چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۰
جایزه کتاب‌سال نشان از توجه جمهوری اسلامی ایران به کتاب دارد

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی‌ مهدوی‌راد در آئین اختتامیه سی‌و‌پنجمین دوره جایزه کتاب سال اعلام کرد: در این دوره 770 عنوان کتاب بررسی و با نظر 765 داور 255 عنوان کتاب به مرحله نهای راه یافت و در نهایت 12 کتاب تألیفی برگزیده و 28 کتاب نیز به‌عنوان آثار تقدیری شناخته شدند.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آئین اختتامیه سی‌و‌پنجمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست‌وپنجمین دوره جایزه جهانی کتاب‌سال جمهوری اسلامی ایران صبح ‌امروز چهارشنبه (18 بهمن‌ماه) با حضور حسن روحانی؛ رئیس‌جمهوری، سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی؛ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌السلام‌والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد، دبیر این دوره از جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، و جمع کثیری از نویسندگان، مترجمان و اهالی قلم در تالار وحدت برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌راد در این مراسم درباره روند برگزاری سی‌و‌پنجمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست‌وپنجمین دوره جایزه جهانی کتاب‌سال جمهوری اسلامی گفت: فرایند برگزاری این دوره همانند سال‌های گذشته انجام شد و کتاب‌های سال 95 که تعدادشان بیش از 51 هزار عنوان چاپ اولی را شامل می‌شد، دربر داشت.

وی افزود: نویسندگان، پژوهشگران، مصححان و مترجمان از حدود 3 سال پیش خود نسبت به ارسال کتاب به دبیرخانه جایزه کتاب‌سال اقدام می‌کنند. اما دبیرخانه نیز مسئولیت خود را در بررسی کتاب‌های منتشر شده حفظ کرده است.
 
دبیر سی‌وپنجمین دوره جایزه کتاب سال ادامه داد: در این دوره 770 عنوان کتاب بررسی و با نظر 765 داور 255 عنوان کتاب به مرحله نهای راه یافت و در نهایت 12 کتاب تألیفی برگزیده و 28 کتاب نیز به‌عنوان آثار تقدیری شناخته شدند.
 
مهدوی‌راد ادامه داد: بیش از 2هزار عنوان کتاب از مسیرهای مختلف به دبیرخانه جایزه جهانی کتاب‌سال ارسال شد و با نظر داوران 9 کتاب به‌عنوان برگزیده شناخته شد.
 
دبیر سی‌وپنجمین دوره جایزه کتاب‌سال جمهوری اسلام ایران ضمن تاکید بر جایگاه کتاب در اسلام گفت:‌ آئین ما با قرائت آغاز شده و میراث مکتوب همیشه فرزانگی و بزرگی جوامع را نشان داده است. برگزاری جایزه کتاب‌سال نیز نشان از توجه جمهوری اسلامی ایران به کتاب دارد.
 
مهدوی‌راد با اشاره به بررسی کتاب‌ها در 15 موضوع افزود: تاسف کوچکی دارم که نمی‌توان آن را نادیده گرفت در این دوره تحول چشمگیری از نظر کیفی مشاهده نشده است. به‌عبارت دیگر محقق در گذشته سال‌ها باید برای به‌دست‌آوردن ابزار پژوهش زمان صرف می‌کرد این در حالی است که امروزه ابزار پژوهش بسیار سریع در اختیار قرار می‌گیرد و به همان میزان نیز پژوهشگران در انتشار نتایج عجله دارند. چنین وضعیتی نگران‌کننده است و نیازمند آسیب‌شناسی است.
 
این مسئول در برگزاری جایزه جهانی کتاب سال با اشاره به وضعیت نامساعد صنعت نشر ادامه داد: نشر و ناشر حقیقتا مشکل دارند متاسفانه زمانی از سرقت سخن گفته می‌شد اما امروز شاهدیم که نشر را یکجا می‌برند.
 
مهدوی‌راد با اشاره به توصیف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از وضعیت نشر کشور با‌عنوان «غارت فرهنگی» ادامه داد: باید بیشتر به نشر با ارائه امکانات رسیدگی شود و راه چاره‌ای بیندیشیم. به‌عنوان مثال نشر الکترونیک به‌همراه نشر کاغذی به بازار کتاب بیاید تا از فاجعه پیشگیری شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها