سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۳
تکنولوژی باید به خدمت زبان فارسی بیاید

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تاکید بر افزایش سهم خط و زبان فارسی در بستر وب به ۱.۸ درصد، گفت: تکنولوژی باید به کمک زبان فارسی بیاید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، محمدجواد آذری‌جهرمی روز دوشنبه در نشست خبری بنیاد سعدی به مناسبت  آغاز ششمین سال فعالیت و آئین رونمایی از نرم‌افزار کاربردی آموزش زبان فارسی تولید مشترک موسسه اکسین و بنیاد سعدی، گفت: در روند رشد تکنولوژی در دنیا، ارتباطات در نخستین مرحله شهرها را به یکدیگر متصل کرد و در مرحله بعدی با گسترش موبایل‌ها مردم با یکدیگر ارتباط یافتند که در آینده این روند به اتصال اشیا با یکدیگر پیش می‌رود. 

وی خاطرنشان کرد: در تحول دوم، یکی از مسائل پیش‌رو برای اهداف تعیین شده، اتصال و به اشتراک‌گذاری اطلاعات برای استفاده از منابع و اطلاعات و تبادل تجارب بود که یکی از چالش‌ها در این زمینه، استفاده از زبان و ترویج یک زبان واحد بود.

آذری جهرمی با بیان اینکه در این مسیر، تبدیل معانی باعث کاهش کیفیت و محدودیت منابع شد، افزود: سرویس‌های محلی دارای ارزش بودند اما به هر حال منابع بزرگ‌تر، ارزشمند‌تر نیز هستند ولی این اشتراک‌گذاری‌های بزرگ، خرده فرهنگ‌ها و زبان‌ها را در خطر از بین رفتن قرار می‌دهد.

وی به تجربه از بین رفتن و کاهش تدریجی پیامک‌های به اصطلاح فینگیلیش طی چند سال اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: در آن دوران به دلیل توسعه یافته نبودن زبان فارسی در سیستم تلفن همراه، فینگیلیش متولد شد و مردم برای مکالمات خود از حروف انگلیسی با گویش خود استفاده می‌کردند. 

وزیر ارتباطات با بیان اینکه دو اقدام توانست این روند را تغییر دهد، تاکید کرد: ایجاد خط فارسی در فضای تکنولوژی موبایل و سیاستگذاری‌های موثر در زمینه ارزان‌سازی قیمت پیامک فارسی، باعث شد امروزه بیش از 95 درصد از تبادل پیامک‌ها به نگارش فارسی باشد. 

وی یادآور شد: بعد از این مقابله‌ها، روند تکنولوژی به گونه‌ای پیش رفت که احترام به زبان‌های محلی مورد ارزش قرار گرفت.

آذری جهرمی با بیان اینکه در سال‌های آینده، موضوع زبان کنار گذاشته خواهد شد تصریح کرد: روند پیشرفت تکنولوژی باعث خواهد شد تا هر فرد به زبان خود با استفاده از نرم افزارهای ترجمه گر با افراد دیگر در جهان ارتباط برقرار کند.

وی ادامه داد: باید در این زنجیره رقابت، با توسعه کاراکترهای فارسی در توسعه تکنولوژی زبان گام برداریم و دستاوردهایمان را در اختیار جهان قرار دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بر اساس سیاست‌های کشور و خواسته مردم دلبسته به زبان فارسی که به آن افتخار می‌کنند، اکنون در حوزه وب در زمینه رشد و احیای زبان فارسی از 9 دهم به 1.8 درصد با وجود یک درصد جمعیت جهان دست یافته‌ایم. 

آذری جهرمی با بیان اینکه باید بتوانیم این میزان را به سهم چهار درصد از فضای وب سطح جهان برسانیم، اظهار داشت: تاکنون فعالان و منابع این حوزه را گرد یکدیگر جمع نکردیم اما به دلیل اهمیت رشد زبان فارسی باید همراه با یکدیگر به توسعه‌هایی در این حوزه دست یابیم. 

وی تاکید کرد: پیشینیان ایران در توسعه علم در جهان پیشرو بودند و امروز جوانان در همان مسیر توانایی تبادل اطلاعات و پیشرفت را دارند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان تاکید کرد: اقدامات بنیاد سعدی در خصوص زبان فارسی اقداماتی زیرساختی و مهم است و شاید اشکالی که وجود دارد این است که نهادهای فعال در زمینه خط و زبان فارسی دور هم جمع نشده‌اند و از یکدیگر بی‌خبر هستند. کافی است منابع را به اشتراک بگذاریم و از تجارب یکدیگر استفاده کنیم من قطعاً از پژوهشگاه فناوری اطلاعات وابسته به وزارتخانه خواهم خواست که با بنیاد سعدی به عنوان محور فعالیت‌های گسترش خط و زبان فارسی تعامل داشته باشند چرا که قطعا ما می‌خواهیم که در فضای پیشرفت علمی دنیا در حوزه زبان فارسی نیز سهم مهمی داشته باشیم.

بنا بر اعلام این خبر، در این نشست، از نرم افزار همراه موبایلی آموزش زبان فارسی تولید مشترک بنیاد سعدی و موسسه اکسین رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها