پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۹
اعضای جدید هیات مدیره انجمن نويسندگان كودك و نوجوان

بیست‌ویکمین مجمع عمومی انجمن نويسندگان كودك و نوجوان عصر چهارشنبه (13 تیرماه97 ) برگزار شد و بعد از رای‌گیری اعضای جدید هیات مدیره این نهاد مدنی معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) بیست و یکمین مجمع عمومی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان عصر چهارشنبه ۱۳ تیرماه ۹۷ با حضور اعضاي هيات مديره انجمن و جمعي از نويسندگان، شاعران و مترجمان حوزه كودك و نوجوان در سالن جلسات اين انجمن برگزار و بعد از رای‌گیری اعضای جدید هیات مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان مشخص شدند.
 
در ابتداي اين جلسه فريدون عموزاده خليلي، رئيس هيات مديره انجمن نويسندگان كودك و نوجوان ضمن خوش‌آمد گویی به عضا به ارائه توضیحاتی درباره این نهاد مدنی پرداخت.
 
جعفر توزنده‌جانی، دبير انجمن نويسندگان كودك و نوجوان به ارائه گزارش فعاليت‌هاي هيات‌مديره به بیست‌ویکمین مجمع عمومي انجمن پرداخت.

 فعالیت های حقوقی
وی درباره فعالیت‌های حقوقی انجمن توضیح داد: از جمله فعالیتهای انجمن در سال 96 پیگیری تمدید پروانه‌ فعالیت انجمن بود. تمدید پروانه از این جهت حایز اهمیت است که انجمن به صورت یک نهاد رسمی و قانونی ثبت می‌شود و در اجرای قراردادها با سازمان و نهادی چه دولتی و چه غیر دولتی از این جهت مشکلی نخواهد داشت.

این نویسنده افزود: علاوه بر این، پروانه‌ فعالیت این امکان را برای انجمن فراهم می‌آورد تا به عنوان یک نهاد فرهنگی مورد شناسایی قرار بگیرد. در سال 96 برای اولین بار اظهارنامه‌ی مالیاتی(سال 95) تهیه ارسال شد که به دلیل داشتن پروانه‌ی فعالیت انجمن از معافیت مالیاتی قابل توجهی برخوردار شد. اما با توجه به این که بخشی از فعالیت‌هایی که انجمن در سال95  انجام داده بود، در اساسنامه پیش‌بینی نشده بود، مالیات تعلق گرفت.

فعالیت‌های صنفی و فرهنگی
دبیرانجمن نویسندگان کودک‌ و نوجوان درباره فعالیت‌های صنفی و فرهنگی این نهاد مدنی توضیح داد: انجمن در سال 96 همچون سالهای قبل یک سری فعالیت‌های صنفی و فرهنگی داشت که مهمترین آنها به شرح زیر است:
 
-عقد قرار داد با موسسه‌ بین‌المللی نمایشگاههای فرهنگی. در سال 96 موسسه بین‌المللی نمایشگاههای فرهنگی باتوجه به فعالیت‌های موثر و موفق انجمن در نمایشگاه فرانکفورت 2016 و تهیه‌ی کاتالوگی که آینه‌ی تمام‌نمایی از کتابهای مناسب کودک و نوجوانان بود، موافقت کرد که بار دیگر این فعالیت به انجمن واگذار شود. انجمن پس از عقد قرارداد با تشکیل تیمی زیر نظر محمود برآبادی فعالیت خود را شروع کرد. عمده‌ کار تهیه‌ کتاب‌های چاپ جدید و انتخاب مناسبترین‌ها بعد از بررسی بود. کتابها بعد از بررسی و اضافه شدن به فهرست قبلی بسته بندی و به موسسه نمایشگاههای فرهنگی برای ارسال به نمایشگاه فرانکفورت فرستاده شد. 
مسؤولیت غرفه‌ کودک و نوجوانان نمایشگاه  فرانکفورت به عهده محمود برآبادی بود و در جریان دیدارهای مفیدی با بعضی از میهمانان خارجی نتایج قابل قبولی به دست آمد که گزارش کامل آن در تاریخ به اعضا ارائه شد. علاوه بر حضور محمود برآبادی به عنوان مسؤول غرفه‌ کودک و نوجوان محمدرضا شمس هم به عنوان نویسنده‌ی مهمان در این نمایشگاه شرکت کرد. گزارش کامل این سفر از سوی  محمود برآبادی در نشست فرهنگی انجمن به اطلاع اعضا رسید.

- معرفی کاندیدا برای جایزه استرید لیندگرن
در پی دیدار آقای فریدون عموزاده خلیلی با نماینده جایزه استرید لیند گرن در نمایشگاه کتاب فرانکفورت سال 95 مقرر شد انجمن نیز همچون دیگر نهادهای فعال در حوزه ادبیات کودک و نوجوان کاندیدهای خود را معرفی کند. هیات مدیره برای این کار کار گروهی را متشکل از 5 نماینده از اعضای هیات مدیره و شش نماینده از خارج از اعضای هیات مدیره را در موره 29/1/96 تعیین کرد. که شامل
- عموزاده خلیلی، محمود برآبادی، جعفر توزنده جانی،  عزت الله الوندی و ناهید معتمدی به عنوان اعضای هیات مدیره و شهرام اقبال زاده، مریم محمدخانی، مهدی حجوانی، علی اصغر سیدآبادی، شیوا حریری ، شکوه حاج نصرالله . به عنوان اعضای خارج از هیات مدیره مشخص شدند. که در نهایت بعد از تشکیل جلسات متعدد و یک نویسنده و یک نهاد به عنوان کاندیدای انجمن به جایزه استرید لیندگر گرن معرفی شدند.
- هوشنگ مرادی کرمانی
- موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودک 
 
- عقد قرارداد با موسسه‌ خانه کتاب برای اجرای برنامه‌ی زنگ، کتاب هفته کتاب.
در این برنامه نویسندگان عضو انجمن به دیدار مخاطبان خود در مدارس رفتند و به مناسب هفته کتاب در مورد اهمیت کتاب و کتاب خوانی و نقش آن  در کمک به بهتر یاد گرفتن درسها صحبت کردند. نویسندهها همچون سال قبل تعدادی از کتاب های خود را به اندازه‌ی یک میلیون ریال خریداری و به مدارس بردند و به بچه‌ها هدیه کردند. 126 نویسنده در این برنامه شرکت کردند که سهم نویسندگان شهرستانی  چهل اجرا بود. برنامه‌ی زنگ کتاب، هفته کتاب در شهرستانها با همکاری نویسندگان شهرستانیِ عضو انجمن انجام شد و گاهی دوستان نویسنده چند اجرا در مدارس مختلف داشتند. 
 
فعالیتهای آموزشی
وی در ادامه درباره فعالیت‌های آموزشی این نهاد مدنی توضیح داد: انجمن در سال 96 در زمینه کلاسهای آموزشی همچون سالهای قبل کم و بیش فعال بود که می توان به این کارگاه وکلاسها اشاره کرد:
-کارگاه داستان نویسی خلاق توسط مجید راستی
-داستان نویسی کودکان و نوجوانان توسط جعفر توزنده جانی 
 
جلسات داستان خوانی:
جلسات داستان خوانی انجمن به روال سالهای گذشته همچنان ادامه دارد. در سال 96 اداره این جلسات بر عهده‌ی آقایان الوندی و اکرمی و با همراهی آقایان برآبادی و توزنده جانی بود. در سال 96 به درخواست شرکت کنندگان جلسه‌ی داستان، مسوولان جلسه ترتیب برگزاری را از دو هفته یک‌بار به هرهفته تغییر دادند. در سال 96 حدود 50 جلسه برگزار وتقریبا 250 داستان خوانده ونقدو بررسی شد.
 
کار گروه فانتزی:
کار گروه فانتزی یکی از کار گروه های فعال انجمن است که از دیر باز جلسات نقد و بررسی خود را در انجمن بر گزار می کنند. این جلسه زیر نظر دو تن از اعضای فعال در این زمینه یعنی آقای محمد قصاع و تویسرکانی بر گزار می شود. جلسات این گروه هر هفته دو شنبه ها از ساعت 5 تا 7 بر گزار می شود. البته لازم به ذکر است که جلسات این گروه از آواخر سال 96 دیگر بر گزار نشده است. 
 
به گفته توزنده‌جانی، کمیته فرهنگی انجمن در سال ۹۶ مجموعا شش نشست تخصصی  به شرح زیر برگزار کرد:
1- «به زبان امروز» ( به مناسبت روز ملی ادبیات کودک ). با حضور  مریم جلالی، مرجان فولادوند و محمد رضایوسفی ، ۱8 تیرماه
2-«نقش ادبیات در استیفای حقوق کودکان» با حضورحمید رضا شاه آبادی و خسرو صالحی،۲۸ مرداد ماه
3-« ضرورتهای تاسیس نهاد ملی کودکی» با حضورشهرام اقبال زاده و کاووس نگینی ،۱۲ مهرماه
4- «داد و ستد متن و تصویر» با حضور مهدی حجوانی،فریدون‌ عموزاده خلیلی و کیانوش غربب پور ،۲ آذر ماه
5-« حقوق صنفی نویسندگان و قراردادهای نشر» باحضور مخسن هجری و محمد رضا توکل صدیقی ، ۴ بهمن ماه
6- « پلی به جهان دیگر » ( یادبود محسن سلیمانی ) با حضور فریدون عموزاده خلیلی ، شهرام شفیعی و نقی سلیمانی در تاریخ 21 اسفند.

در اين گزارش درباره تغییر و تحولات هیات مدیره و بازرسان، جلسات هیات مدیره، اعضای جدید، تهیه و تنظیم گزارش مالی، فعالیت‎های حقوقی، فعالیت‎های صنفی و رفاهی، فعالیت‎های آموزشی، جلسات داستان‌خوانی، نشست‌ها، دیدارها، ارتباط و همکاری با نهادهای دیگر، بیانیه‌ها، نامه‌های انجمن، فعالیت روابط عمومی و دبیرخانه توضيحاتي ارائه شد.
 
جعفر توزنده جانی، مسئول امور مالی انجمن  در ادامه  به ارائه گزارش مالی این نهاد غیردولتی پرداخت.
 
در ادامه جلسه کاندیداهای بیست‌ویکمین دوره انتخابات انجمن مشخص و رای‌گیری انجام شد و در پایان از مجموع ۱۰۲  رای حاصله به ترتیب آرا،عموزاده خلیلی، جعفر توزنده جانی، محمود برآبادی، مهدی حجوانی، حمیدرضا شاه آبادی، عزت‌الله الوندی،سیدنوید سیدعلی اکبر  به عنوان اعضای اصلی و شیدا رنجبر، سیدعلی کاشفی خوانساری و ریحانه جعفری به عنوان اعضای علی البدل هیات مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان انتخاب شدند.

همچنین از مجموع ۹۸ رای حاصله در بخش بازرسی معصومه انصاریان، سولماز خواجه‌وند و حسین فتاحی به عنوان بازرسان اصلی و جابر تواضعی و سیمین پناهی‌فرد به عنوان بازرسان علی‌البدل معرفی شدند.
 
پیش از این نیز فریدون عموزاده خلیلی، محمود برآبادی، معصومه انصاریان، فرهاد حسن‌زاده، جعفر توزنده‌جانی و عزت‌الله الوندی به عنوان اعضای هیات‌مدیره این تشکل و مصطفی خرامان، محسن هجری و شیوا حریری به عنوان بازرسان این تشکل مشغول فعالیت‌ بودند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها