یکشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۸
کارشکنی‌ها باعث شد پاسخ بدهیم/ می‌خواهند چوب لای چرخ انتخابات بگذارند

جمعی از اعضای هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در نشست خبری به توضیح برخی اتهامات و موضوعاتی که از سوی هفت کاندیدای انصرافی انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بود پاسخ دادند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سه تن از اعضای هیات مدیره کنونی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در نشست خبری صبح امروز (یکشنبه 30 دی) به برخی از اتهامات پاسخ دادند.
 
فعالیت از دهه 50 در حوزه نشر
در ابتدای این نشست، محمود آموزگار؛ رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در سخنانی به سابقه خود در حوزه نشر پرداخت و گفت: از سال 1357 با نشر اختران به عنوان ویراستارهمکاری می‌کردم، در دهه 70 به دنبال تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها تصمیم گرفتم به علاقه‌مندی‌ام به حوزه کتاب برگردم و همان سال به نمایشگاه کتاب فرانکفورت رفتم و در ملاقات با ناشران خارجی توانستم نمایندگی یک ناشر انگلیسی در حوزه پزشکی را دریافت کنم و پس از آن نیز روابط کاری خود را توسعه دادم.

آموزگار درباره تاسیس کتابفروشی آمه در سال 1385 نیز گفت: من در این سال برای راه‌اندازی کتابفروشی از اتحادیه مجوز گرفتم و به فعالیت در این حوزه پرداختم و به مرور فعالیت‌های خود را توسعه دادم، همچنین در سال 1389 به درخواست برخی همکاران در انتخابات اتحادیه ثبت‌نام کردم.

قصد جوابگویی نداشتیم اما...
رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران در ادامه، درباره رخدادها و حواشی مربوط به انتخابات اتحادیه گفت:‌ ما در هفته‌های گذشته در بیانیه‌ای که صادر کردیم بر حفظ آرامش و انسجام صنفی و اهمیت انتخابات پیش رو برای صنف تاکید کردیم و قصد نداشتیم به اتهاماتی که بعضا مصادیق مجرمانه دارد، پاسخ بدهیم.
 
وی افزود: در این میان با وجود اینکه قید شده بود علت انصراف اعضای مستعفی حفظ انسجام صنفی و کاهش تنش بوده، اما کاری نیست که طی این مدت انجام نشده باشد! از حضور در وزارت صنعت، معدن و تجارت و فضای مجازی تا ایجاد تشکیک در میان صنف.
 
آموزگار با بیان اینکه بعد از نشست خبری اعضای انصرافی در هفته گذشته، ما باز هم قصد پاسخگویی نداشتیم تا وضعیت انتخابات با آرامش سپری شود، عنوان کرد: ما اصرار داشتیم در موضع جوابگویی قرار نگیریم ولی چون مجموعه اقدامات از حد گذشته است و موارد و مسائلی است که آن‌ها قصد دارند چوب لای چرخ انتخابات بگذارند و کارشکنی کنند، تصمیم به پاسخگویی گرفتیم.
 
وی گفت: در این میان فراخوان وزارت صنعت، معدن و تجارت برای معرفی نامزدها توسط یک شرکت پستی برای اعضا ارسال شد و مطلع شدیم که انصرافی‌ها متن استعفا و بیانیه خود را به نام اتحادیه برای اعضا ارسال کرده‌اند. حالا مشخص نیست که آیا انجام این کار منجر به اتحاد انسجام صنفی و آرامش است یا قرار است همه چیز به هم بریزد.
 
آموزگار با بیان اینکه قصد داریم در این نشست نوری بر موضوعات و اتفاقات رخ داده شده بیندازیم، گفت: در طول این سال‌ها تلاش کردم در استمرار فعالیت هیات مدیره‌های قبلی اتحادیه قدم‌هایی برای صنف بردارم و در این میان پیگیری بحث معافیت مالیاتی، کاربری فرهنگی و تعرفه آب، برق و گاز و عوارض تابلو را که از دغدغه‌های ناشران طی سال‌های متمادی بود، دنبال کردم.
 
نام‌های مستعار در فضای مجازی
آموزگار همچنین در پاسخ به سوال ایبنا مبنی بر چرایی عدم برگزاری جلسه هیات مدیره در یک ماهه اخیر گفت: جمعی از اعضای انصرافی که در هیات مدیره اتحادیه نیز حضور دارند در نامه‌ای به رئیس اتاق اصناف اعلام کرده‌اند از آنجایی که این اتاق به نامه‌های آن‌ها پاسخ نمی‌دهد هیچ‌گونه مسئولیتی در خصوص اداره اتحادیه ندارند و مسئولیت کار را متوجه شخص رئیس اتاق اصناف دانسته‌اند.
 
وی افزود: از سوی دیگر به‌تازگی افرادی تحت هویت جعلی در گروه‌های مختلف اقدام به بارگذاری پیام و نوشته‌های توهین‌آمیز به هیات مدیره و روسای سابق اتحادیه کرده و هیچ برخوردی از سوی مدیران صفحات که افراد انصرافی هستند با این افراد نمی‌شود.
 
آموزگار با بیان اینکه از بروز این وضعیت ناراحت هستم، گفت: فکر می‌کنم این رفتار شایسته اعضای هیات مدیره اتحادیه نبود که در این فضا اتفاق بیفتد. با این کارها،‌ دور به دست افرادی افتاده که منطق و درک صحیحی از واقعیت ندارند.

ماجرای یارانه نمایشگاه 28
آموزگار همچنین درباره بحث نقش خود در اختصاص یارانه به بخش بین‌الملل در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز گفت:‌ از ماجرای توزیع یارانه‌ها در بخش بین‌الملل نمایشگاه بیست‌و‌هشتم اطلاعی نداشتم، در آن دوره در شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه کتاب در زمینه توزیع یارانه‌ها تصمیماتی گرفت به عنوان مثال قرار شد بن‌کارت‌های رایگان از 4 میلیارد تومان به 720 میلیون تومان کاهش پیدا کند، همچنین یارانه‌ها به صورت مشارکتی تامین شود که طبق آن سهم وزارت ارشاد از ۴۵ درصد به 20 درصد تقلیل یافت.

وی افزود: پس از آن نیز قرار شد از محل یارانه‌های باقی مانده در طرح‌های فصلی خرید کتاب و اعطای وام به کتابفروشی‌ها هزینه شود، من نیز از موضوع بخش بین‌الملل در جلسه‌ای با حضور مشاور اجرایی وقت معاونت فرهنگی که در محل مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد مطلع شدم.

آموزگار با بیان اینکه قرار بود آن سال دانشگاه آزاد مبلغ ۱۰ میلیارد تومان، وزارت بهداشت مبلغ ۲ میلیارد تومان و وزارت علوم مبلغ ۲ میلیارد تومان هزینه کنند، گفت: در این میان به همراه تخفیف فروشندگان و مبلغی که ارشاد به عنوان یارانه تخصیص می‌داد در نهایت قرار شد ۱۶ میلیارد تومان صرف تامین کتاب از منابع خارجی برای دانشگاه‌های تحت پوشش این سه وزارتخانه شود.

وی تاکید کرد: اما موضوع اینجا است که در پایان ماجرا این اتفاق نیفتاد، کل مبلغ مبادله شده ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بود که به احتساب یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان تخفیفی که ناشران دادند صرف خرید کتاب‌هایی به ارزش ۶/۵ میلیارد تومان شد.

وی گفت: ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از این مبلغ را وزارت علوم و بهداشت تامین کردند و یک میلیارد تومان را هم دانشگاه آزاد و وزارت ارشاد نیز دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اختصاص داد. تاکیدم بر این است که من از این ماجرا هیچ اطلاعی نداشتم و پس از نمایشگاه از آن مطلع شدم اگر کسی حرفی خلاف این مساله دارد باید سند ارائه دهد.

داستان نامه جعلی!
یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این نشست درباره ارائه نامه جعلی محمود آموزگار به معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، آموزگار در این زمینه گفت: برای انتخاب نماینده اتحادیه در شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه امسال، نظر ما این بود که این مسئله حق هیئت مدیره بعدی اتحادیه است و اگر آقای وزیر ارشاد برای کسی حکمی بزند، این حکم یک ماه بعد و پس از انتخابات ما، عوض نمی‌شود.

وی افزود: ما توصیه کردیم که این مسئله به هیئت مدیره بعدی موکول شود و اگر خیلی برای این انتخاب اصراری وجود دارد، نماینده سال گذشته به صورت موقت به شورای سیاست‌گذاری فرستاده شود. در جلسه‌ای که برای این منظور برگزار کردیم، اعضای هیئت مدیره اتحادیه به اختلاف برخوردند و بنده هم از جلسه خارج شدم و در صورت‌جلسه نیز ذکر شد که این مسئله از دستور کار اتحادیه خارج شد. 

آموزگار با بیان اینکه من به نمایشگاه کتاب فرانکفورت رفتم و تصور کردم در غیاب من، نایب رئیس اتحادیه به وزارت ارشاد نامه‌ می‌نویسد، گفت: زمانی که من به ایران بازگشتم، معاون فرهنگی وزیر به من گفت که آقای دهقانی به عنوان نماینده اتحادیه به شورا معرفی شده است، درحالی‌که نه من و نه نایب رئیس اتحادیه، چنین نامه‌ای صادر نکرده بودیم.

وی با ارائه نامه‌ای که ممهور به مهر اتاق اصناف بود در این نشست، تاکید کرد: در این زمینه بازرس اتحادیه مکاتباتی با اتاق اصناف انجام می‌دهد و من نیز 20 آبان ماه طی نامه‌ای به وزارت ارشاد، آقای دهقانی را به عنوان نماینده اتحادیه معرفی کردم در حالی که بازرس در نامه‌ای به اتاق اصناف گفت که ما از معرفی نماینده اتحادیه امساک می‌کنیم، درحالی‌که اطلاع نداشتند پیش از آن نامه معرفی را به ارشاد ارسال کرده‌ایم.

شورای پیشکسوت‌ها
آموزگار در بخش دیگر این نشست درباره تشکیل شورای پیشکسوتان در اتحادیه اشاره کرد و گفت: در این زمینه تعدادی از ناشران به همراه مشاوران اتحادیه پس از مشاهده اختلافات هیات‌مدیره از ما دعوت کردند که برای حل اختلافات در اتحادیه شورای پیشکسوتان نشر تشکیل شود و قرار شد گروه اکثریت ۸نماینده و ما به عنوان اقلیت ۶ نماینده معرفی کنیم همچنین دو نفر شامل روسای سابق اتحادیه نیز به عنوان مرضی الطرفین در این شورا حضور داشته باشند و طی مدت 10روز به اختلافات رسیدگی کنند.

وی افزود: پس از آن قرار شد هر عضو هیات مدیره یک مساله به صورت مکتوب برای بررسی در شورا ارائه کند، این مسائل برای طرح در شورا باید به تایید سه تن از اعضا یعنی یحیی دهقانی، محمدرضا توکل صدیقی و بهرام فیاضی می‌رسید و در صورت عدم تایید، ۱۱نفر از اعضای ۱۶نفره شورا باید آن را برای طرح در جلسه تایید می‌کردند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران تاکید کرد:‌ در این زمینه طبق صورت جلسه‌ای که مورد تایید همه اعضای هیات مدیره قرار گرفت تصمیم گرفته شد که تصمیمات شورا مورد تایید هیات مدیره قرار گیرد اما تنها سه نفر از ۷ نفر عضو هیات مدیره حاضر می‌شوند مشکلات خود را به صورت مکتوب به شورا ارائه دهند.

وی با اشاره به این موضوعات گفت: یکی از این موارد درباره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران،‌ دیگری درباره اساسنامه اتحادیه و دیگری درباره کارگروه‌های سازمانی بود.

آموزگار ادامه داد: مساله و اختلاف اصلی به رای شورای پیشکسوتان به نمایشگاه کتاب باز می‌گردد، در این زمینه امور اجرایی نمایشگاه به اتحادیه تهران و تعاونی ناشران ایران(آشنا) سپرده شد و تصمیم بر این بود که تعداد نمایندگان هر یک از این دو تشکل برای ایجاد شورای اجرایی نمایشگاه مساوی باشد.

وی با بیان اینکه در نشستی که به این موضوع اختصاص داشت پیشنهاد کردم شورای اجرایی پنج نفره شود، ‌گفت: به اصرار گروه مقابل هیات مدیره هفت نفره شد و در رای‌گیری برای انتخاب نمایندگان اتحادیه، آقای دهقانی، بنده و آقای حسینی نیک انتخاب شدیم. اما من اعلام کردم به دلیل اینکه این فعالیت جنبه اجرایی دارد باید خزانه دار اتحادیه در این گروه حضور داشته باشد در نتیجه این انتخاب را ملغی و به اصطلاح دوستان وتو کردم.

آموزگار یادآور شد: این مساله البته مورد پذیرش دوستان اکثریت در اتحادیه قرار نگرفت در نهایت بنده به همراه نمایندگان اتحادیه آشنا در جلسه‌ای بدون حضور دیگر افراد انتخاب شده در اتحادیه نفر هفتم برای عضویت در شورای اجرایی نمایشگاه را انتخاب کردیم و رای ما آقای داودی‌پور که هم عضو اتحادیه ناشران و هم آشنا بود انتخاب شد. 

آموزگار ادامه داد: در این زمینه شورای پیشکسوتان اعلام کرد که فهرست ۱۰ نفره برای انتخاب عضو هفتم و شورای اجرایی تشکیل شود و از این لیست، نفر هفتم انتخاب شود اما دوستان این مسئله را نپذیرفتند و به این انتخاب تن ندادند و برای حل این موضوع بسیاری از مدیران وزارت ارشاد به اتحادیه آمدند و در نهایت با پیشنهاد آقای دهقانی، پذیرفتم که آقای توکل صدیقی به عنوان نفر هفتم انتخاب شده و آقای اسماعیلی‌راد به عنوان معاون اجرایی انتخاب شود.

آموزگار در پایان صحبت‌های با اشاره به طرح نام حسن کیائیان و برخی ادعاها گفت: متأسفم که علیه شخصیتی مانند آقای کیائیان چنین اتهاماتی زده شده است. در دوره جاری اتحادیه، بحث برخورد سلبی امنیتی و اطلاعاتی برای تائید صلاحیت کاندیداها برداشته شد و تصمیم نهادهای نظارتی این بود که چنین نگاهی به ما نداشته باشند. 
 
وی افزود: امسال حتی برخی از مشکلات را هم که کاندیداهای ما درباره حضورشان در مراجع انتظامی داشتند حل کردیم و امیدواریم که انتخابات خوبی را در روز هفتم بهمن ماه برگزار شود.

چرایی ایجاد شکاف
در بخش دیگر این نشست، هومان حسن‌پور؛ خزانه‌دار اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در سخنانی گفت: متاسفم که به تازگی مسائل داخل صنف در فضای عمومی رسانه‌ای می‌شود، در حالی که مرتکبان این موضوع بی‌توجه به عواقب و ابعاد این موضوعات را مطرح می‌کنند.
 
وی ادامه داد: در دو سال نخست فعالیت هیات مدیره اتحادیه مشکلی وجود نداشت و در این مدت که اکثریت با گروه ما بود، هیچ یک از مصوبات اتحادیه چهار امضائی نبوده و همیشه موافقان و امضاکنندگان بیش از چهار نفر بودند.
 
حسن‌پور با ذکر مثالی در این زمینه، توضیح داد: ما حتی موضوعی را چهار نفره تصویب کردیم، اما بعد از 12 ساعت وقتی دیدیم اعضای دیگر راضی نیستند، صبح روز بعد مصوبه را باطل کردیم و نظر آن‌ها را پذیرفتیم.
 
وی با بیان اینکه شان همه افراد هیات مدیره محترم است، گفت: همه اعضای هیات مدیره محترم هستند زیرا تصمیم‌سازی می‌کنند و صنف آن‌ها را انتخاب کرده است اما اینکه چرا در دو سال بعد فعالیت هیات مدیره مشکلاتی ایجاد شد به دنبال موضوعات و مسائلی است که پیش آمده است.
 
حسن‌پور با اشاره به قانونی بودن سمت‌ اعضای هیات مدیره، عنوان کرد: هیچ یک از اعضا نمی‌توانند کار غیرقانونی انجام بدهند و هر کدام طبق وظایف قانونی در قبال امضا و تصمیم‌هایی که گرفته می‌شود مسئول هستند.
 
وی یادآور شد: شکافی که در دو سال دوم در اتحادیه به وجود آمد به دنبال یکسری اتفاق‌ها و موضوعاتی بود که پیش روی صنف قرار داشت و با اقداماتی مثل شورای پیشکسوتان نشر هم بسیاری از آن‌ها قابل حل نبود.
 
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط