دوشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۸
نوع نگاه به اسرای عراقی در «پوتین قرمزها» متفاوت است

رئیس حوزه هنری در آئین رونمایی از کتاب «پوتین‌ قرمز‌ها» ضمن تاکید بر لزوم توجه بیشتر به نشر خاطرات مربوط به دوران دفاع مقدس گفت: بعد از وقفه در انتشار خاطرات اسرای عراقی چاپ کتاب «پوتین‌ قرمزها» شروع مجدد در این عرصه و البته با آثار پیشین از نظر نوع نگاه به اسرای عراقی متفاوت است.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آئین رونمایی از کتاب «پوتین قرمزها» امروز دوشنبه‌ (13 شهریورماه) با حضور محسن مومنی‌شریف، رئیس حوزه هنری، مرتضی سرهنگی، رئیس‌ دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری، مرتضی بشیری، راوی و فاطمه بهبودی، نویسنده کتاب «پوتین‌ قرمز‌‌ها» در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.

لزوم توجه به بخش‌های مغفول دفاع مقدس
مومنی‌شریف با تاکید بر لزوم توجه به ابعاد مختلف جنگ گفت: هشت سال دفاع‌‌مقدس به واسطه جریان رفتار انسانی با جنگ‌های مشابه آن متفاوت است. رفتار انسانی در این هشت ‌سال نمود فراوان دارد و بخش مربوط به اسرای عراقی از جمله این ابعاد قابل توجه است.
 
وی افزود: اسرای ایرانی در عراق عظمت ایرانی را در شرایط نابسامان و غیرانسانی حفظ کردند. نگاه به اسرای عراقی در ایران نیز متفاوت از قوانین تدوین شده درباره حمایت از اسرا بود.

مومنی‌شریف با اشاره به انتشار کتاب «پوتین قرمزها» ادامه داد: بعد از وقفه در انتشار خاطرات اسرای عراقی چاپ کتاب «پوتین‌ قرمزها» شروع مجدد در این عرصه و البته با آثار پیشین از نظر نوع نگاه به اسرای عراقی متفاوت است. شیوه رفتار شخصیت‌های باهوشی مانند مرتضی بشیری با اسرای عراقی که البته جزو فرماندهان شجاع بودند باید منتشر شود.    
 
رئیس حوزه هنری اظهار کرد: جمهوری اسلامی در مواجهه با اسرای عراقی به ارزش‌های اسلامی توجه داشت، رفتاری که موجب رشد این اسرا شد. معرفی کتاب‌هایی از نوع «پوتین قرمزها» معرفی ارزش‌ها و فضایل انسانی مایه افتخار ایرانی‌هاست.
 
آغاز تدوین پرونده فرار اسرای عراقی
مرتضی سرهنگی در ادامه این آئین با تاکید بر لزوم توجه به نشر خاطرات هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: انتشار کتاب «پوتین‌قرمز‌ها» آغازی بر شکل‌گیری جریان نشر خاطرات افرادی مانند مرتضی بشیری است. امیدوارم که انتشار کتاب «پوتین قرمزها» طلیعه‌ای برای ورود به بخش‌های مغفول هشت سال دفاع‌مقدس باشد.
 
وی افزود: پرونده فرار اسرای عراقی نیز برای انتشار در حال تدوین است. خوشحالم که حوزه هنری این بارِ بر زمین مانده را برداشته چراکه وقتی به کارهای نیمه‌تمام درباره جنگ نگاه می‌کنم خجالت می‌کشم.
 
این فعال حوزه نشر دفاع مقدس ادامه داد: ایران از اسرای 15 ملیت عرب نگهداری می‌کرد. ایران براساس قوانینی که تعیین کرده بود مانع از فعالیت اعضای خانواده شهدا و ایثارگران در اردوگاه‌های اسرای عراقی شد.

منویات امام در جریان رفتار با اسرای عراقی
مرتضی بشیری در ادامه این آئین اظهار کرد: با توجه به اهداف تعیین شده، اسیر در فضای آزاد در اردوگاه زندگی می‌کرد. اسیر خود باید به این نتیجه می‌رسید که با افراد نگهدارنده صحبت کند. گاهی در اردوگاه تا صبح با برخی از اسرای عراقی درباره مسائل سیاسی، اعتقادی، اجتماعی و فرهنگی بحث می‌کردیم و هیچ‌گاه از عامل فشار در آن دوران استفاده نشد. توانستیم منویات امام راحل را درباره اسرا اجرایی کنیم. نگهدارنده‌ها براساس باور، اعتقاد و آموزه‌های دینی به وظیفه خود عمل کردند.
 
وی افزود: رفتار ایران با اسرای عراقی در طول جنگ موجب شد تا جمهوری اسلامی از پایه‌های اساسی تصمیم‌گیری درباره عراق باشد. سعی کردیم براساس آموزه‌های سیدالشهداء با اسرای عراقی رفتار کنیم.

وطن ما اسلام و حب علی‌این ابیطالب است
فاطمه بهبودی نیز در این آئین گفت: باتوجه به جریان مدافعان حرم و نحوه شهادت آن‌ها از خود همیشه می‌پرسم که چرا ایران باید در سوریه، لبنان و عراق حاضر باشد و هربار پاسخ مرتضی بشیری در ذهنم تداعی می‌شود که وطن و سرزمین ما اسلام و حب علی‌بن‌ابی‌طالب است.
 
وی افزود: کتاب «پوتین قرمزها» مدیون توجه مرتضی سرهنگی است که در کانون محبت خود در حوزه هنری نویسندگان را با افراد دخیل در هشت سال دفاع‌مقدس مرتبط می‌کند.

محمدعزیز پرویز از درجه‌داران نظامی عراق در این آئین خاطراتی از دوران اسارت خود در ایران بیان کرد.
 
در پایان این آئین از مرتضی بشیری، راوی و فاطمه بهبودی نویسنده کتاب «پوتین قرمزها» با اهدای لوح تقدیر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها