یکشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۶
کتاب باید فصل وحدت میان ادیان و مذاهب ایران باشد

نیکنام حسینی‌پور با اشاره به برنامه‌های بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: بیش از 60 سازمان و مجموعه مختلف در جلسات ستاد اجرایی هفته کتاب حضور داشتند و تاکنون 40 سازمان برنامه‌های خود را برای این هفته اعلام کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نیکنام حسینی‌پور؛ دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری این رویداد که دقایقی پیش در سرای اهل قلم خانه کتاب برپا شد، با اشاره به برنامه‌های پیش روی هفته کتاب و تقارن آن با هفته وحدت، گفت: این تقارن فرصتی است تا هفته کتاب را با میلاد پیامبر مهربانی‌ها گره بزنیم و به همین بهانه می‌توانیم برنامه‌های هفته کتاب را با شور و نشاط بهتری پیش ببریم.
 
وی افزود: این هفته فرصتی است تا کتاب بار دیگر فصل وحدت در تمام ادیان و مذاهب در جغرافیای ایران اسلامی باشد.
 
حسینی‌پور با اشاره به تلاقی بیست‌وششمین هفته کتاب با جشن‌های چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفت: امسال در برنامه‌ریزی‌ها بر این نکته تاکید شد که برگزاری جشن‌های چهلمین سال پیروزی انقلاب فقط به دهه فجر منوط نباشد و در برنامه‌ها و جشنواره‌های مختلف، برای چهل‌سالگی انقلاب برنامه‌ریزی‌هایی را لحاظ کنیم؛ چراکه هفته کتاب فرصت خوبی برای این موضوع به شمار می‌آید.
 
دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگر صحبت‌های خود از اصحاب رسانه و خبرنگاران حوزه کتاب تقدیر کرد و گفت: خبرنگاران کتاب در طول سال با دغدغه‌ و علاقه اخبار مربوط به حوزه کتاب را پوشش می‌دهند و اگرچه شاید در رسانه‌ها علاقه‌ای به حوزه کتاب کتاب نیست و سیاست بر فرهنگ سایه انداخته است، اما خبرنگاران این عرصه تلاش‌های خود را ادامه می‌دهند.
 
وی با اشاره به سیاست برنامه‌های هفته کتاب در سال جاری، توضیح داد:‌ امسال سیاست ما مشارکت همه سازمان‌ها و نهادهای فعال حوزه کتاب در برنامه‌های این هفته است، به طوری‌که بیش از 60 سازمان و مجموعه مختلف در جلسات ستاد اجرایی هفته کتاب حضور داشتند و تاکنون 40 سازمان برنامه‌های خود را برای این هفته اعلام کرده‌اند.
 
حسینی‌پور با بیان اینکه ستاد اجرایی بیست‌وششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران خانه کتاب است، گفت: ما در خانه کتاب نقش هماهنگ‌کننده برنامه‌ها را بر عهده داریم و این هماهنگی با همه سازمان‌های فعال در حوزه کتاب انجام می‌شود و تلاش داریم تا برخی سازمان‌ها که در گذشته فعال بودند اما طی سال‌های اخیر فعالیت کمرنگ‌تری داشتند را بار دیگر فعال کنیم.
 
وی با اشاره به برنامه‌های متنوعی که در خانه کتاب برای هفته کتاب پیش‌بینی شده است، گفت: یکی از مهمترین برنامه‌های طرح حمایت‌های فصلی است که مطابق با آن،‌ همزمان با هفته کتاب طرح پاییزه را اجرا خواهیم کرد و از آنجایی که رویکرد اصلی ما در تابستانه کتاب حمایت از کتاب‌های تالیفی بود، حمایت از این آثار را نیز در طرح پاییزه ادامه می‌دهیم.
 
حسینی‌پور تاکید کرد: در بررسی‌های اولیه طرح تابستانه کتاب تغییر محسوسی در حمایت از آثار تالیفی رخ نداد اما ما رویکرد خود را ادامه می‌دهیم شاید نتیجه این تغییرات را در سال آینده شاهد باشیم.
 
وی همچنین با اشاره به تاکید معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از طرح‌های فصلی، گفت: در این زمینه دغدغه تسویه حساب طرح تابستانه کتاب با کتاب‌فروشان مطرح بود که در هماهنگی با معاون فرهنگی قرار است تا 24 آبان ماه و قبل از شروع هفته کتاب این تسویه حساب به طور کامل انجام شود.
 
دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران همچنین از افتتاح برنامه‌های هفته کتاب در شهر کاشان خبر داد و گفت: در سال‌های گذشته نیز هفته کتاب در یکی از پایتخت‌های کتاب برگزار می‌شد. امسال نیز در شهر کاشان افتتاحیه بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.
 
حسینی‌پور در ادامه سخنان خود به برخی برنامه‌های بیست‌وششمین هفته کتاب اشاره کرد و گفت: طبق سنت هرساله، امسال نیز برنامه تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل را روز چهارشنبه (23 آبانماه) خواهیم داشت که در آن مسئولان ستاد اجرایی، شورای سیاستگذاری و کتابداران حضور خواهند داشت.
 
وی ضمن بیان این مطلب که این برنامه با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار می‌شود، ادامه داد: البته علی‌رغم میل شخصی‌ام به‌دلیل متقارن شدن برنامه افتتاحیه در کاشان و مراسم تجدید میثاق امکان حضور ندارم اما چنانچه گفتم همکاران ما در خانه کتاب در این مراسم حضور خواهند داشت.
 
دبیر هفته کتاب درباره دیگر اقدامات پیش‌رو توضیح داد: امسال در هفدهمین دوره از جشنواره کتاب و رسانه شاهد ابتکارات و نوآوری‌هایی بوده‌ایم که از سوی دبیر این جشنواره دنبال شده است. همچنین به‌مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی آمارها و نمودارهایی درباره کتاب‌های منتشر شده بعد از انقلاب تهیه شده که در اختیار رسانه‌ها و خبرنگاران قرار می‌گیرد و انتظار ما از آنها این است که به تحلیل این اطلاعات بپردازند.
 
وی همچنین به برگزاری نشست هم‌اندیشی ضرورت یا عدم ضرورت استانداردسازی کتاب‌های کودک اشاره کرد و گفت: این جریان که مدت قبل آغاز شده در هفته کتاب طی یک‌نشست همایشی با حضور نویسندگان، ناشران، تصویرگران و تشکل‌های مربوطه دوباره مطرح می‌شود زیرا حساسیت در حوزه کودک و نوجوان بالاست و کتاب‌های کودک حتی در نوع کاغذ، جلد و طراحی نیز به ملاحظات مختلفی نیاز دارد. ضمن اینکه با تعیین نشان استاندارد می‌توان جامعه را به خرید کتاب‌های کودک استاندارد ترغیب کرد.
 
حسینی‌پور همچنین خبر از تاسیس شعب خبرگزاری کتاب ایران در مراکز استان‌ها داد و گفت: پیرو شعار ایران، تهران نیست، شعب استان‌های خبرگزاری کتاب نهایتا تا آخر هفته‌کتاب آغاز به کار خواهند کرد البته این شعب تنها با حضور یک خبرنگار فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
 
وی در ادامه سخنانش به برگزاری نخستین برنامه عصر کتاب در شهرستان‌ها اشاره کرد و گفت: در قالب برنامه‌های هفته‌کتاب نخستین برنامه عصر کتاب در چهارمحال و بختیاری خواهیم داشت که 6 آذرماه برگزار می‌شود. ما به‌دنبال این هستیم که با مشارکت سایر استان‌ها، اداره‌کل‌ها و دانشگاه‌ها این سلسله برنامه‌ها را در سایر استان‌ها نیز دنبال کنیم.
 
دبیر هفته‌کتاب با اشاره به آئین کتاب‌گردی در نخستین روز آذرماه اظهار کرد: کتابگردی به‌عنوان یک فعالیت تاثیرگذار در این هفته شناخته می‌شود و نگاه ویژه ما در این آئین، توجه به کتابفروشی‌های محلی به‌عنوان پاتوق‌های محلی است و از همه مسئولان می‌خواهیم تا با شرکت در این آئین و ضمن ایجاد دلگرمی در صنف کتابفروشان، به خرید کتاب نیز اقدام کنند تا حضورشان تنها جنبه نمایشی نداشته باشد.
 
وی همچنین به برگزاری بیست‌وپنجمین دوره از جشنواره کتاب سال دانشجویی در این هفته اشاره کرد و گفت: کتاب‌سال دانشجویی یکی از مولودهای موفق هفته‌کتاب بوده که بیست‌وپنجمین دوره آن با همکاری بخش کتاب‌سال خانه‌کتاب محقق شده است و امیدواریم در ادامه راه نیز با تاسیس نهادها و جریان‌های مختلف در حوزه کتاب اثرگذاری بیشتری داشته باشند.
 
حسینی‌پور ضمن بیان اینکه اجرای برنامه‌هایی با رویکرد ترغیب تشکل‌ها در مشارکت با نهادهای دولتی را به انجمن‌های مختلف سپرده‌ایم، ابراز امیدواری کرد که بیست‌وششمین هفته کتاب با نشاط اجتماعی همراه شود؛ کمااینکه این هدف در طراحی پوستر، تیزر و تعیین شعار هفته کتاب نیز مدنظر بوده است.

حسینی‌پور همچنین در بخش دیگر صحبت‌های خود از برگزاری سمینار کتابفروشی‌ها در هفته پژوهش خبر داد و گفت: این سمینار با حضور کتابفروشی‌‌های سراسر کشور برگزار می‌شود و تلاش داریم در این برنامه مسائل و مشکلات کتاب‌فروشان را شناسایی کرده و به مسئولان و سیاستگذاران فرهنگی اعلام کنیم.
 
وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کمک به تامین هزینه‌ کتابفروشی‌ها شده است، گفت: طرح‌های فصلی کتاب با هدف کمک به کتاب‌فروشی‌ها برگزار می‌شود، هرچند در کنار آن اقداماتی مثل اعطای تسهیلات برای بازسازی یا تاسیس کتابخانه نیز در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال می‌شود.
 
مدیرعامل موسسه خانه کتاب درباره طرح پاییزه کتاب نیز توضیح داد: این طرح در استان‌ها از 24 آبان تا اول آذر ماه و در تهران از 26 آبان برگزار خواهد شد که برای کتاب‌های تالیفی 25 درصد تخفیف و برای آثار ترجمه شده 15درصد تخفیف در نظر گرفته شده است زیرا با توجه به افت کتاب‌های تالیفی تلاش داریم در قالب این طرح، مولف و پدیدآورنده ایرانی دیده شود.
 
حسینی‌پور ادامه داد: بخش عمده تمرکز ما بر کتابفروشی‌های کوچک و محلی است و تلاش داریم بخش زیادی از یارانه را به کتابفروشی‌های کوچکتر اختصاص دهیم و هایپرمارکت‌ها کمتر شامل یارانه شوند.
 
وی همچنین به برنامه‌های شاخص هفته کتاب اشاره کرد و گفت: مراسم بزرگداشت دفتر نشر فرهنگ اسلامی یکی از برنامه‌های هفته کتاب است که با هدف گرامیداشت بیش از 50 سال فعالیت این موسسه انتشاراتی برگزار خواهد شد.
 
حسینی‌پور تاکید کرد: همچنین مستندسازی ربع قرن فعالیت هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران نیز دیگر برنامه ما است که با عنوان «برگ‌نامه 25 دوره هفته کتاب» همزمان با یکی از روزهای این هفته رونمایی خواهد شد.
 
دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به برگزاری این هفته با مشارکت انجمن‌ها و تشکل‌های فعال حوزه نشر، توضیح داد: همایش حقوق نشر با همکاری انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی و پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات یکی از این برنامه‌ها به شمار می‌آید، همچنین برنامه پنجمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی با همکاری دبیرخانه ستاد هفته کتاب و دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.
 
به گفته وی، انجمن نویسندگان کتاب کودک و نوجوان برنامه حضور 40 نویسنده در 40 شهر ایران را برگزار می‌کند که قرار است در آن نویسندگان کودک و نوجوان به مراکز استان و شهرستان بروند و در این برنامه علاوه بر برنامه کتاب‌خوانی، مراسم جشن امضا خواهند داشت.
 
حسینی‌پور با اشاره به برنامه انجمن ویراستاران در این هفته نیز توضیح داد: این انجمن پنجشنبه اول آذر در باغ موزه ملک همایش ویرایش، پدیدآورندگان، ناشر و خواننده برگزار می‌شود.
 
وی با بیان اینکه انجمن داستان جمعه نیز همایش یار بی‌صدا را برگزار خواهد کرد، گفت: جمعه 25 آبان این همایش ویژه ناشنوایان با هدف حمایت از ناشنوایان و نابینایان برپا خواهد شد.
 
حسینی‌پور با اشاره به برنامه‌ انجمن فرهنگی ویرایش و درست‌نویسی، عنوان کرد: نشست فعالان ویرایش در فضای مجازی در موسسه خانه کتاب برگزار خواهد شد،‌ همچنین انجمن صنفی کارگری مترجمان استان تهران  نیز کارگاه آسیب‌شناسی نقد علمی ترجمه و آموزش ترجمه در ایران با محوریت بزرگداشت طاهره صفارزاده را خواهد داشت.
 
نامگذاری روزهای هفته کتاب
وی در پایان این نشست اسامی روزهای هفته کتاب را نیز اعلام کرد و گفت: ما در این مدت تلاش کردیم شعارهای خوب و مناسب برای این روزها در نظر بگیریم و تلاش داشتیم که فقط این هفته به کتاب اختصاص نداشته باشد.
 
حسینی‌پور افزود: چهار‌شنبه 23 آبان با توجه به افتتاحیه هفته کتاب، روز کتاب و پایتخت کتاب نامگذاری شده است، پنجشنبه 24 آبان با توجه به بزرگذاشت علامه طباطبایی به روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار اختصاص دارد که در این روز نهاد کتابخانه‌های عمومی مراسم تجلیل از کتابداران را برگزار خواهد کرد.
 
دبیر بیست‌وششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برنامه‌های جمعه 25 آبان همزمان با سومین روز هفته کتاب، گفت: این روز به نام کتاب،‌ خانواده و کاهش آسیب‌های اجتماعی نامگذاری شده است و برنامه‌هایی برای این روز تدارک دیده شده و برنامه‌ای ورزشی با همکاری وزارت ورزش و جوانان نیز پیش‌بینی شده است.
 
وی یادآور شد: شنبه 26 آبان نیز با توجه به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به نام کتاب و انقلاب اسلامی و یکشنبه 27 آبان به نام کتاب، رسانه و فناوری‌‌های نوین و کپی‌رایت نامگذاری شده است.
 
به گفته حسینی‌پور، دوشنبه 28 آبان نیز به روز کتاب،‌ دانشجو و دانش‌آموز اختصاص دارد که در این روز مراسم بیست و پنجمین دوره کتاب سال دانشجویی برگزار خواهد شد و برنامه‌ای نیز با همکاری وزارت آموزش و پرورش با محوریت دانایی و توانایی با همکاری کتابخانه ملی برگزار خواهد شد.
 
مدیرعامل موسسه خانه کتاب درباره برنامه‌های سه‌شنبه 29 آبان توضیح داد: این روز به نام کتاب، دانایی و توانایی در تولید ملی نامگذاری شده است که وزارت جهاد و کشاورزی و انجمن ناشران دانشگاهی برنامه‌های آن را اجرا خواهد کرد، در همین روز جشنواره دهخدا توسط انتشارات علمی ـ فرهنگی برگزار می‌شود.
 
وی یادآور شد: چهارشنبه30 آبان ماه نیز به روز کتاب، وحدت ادیان، اقوام و مذاهب اختصاص دارد که با توجه به شروع هفته وحدت برنامه‌هایی در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و سیستان و بلوچستان پیش‌بینی شده است.
 
حسینی‌پور با اشاره به نامگذاری اول آذر ماه به نام روز کتاب و کتابفروشی، گفت: در آخرین روز هفته کتاب که روز کتابگردی نیز نامگذاری شده است به کتابفروشی به عنوان پاتوق فرهنگی توجه شده است.
 
همچنین در پایان این مراسم از پوستر اولین مسابقه کارتون و کاریکاتور کتاب رونمایی شد.
 
بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی با شعار حال خوش خواندن 24 آبان تا اول آذر ماه 97 برگزار خواهد شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها