دوشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۷
بجنوردی: احمد اقتداری یک میهن‌دوست دانشمند بود

بجنوردی در بزرگداشت «پدر مطالعات خلیج فارس» گفت: احمد اقتداری یک میهن‌دوست دانشمند بود خیلی به ندرت پیدا می‌شود که فردی هم خصلت دانشمندی داشته باشد و هم مثل یک جوان پرشور و وطن‌خواه باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم بزرگداشت و تشییع زنده‌یاد احمد اقتداری «پدر مطالعات خلیج فارس» دوشنبه دوم اردیبهشت با حضور سید محمدکاظم بجنوردی، محمدجواد حق‌شناس، سیروس پرهام، کیانوش کیانی هفت لنگ، ژاله آموزگار، علی بلوکباشی و بسیاری از محققان و ایرانشناسان دوشنبه دوم اردیبهشت در مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی با دبیری علی دهباشی برگزار شد.

کاظم بجنوردی در ابتدای مراسم گفت: به مردم لار و گراش تسلیت ویژه می‌گویم که این پیر جنوب در عمر گرانبار خود تلاش کرد با صدها تالیف و مقاله صفحات جنوب ایران و خلیج فارس را جاودانه کند. وی در تالیفاتش نشان داد که چقدر ایرانی‌ها بالیده‌اند تا چه فرهنگی را به وجود بیاورند.

وی افزود: اقتداری یک میهن‌دوست دانشمند بود خیلی به ندرت پیدا می‌شود که فردی هم خصلت دانشمندی داشته باشد و هم مثل یک جوان پرشور و وطن‌خواه باشد. به طوری که در کتاب اخیرش (گناه نابخشنودی) مساله بحرین را با نهایت وطن‌خواهی شرح داد. کتابی که بسیاری از دوستان در چاپ این کتاب به ما هشدار دادند که ممکن است انتشارش مساله ایجاد کند اما ما گفتیم دایره‌المعارف بزرگ اسلامی یک موسسه فرهنگی است و با سیاست کاری ندارد. از طرفی شاید این کتاب بتواند گویای بخشی از مجادلات اقتداری در زمان پهلوی دوم به دلیل جدایی بحرین از ایران باشد.

رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی ادامه داد: خوشحالم که پیکر اقتداری برای خاکسپاری در زادگاهش گراش می‌رود تا نسل جوان زادگاه اقتداری بدانند چه محققی را از دست داده‌اند و تا چه اندازه این محقق برای سرزمینش تلاش کرد تلاشی که باعث شد بر اساس تحقیقاتش در پی انتشار یک دانشنامه خلیج فارس شویم. دانشنامه‌ای که با بهره‌برداری از آثار کتابخانه اقتداری به نگارش درخواهد آمد.

احمد اقتداری که به «پدر مطالعات خلیج فارس» شهرت داشت، سه‌شنبه 27 فروردین در سن ۹۴ سالگی درگذشت. وی متولد سال ۱۳۰۴ در استان فارس، استاد دانشگاه، نویسنده، وکیل دادگستری، مورخ و جغرافیدان بود. وی حدود ۴۰ کتاب و بیش از یکصد مقاله علمی به چاپ رسانده است. در میان آثار او از تصحیح و همت گماردن به انتشار دیوان اشعار شاعران، ترجمه آثار تحقیقی نویسندگان و پژوهشگران غیرایرانی تا چاپ قصه‌های مثنوی، منطق‌الطیر و هزار و یک شب و همچنین تحقیقات علمی در زمینه لهجه‌شناسی، زبان و فرهنگ مناطق مختلف کشور دیده می‌شود.

از جمله آثار اقتداری می‌توان به «خلیج فارس از دیرباز تا کنون»، «بندرعباس و خلیج فارس»، «صید مروارید در خلیج فارس»، «تاریخ مسقط و عمان و بحرین و روابط آن با ایران» و «سرگذشت کشتیرانی ایران» اشاره کرد. در سال ۱۳۹۱ جایزه ویژه مرکز موقوفات دکتر افشار با عنوان «جایزه تاریخی و ادبی دکتر محمود افشار برای زبان فارسی و وحدت ملی ایران» به او اهدا شد.

گزارش تکمیلی منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها