داند. تاخیر در اتصال دستگاه‌های کارتخوان شکابت این ناشر نیز هست، به‌طوری که روز نخست را با عذرخواهی از دارندگان بن گذراندند. این وضعیت نشان می‌دهد مخاطب با پشتوانه بُن تمایل به خرید کتاب دارد.

پیش‌بینی‌های این ناشر از نظر فروش طی این دور روز محقق شده است. این ناشر هرچند افزایش قیمت کاغذ را دلیل اصلی افزایش قیمت کتاب می‌داند اما برای این دوره از نمایشگاه تخفیف 20درصدی را در نظر گرفته است در حالی‌که سال گذشته این میزان 15 درصد بود.

وی از امکان هزینه بن در کتاب‌فروشی‌ها هم‌زمان با برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ناراضی است؛ چراکه معتقد است ناشرانی که کتاب‌فروشی ندارند متضرر خواهند شد. خاکپور برگزاری طرح‌های حمایتی ازجمله طرح‌های فصلی موسسه خانه کتاب را بهترین راهکار حمایت از کتاب فروشی‌ها می‌داند.

مدیر نشر ماهی، شکل و شیوه فعلی برگزاری نمایشگاه کتاب را چندان مطلوب نمی‌داند اما تاکید دارد این حضور از روی ناچاری است. هزینه‌های وحشتناک تولید کتاب این و ناشران دیگر را به فروش نمایشگاه امید‌وار کرده است.  

این ناشر تخفیف خرید مجازی نشر ماهی را هم‌زمان با برگزاری نمایشگاه متوقف کرده است.
 
سی‌و‌دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 14 اردیبهشت‌ماه در مصلی امام‌خمینی (ره)  برپاست. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها