پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۴
70 هزار مسجد و نمازهای جمعه چه تاثیر مستقیمی در کتابخوانی دارند؟

حجت‌الاسلام والمسلمین قُمی در دهمین نشست سراسری کتابفروشان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، بیان کرد: نزدیک 100 هزار هیأت مذهبی ثبت شده در کشور داریم که اگر هر هیأت حتی سالی یک کتاب معرفی کند، سالی صدها هزار کتاب باید به آمار فروش اضافه شود. 70 هزار مسجد در کشور داریم. 70 هزار مسجد و نمازهای جمعه چقدر در امر کتاب و کتابخوانی اثر مستقیم دارند؟

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی؛ رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در نخستین روز از دهمین نشست سراسری کتابفروشان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی «خوشه»، با بیان فرازهایی از کتاب شریف «نهج‌البلاغه»، گفت: خطبه دهم نهج‌البلاغه که شاید شبیه احوال امروز ما باشد، در تحریک شیطان نسبت به اهل جمل و عواقب وخیم آنان ایراد شده است. امام علی(ع) می‌فرمایند: «‏آگاه باشید! شیطان حزب خویش را گرد آورده و سواره و پیادگان لشکر خود را فرا خوانده است، اما من آگاهى و بینش و بصیرت خود را همچنان همراه‏ دارم، من حقیقت را برخود مشتبه نساخته‌‏ام و بر من مشتبه نیز نشده است. به خدا سوگند! گردابى براى آن‌ها فراهم سازم که جز من کسى نتواند آنرا چاره ‏کند و هرگز از آن بیرون نیایند و آن عده که از آن بیرون ‏آیند، براى همیشه بازگشت ‏به چنین صحنه‏‌اى را فراموش کنند!»
 
وی با تاکید بر خواندن مکرر این خطبه‌ها و بیانات برای دریافت بینش و آگاهی، ادامه داد: در چند خطبه بالاتر باز حضرت فرموده‌اند: «آن‌ها رعد و برقی نشان دادند، اما پایانش جز سستی و ناتوانی نبود، ولی ما به عکس تا کـاری انـجـام نـدهـیـم رعد و برقی نداریم و یا تا نباریم ، سیلاب خروشان به راه نمی‌اندازیم.» این نحوه جنگیدن امیرالمومنین (ع) بود. حضرت پرچم را به دست فرزندش محمد حنفیه می‌دهد و می‌گوید که اگر بناست پرچمداری کنی، اگر کوه هم کنده شد نباید تکان بخوری. پرچمداران فرهنگ انقلاب اسلامی نیز احوالشان باید اینگونه باشد. به عمق استراتژیک سپاه دشمن چشم بدوز و از سیاهی لشکر و روش‌های مبارزه آن‌ها نترس. به بیان آیت‌الله جوادی، باید حواستان به عمق استراتژیک سپاه خودتان هم باشد. در عالم اقتصاد هم قواعد الهی ساری و جاری است و کار از دست خدا درنرفته است.
 
هوشیار باشید و با هم حرکت کنید

حجت‌الاسلام والمسلمین قمی، بیان کرد: حضرت در نامه یازدهم نیز می‌فرماید: «هرگاه به دشمن رسيدند، يا او به شما رسيد، لشكرگاه خويش را بر فراز بلندى‏ها، يا دامنه كوه‏ها،يا بين رودخانه‏‌ها قرار دهيد تا پناهگاه شما و مانع هجوم دشمن باشد، جنگ را از يک سو يا دو سو آغاز كنيد و در بالاى قله‏‌ها و فراز تپه‏‌ها، ديده‏بان‌هايى بگماريد، مبادا دشمن از جايى كه مى‌‏ترسيد يا از سويى كه بيم نداريد، ناگهان بر شما يورش آورد و بدانيد كه پيشاهنگان سپاه ديدبان لشكريانند و ديدبانان طلايه‌داران سپاهند. از پراكندگى بپرهيزيد، هر جا فرود مى‏آييد، با هم فرود بياييد و هر گاه كوچ مى‏كنيد همه با هم كوچ كنيد و چون تاريكى شب شما را پوشاند، نيزه‌داران را پيرامون لشكر بگماريد و نخوابيد مگر اندک، چونان آب در دهان چرخاندن و بيرون ريختن.» شما هم برای موفقیت و پیروزی باید با هم حرکت کنید، هوشیار باشید و مبادا خواب شما را دربرگیرد و دشمن به شما ضربه بزند.
 
بیش از هر چیزی سستی شما را از مقاصدتان دور می‌کند
 
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی همچنین افزود: پرچمداران فرهنگ انقلاب اسلامی، گاهی لازم است نفس در سینه حبس کنند و آمادگی صدمه دیدن و ضربه خوردن را داشته باشند. طبق فرموده حضرت امیر، حتی نباید برایتان سخت باشد اگر گاهی لازم باشد، عقب‌نشینی کنید و چه بسا گریختن‌ها و عقب رفتن‌هایی که اگر خوب اتفاق بیافتد، بعد با پیشرفت و پیشروی همراه است. در عقب‌نشینی در کنار هم و همبسته شوید و دوباره پیشروی کنید. گاهی لازم است موقع عُسرت عقب‌نشینی کنید و دوباره پیروزمندانه پیش بروید. اگر خودتان را آماده کردید که ضربه کاری به دشمن بزنید  در مقابل خودتان را آماده ضربه کاری دشمن کردید، شاکله ایمانی دارید. بنا به فرموده امیرالمومنین (ع)، بیش از هر چیزی سستی شما را از مقاصدتان دور می‌کند.
 
وی با تاکید بر صبر و استقامت در میدان مبارزه فرهنگی، گفت: قبول که امروز فشار روی شما زیاد است، ولی بجنگید و صبور باشید. در جلسات کارشناسی انتقاد کنید، ولی کسی که فقط قُر می‌زند، هم روحیه خودش و هم روحیه دوستانش را خراب می‌کند. بنده حقیر باید فکر کنم با پدیده‌ای به اسم سازمان چه کنم؟ مخالف ساماندهی و سازماندهی نیستیم، ولی همه‌چیز خود را تحویل سازمان ندهیم. یک انسان موقر و مومن با سابقه جبهه، از یک ربع مانده به پایان ساعت اداری، کیف به دست منتظر است ساعت کاری تمام شود که برود. ما امروز باید مدل مبارزه خودمان را داشته باشیم. نظر امام خمینی (ره) نیز این بود و با اصرار اطرافیان نیز می‌فرمودند که مبارزه مسلحانه مدل مبارزه ما نیست؛ مدل مبارزه ما متفاوت است.
 
هم‌افزایی اهالی فرهنگ و نشر برای پیشرفت در امر کتاب

حجت‌الاسلام والمسلمین قمی، تصریح کرد: من به‌عنوان یک طلبه، قاعده‌ام بالای منبر این است که کتاب خوب معرفی کنم و آدرس کتابفروشی را هم بدهم. ما نزدیک 100 هزار هیأت مذهبی ثبت شده در کشور داریم که اگر هر هیأت حتی سالی یک کتاب معرفی کند، سالی صدها هزار کتاب باید به آمار فروش اضافه شود. 70 هزار مسجد در کشور داریم که اصلا نمی‌خواهد کتابخانه بزنند و کارهای ویژه انجام دهند، فقط در نماز جماعت یک کتاب معرفی کنند تا حداقل پیرمردهای بازنشسته که مشغله‌ای ندارند آن‌ها را بخوانند. مشکل کتاب، فقط از نظر عرضه و توزیع نیست، خیلی چیزهای دیگر هم تاثیرگذار است. 70 هزار مسجد و نمازهای جمعه چقدر در امر کتاب و کتابخوانی اثر مستقیم دارند؟
 
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به تاثیر تقریظ‌های رهبری بر برخی کتاب‌ها و تاثیر آن بر کتاب‌خوان کردن جامعه، افزود: این تقریظ‌ها در استقبال جامعه تاثیر دارد و البته همه جریان هم از این‌سو نبوده و بلکه از سوی خود ایشان نیز بوده و البته زیاده‌روی در این زمینه نیز باید هوشمندانه یادآوری شود. کتاب‌های ویژه و دست اول را به ایشان برسانیم. البته تقریظ تنها ابزار فروش نیست. کتابفروشی موقعی می‌تواند در شهر مرجعیت فرهنگی پیدا کند که از ده‌ها جای مختلف آدرس آن‌را بدهند.
 
وی در پایان گفت: امیدوارم در ادامه راه با افزایش تعاملات فرهنگی و هم‌افزایی و همفکری اهالی فرهنگ و نشر از طیف‌های مختلف، از گزارش پیشرفت‌ها در امر کتاب با هم حرف بزنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها