سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۷
برگزیدگان نخستین جایزه ادبی جمالزاده معرفی شدند

نخستین جایزه ادبی محمدعلی جمالزاده با معرفی برگزیدگان در سه بخش اصفهان، آزاد و زندگی‌نگاره به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، مراسم اختتامیه این جایزه شب گذشته دوشنبه 29 بهمن ماه و با حضور چهره‌هایی مانند کیومرث پوراحمد، علی دهباشی، سارا سالار، سینا دادخواه، مهدی ربی، آرش صادق‌بیگی، سروش صحت و جمعی از نویسندگان در تالار هنر اصفهان برگزار شد و اجرای آن را علی معینی بر عهده داشت.

از نکات قابل توجه این جایزه ادبی، پیشتازی نویسندگان زن در کسب رتبه‌های برتر در هر سه بخش این جایزه شامل اصفهان، زندگی‌نگاره و آزاد بود.

دورخیز برای تبدیل جایزه ادبی جمال‌زاده به معتبرترین جایزه ادبی در اصفهان
دبیر نخستین جایزه ادبی جمالزاده در ابتدای مراسم اختتامیه این آئین جایزه گفت: فراخوان نخستین جایزه ادبی جمالزاده، مهرماه سال جاری توسط سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان در سه بخش داستان کوتاه آزاد، داستان کوتاه اصفهان و زندگی نگاره‌های اصفهان اعلام شد.


رضا روحانی ادامه داد: در بخش آزاد ۹۷۸ اثر، در بخش اصفهان ۴۱۱ اثر و در بخش زندگی‌نگاره‌ها ۱۵۸ اثر و در مجموع ۱۵۴۷ اثر به دبیرخانه ارسال شد که از میان ۴۴ اثر برگزیده که در دو مرحله داوری شد، از هر بخش سه اثر به‌عنوان آثار نهایی انتخاب شدند.

وی گفت: جایزه ادبی جمالزاده، با استقبال شرکت‌کنندگان داخلی و خارجی روبرو و تبدیل به تجربه‌ای پربار شد که کیفیت بالای آثار ارسالی، تعجب داوران را به همراه داشت. سیاستگذاران نخستین جایزه ادبی جمالزاده قصد دارند تا سال ۱۴۰۰ این جایزه را به‌عنوان معتبرترین جایزه ادبی پایتخت فرهنگ و هنر ایران اسلامی برگزار کنند تا موجب تشویق نویسندگان عرصه داستان و زندگی‌نگاره شود.

شهردار اصفهان، از دیگر سخنرانان نخستین جایزه ادبی جمالزاده در ادامه این آئین گفت: جایزه ادبی جمالزاده باعث خواهد شد شهر اصفهان در مسیر خلاقیت قرار گرفته، در بستر مدنی شکوفا شود و اندیشه‌های مختلف را به گفتگو وا دارد و باعث شود ادبیات وهنر ما به رشد و تعالی برسد.

با نامگذاری خیابانی به نام جمالزاده در اصفهان، او دیگر فقط آشنای خواص نیست
قدرت‌الله نوروزی با اشاره به فراز و نشیب‌های زندگی محمدعلی جمالزاده گفت: جمالزاده فردی است که عمری پرافتخار داشته و با آنکه ۱۶ سال در اصفهان زیسته، ۹۰ سال از زندگی خود در این شهر سخن گفته و دوران زندگی او سه رژیم سیاسی قاجار، پهلوی و جمهوری اسلامی را دربرمی‌گیرد.

وی افزود: دیشب از شهردار منطقه پنج خواستم تا قبل از برگزاری اختتامیه جایزه ادبی جمالزاده، تابلویی با نام او در خیابانی از شهر نصب شود تا از امروز دیگر مردم، اسم جمالزاده را در خیابان نیز ببینند و بپرسند «جمالزاده کیست؟» هرچند او پیش از این آشنای خواص بود.


نوروزی ادامه داد: جایزه جمالزاده به اصفهان هویت و شخصیت داده، افتخار شهروندان بوده و بین هنرمندان شهر انگیزه ایجاد کرده است، این جایزه باعث می‌شود شهر در مسیر خلاقیت قرار گرفته، در بستر مدنی شکوفا شود و اندیشه‌های مختلف را به گفت‌وگو وادارد و در بستر آن ادبیات، هنر و مسائل اجتماعی رشد کند.

شهردار اصفهان افزود: همچنین این جایزه ادبی می‌تواند ظرفیت‌های هنری این شهر را بشناسد و به جامعه بشناساند، ظرفیت بومی را به ظرفیت جهانی تبدیل کرده و بین مولد اثر، خود اثر و مخاطبان آن ارتباط منطقی ایجاد کند.

وی درپایان گفت: جمالزاده منشا خیر و برکت بوده و قدرت قضاوت را به مخاطبان خود خواهد داد، امیدوارم چنین برنامه‌هایی برای جمالزاده‌ها تکرار شود تا فرهنگ گفت‌وگو میان مردم ترویج داده شود زیرا گفت‌وگو راهی برای حل مسائل است.

میرعابدینی: منتقدان جمالزاده حتی تمام آثارش را ورق نزده‌اند
در بخش بعدی آئین اختتامیه، حسن میرعابدینی گفت: جمالزده نویسنده نوگرایی است که در آستانه تحول جامعه ایرانی ضرورت تغییر را حس کرده و با تلفیق داستانگویی شفاهی و شرقی با تکنیک ادبیات غربی، پایه‌گذار سبک نوینی در ادبیات ایرانی شد.

این نویسنده و منتقدادبی ادامه داد: تا امروز درباره جمالزاده حرف‌های بسیاری زده شده اما کم از او خوانده‌اند. منتقدان او حتی تمام آثارش را ورق نزده‌اند.


وی افزود: از همه داستان‌نویسان جوانی که در این جمع حضور دارند، می‌خواهم بار دیگر کتاب‌های محمدعلی جمالزاده را مرور کنند.؛ در «یکی بود، یکی نبود» سرگذشت جامعه‌ای روایت می‌شود که مدت‌ها در رکود و سکوت بوده و اکنون به‌واسطه مشروطه به حرکت درآمده و نابسامانی‌هایش نمایان شده است.

میرعابدینی تصریح کرد: از شورای سیاستگذاری این جایزه تقاضا می‌کنم در دوره‌های بعدی بررسی و نقد ادبی را نیز در این جایزه قرار دهند تا به نقد و بررسی آثار نه تنها جمالزاده بلکه تمام بزرگان داستان‌نویسی اصفهان پرداخته شود.
 
در ادامه اختتامیه نخستین جایزه ادبی جمالزاده برگزیدگان هر بخش به شرح زیر معرفی و تجلیل شدند:

بخش اصفهان
مریم منوچهری رتبه نخست برای داستان شب خاموش نصف جهان
هما جاسمی رتبه دوم برای داستان آختامار
نسیبه فضل‌اللهی رتبه سوم برای داستان اتللوی تابستانی
 
بخش زندگی‌نگاره
مکرمه شوشتری رتبه نخست برای داستان پولاروید
محسن رهنما رتبه دوم برای داستان مردی مقابل رژه
محمدرضا عبداللهی رتبه سوم برای داستان جایی که توپ‌های هفت سنگ می‌روند و در آنجا گم می‌شوند
 
بخش آزاد
ناهید عصمتی برای داستان پشت بام نجمه
مجتبی شول افشارزاده برای داستان سفرهای گلی
زهرا نی‌چین برای داستان جای پنجه‌های بابا

بر اساس همین گزارش، در پایان آئین اختتامیه جایزه ادبی جمالزاده از پوستر دوره بعدی این جایزه ادبی که آردماه 98 برگزار خواهد شد، رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها