شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۰
برگزاری پنل‌ کارآمدی‌های علوم انسانی در مساله تحریم/ کارکردهای علوم انسانی در حوزه محیط‌زیست بررسی می‌شود

ملایی‌توانی گفت: تلاش داریم در برنامه دوم راهبردی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نقش موثرتری را در گفتمان‌سازی ایفا کنیم و به سیاست‌گذاران نیز برای خروج و گذار از بحران‌ها کمک کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری مراسم هفته پژوهش با حضور علیرضا ملایی‌توانی، معاون پژوهشی و تحصیلات‌ تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی صبح امروز شنبه (۱۷ آذرماه) در محل این پژوهشگاه برگزار شد. 

ملایی توانی در این نشست در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه پژوهشگاه در ۱۰ رشته در مقاطع تحصیلی ارشد و دکترا ۴۰۰ دانشجو را در اختیار دارد گفت: تلاش داریم در آموزش‌هایی که برای این دانشجویان تدارک می‌بینیم فضای متفاوت از فضای آکادمیک و دانشگاهی را رقم بزنیم تا آنها حوزه پژوهش را نیز به صورت عملی تجربه کنند. همچنین پایان‌نامه‌ها و رساله‌هایی در حوزه سامان‌دهی برای توجه ویژه به بعد پژوهش نسبت به آموزش در دست کار داریم. برنامه راهبردی دوره اول پژوهشگاه امسال به پایان می‌رسد ما در حال برنامه‌ریزی برای دومین دوره آن هستیم. تلاش داریم در این برنامه نقش موثرتری را در گفتمان‌سازی ایفا کنیم و به سیاست‌گذاران نیز برای خروج و گذار از بحران‌ها کمک کنیم. 

معاون پژوهشی و تحصیلات‌ تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: تعداد نهادهای اعضای هیات‌ علمی پژوهشگاه از ۰/۸۳ درصد به ۱/۶ افزایش یافته و سخنرانی‌ها و کتاب‌های ما نیز به همین نسبت رشد داشته‌اند. ما می‌خواهیم سهم بارزی را در طرح‌های کلان ملی ایفا کنیم مثل طرح ساماندهی چالش‌ها و بحران‌ها یا طرح جامع ساماندهی علوم انسانی. 

او درباره برنامه‌های هفته پژوهش نیز اظهار کرد: در روز اول هفته پژوهش سخنرانی دکتر داوری، رونمایی از فعالیت‌هایی که در این هفته صورت خواهد گرفت و پنل تخصصی در مورد کارآمدی‌های علوم انسانی در مساله تحریم را خواهیم داشت. در روز دوم هفته پژوهش نیز پنلی با حضور محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس خواهیم داشت و همچنین پنلی درباره کارکردهای علوم انسانی در حوزه محیط‌زیست. روز سه‌شنبه نیز در برنامه‌های گزارشی از دستاوردهای پژوهشی یکسال گذشته ارائه می‌شود و نهایتاً هفته پژوهش اهدای جوایز به کارشناسان، دانشجویان و پژوهشگران برگزیده به اتمام می‌رسد.  البته روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه شورای بررسی متون برنامه‌ریزی نیز برنامه‌هایی را اجرا می‌کند. در این شورا نمایندگانی از اغلب دانشگاه‌ها مهم کشور برای بررسی و ارزیابی آثار پژوهشی مختلف در حوزه علوم انسانی فعالیت می‌کند. 

ملایی‌توانی سپس در پاسخ به سوالی درباره اقدامات پژوهشگاه برای گفتمان‌سازی علوم انسانی اسلامی و ایرانی گفت: علوم انسانی در ایران براساس رویکرد و قرائت‌های غرب از این علوم شناخته می‌شود که طبیعتاً با اقتضائات فرهنگی، تاریخی و مذهبی ما ناکارآمدی‌هایی دارد و باید آن‌ها را حل کند به همین منظور تفاهم‌نامه‌هایی با موسسات فرهنگی اسلامی در داخل و خارج کشور منعقد کرده‌ایم تا با پژوهشگاه مختلف تهران و قم نیز ارتباط داریم. علاوه بر این در حوزه نهادسازی نیز فعالیت‌هایی داشته‌ایم. مثلا مرکز تحقیقات امام علی (ع) را دایر کردیم که سالانه همایش‌های مختلفی در حوزه تحولات علوم انسانی برگزار می‌کنیم. همچنین پژوهشگاه مطالعات علوم قرآن را راه انداخته‌ایم. هدف همه این برنامه‌ها پیداکردن یک نسبت بین علوم انسانی بومی اسلامی به غربی است. ۵ مجله تخصصی را نیز در حوزه علوم انسانی اسلامی منتشر می‌کنیم. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها