سه‌شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۳
زندگی‌نامه شهدا یادآور دلاوری‌های شاهنامه فردوسی است

گل‌علی بابایی در مراسم رونمایی از کتاب «تک سوار دشت زید» عنوان کرد: وقتی زندگی‌نامه شهدا را می‌خوانیم، همه‌ آن دلاوری‌هایی که فردوسی در شاهنامه از آن سخن می‌گوید در اینجا بالاتر از آن را می‌بینیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین رونمایی از کتاب «تک سوار دشت زید» زندگینامه اسماعیل قهرمانی عصر دوشنبه 6 شهریورماه با حضور سردار محمد یزدی، فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران، سردار احمد ذوالقدر، جانشین فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران، سردار علی نیکوگفتار، حمید حسام، نویسنده دفاع مقدس‌، گلعلی بابایی(نویسنده کتاب‌)، حسین قهرمانی(برادر شهید قهرمانی) و تعدادی از همرزمان شهید قهرمانی در گردان انصارالرسول(ص) در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
 
گل‌علی بابایی، نویسنده کتاب ضمن ابراز خوشحالی از اینکه با رونمایی کتاب «تک سوار دشت زید» گرد فراموشی از چهره یکی از برجستگان دفاع مقدس برداشته است، گفت: اسماعیل قهرمانی جوان شهرستانی اهل گنبد کاووس، بنیانگذار و فرمانده گردان انصارالرسول و قائم مقام شهید همت در عملیات رمضان، بسیار ناشناخته و گمنام است و هیچ‌گاه حق او و بسیاری از شهدا و فرماندهان دیگر، آن‌چنان که باید شناخته نشده است و امیدوارم این کتاب بتواند بخشی از شخصیت این شهید را به جامعه معرفی کند که اگر این اتفاق بیفتد من اجر خود را برده‌ام.
 
وی به آشنایی خود با این شهید در حین نگارش کتاب «همپای صاعقه» و بعد کتاب «ضربت متقابل» و نحوه نگارش کتاب حاضر اشاره کرد و افزود: کتاب 25 فصل است که 15 فصل اول آن از زبان خود شهید قهرمانی و به صورت اول شخص بیان می‌شود و 10 فصل بعدی آن به نقل از هم‌رزمان اوست که این یک روش نو در نگارش زندگی نامه شهداست.
 
بابایی در ادامه عنوان کرد: با نوشتن این کتاب‌ها می‌خواهم ثابت کنم شاهنامه فردوسی دروغ نیست چون همه‌جا شاهنامه را افسانه می‌دانند ولی وقتی زندگی‌نامه شهدا را می‌خوانیم، همه‌ آن دلاوری‌هایی که فردوسی در شاهنامه از آن حرف می‌زند، در اینجا بالاتر از آن را می‌بینیم.

نویسنده کتاب «تک سوار دشت زید» گفت: شهدای ما می‌دانستند پایان راهشان شهادت است و این مساله بارها و بارها در جنگ اتفاق افتاده و شهید قهرمانی، نه اولی و نه آخرین آن است و استمرار خون این‌ها امثال شهید حججی و دیگر شهدای مدافع حرم‌اند که به تبعیت از رشادت‌های آنها خودشان را نشان می‌‌دهند که امیدوارم روزی برسد که از حماسه این عزیزان هم بنویسیم.
 
بابایی در پایان عنوان کرد: باید یک مقدار فضا را بازتر کنیم، خودمان خودمان را سانسور نکنیم و بدانیم که بچه‌های ما در سوریه می‌جنگند و حماسه می‌آفرینند و اگر امروز این‌ها را ثبت نکنیم، دیگران جور دیگری آن‌ها را ثبت می‌کنند. همین‌طور که بعضی جاها در دفاع مقدس کوتاهی کردیم، خوب ننوشتیم و دیگران آن‌طور که خواستند برای ما نوشتند و اگر این کوتاهی‌ها استمرار پیدا کند، قطعا ما، انقلاب و مردم قهرمان ما ضربه خواهیم خورد.

خبر انتشار چنین کتاب‌هایی را باید فریاد زد
جانشین فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران از میهمانان نشست ضمن مقدس دانستن مکان، زمان و حضار گفت: اقدامی هم که برای آن قدم برداشته شده مقدس است چرا که دفاع، دفاع مقدس بود. نویسندگان ما باید بدانند که نخستین کلام الهی و اولین واژه که به پیامبر(ص) وارد شد خواندن بود که این خواندن باید نویسنده‌ای هم داشته باشد و چون خداوند یک اندیشه برای بشر به وجود آورد که اگر انسان‌ها آن را قدر بدانند در همین دنیا به بهشت برینی که نوید آن داده شده دست می‌یابند.
 
سردار ذوالقدر افزود: این بهشت برین با گفتن، نوشتن، خواندن و عمل کردن به دست می‌آید. اینها با هم پیوند دارند، این تکرار باعث تعالی می‌شود. البته نوشتن دو لبه دارد، نوشتن شیطانی هم ممکن است، اما یقین بدانید که حق پیروز است. آنچه که نور است ظلمت را از بین می‌برد و کارهایی اعم از نگارش، ساختن فیلم، نقاشی و سایر فعالیت‌های هنری اگر در راستای تربیت باشد می‌تواند در راه تحول و تعالی یک نفر موثر باشد و بر عکس آن هم یک نفر با چند کتاب آلوده می‌تواند وارد یک فضا می‌شود.
 
وی اظهار کرد: هم اسماعیل مقدس است هم قهرمان، امروز رونمایی از اسماعیل قهرمان است، قهرمانی که باعث اندیشه حججی یا حججی‌ها شد. عمر اسماعیل قهرمانی 1400 ساله است، عمر حججی 1400 ساله است، چون کسی نمی‌تواند ادعا کند، شهید حججی یا شهید قهرمانی چه اندازه فرصت تقویت شدن نسل خود را داشته است.
 
سردار ذوالقدر با اشاره به برگزاری این مراسم در یک خبرگزاری بیان کرد: کار خبرگزاری‌ها خیلی سنگین است. گاهی انتشار اخبار خوب است، اما گاهی باید سکوت کرد، خبر انتشار چنین کتاب‌هایی از جمله اخباری است که باید آن را فریاد زد. همه جا مطرح، و بارها تکرار کرد. این کتاب‌ها، این قصه‌ها و این بچه‌ها بهترین مضمون برای تولید فیلم هستند. البته امروز در دنیایی هستیم که همین داستان‌ها را می‌پرورانند و با رنگ لعاب غربی به خورد ما می‌دهند.


 
گل‌علی بابایی، خط‌شکن فرهنگی و صاحب‌سبک در ادبیات دفاع مقدس
حمید حسام، نویسنده دفاع مقدس و از میهمانان نشت گل‌علی بابایی را فارغ از هر گونه تعریف، یک خط‌شکن فرهنگی و صاحب‌سبک در ادبیات دفاع مقدس دانست و گفت: من برای کتاب «همپای صاعقه» به پیشنهاد شهید همدانی با ایشان شروع به همکاری کردم که نرمی و صمیمیت کلام آقای بابایی مبنای دوستی ما تا کنون شده است.
 
این نویسنده افزود: گل‌علی بابایی موفق شده است که در ادبیات دفاع مقدس یک خاکریز ایجاد کند. وی شخصیتی متخلق، آرام، صبور و منطقی دارد و ایمان برخاسته از دفاع مقدس به او انرژی آفریدن داده است و تجربه واقعی و شهود عینی در سال‌های دفاع مقدس عامل اصلی موفقیت ایشان در نگارش این تعداد کثیر آثار است. 

وی آثار گل‌علی بابایی را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: دسته اول آثار پژوهشی که به عنوان کارنامه عملیاتی نامگذاری شده است؛ یعنی همان لشکرنویسی که تبدیل به نقطه عظیمتی در این زمینه شده است. فعالیت پژوهشی ایشان مبتنی بر اسناد درجه اول است و پیاده‌سازی مکالمات بی‌سیم که به نوعی سند محسوب می‌شوند؛ در کنار این‌ها مصاحبه شفاهی و مطالعه اسناد و مدارک همواره در برنامه فعالیت پژوهشی آقای بابایی قرار داشته است که ترکیب و تدوین آن‌ها موجب خلق آثار ارزشمندی همچون «همپای صاعقه»، «ضربت متقابل»، و «شراره‌های خورشید» شده است. 

حسام اضافه کرد: دسته دوم سرگذشت‌نامه و زندگی‌نامه شهدا است که از شهید متوسلیان آغاز و امروز به شهید قهرمانی رسیده است که از آنها می‌توان آثاری همچون «پهلوان گود گرمدشت» و  «ققنوس فاتح» را به عنوان مثال عنوان کرد.
 
وی در ادامه گفت: دسته سوم تاریخ شفاهی است که بیشتر رنگ تاریخی دارد تا ادبی که آقای بابایی نگارش تاریخی را با رنگ‌آمیزی ادبی ترکیب کرده که این ویژگی، درخور توجه و تامل بسیاری است که آثار ایشان را از آن فضای متحول‌کننده در کشور جلوتر برده و مدل‌هایی را به سایر نویسندگان معرفی کرده است.

حسام ضمن بیان اینکه یک لشکر چند هزار نفری طی مدت هشت سال حماسه می‌آفرینند اظهار کرد: اشخاصی همچون گلعلی بابایی که این‌ها را ضبط می‌کنند؛ فرمانده لشکر فرهنگی هستند. امیدورام که هیچ‌گاه قلم ایشان نخشکد و همیشه برای شهدا جاری باشد.

شهید قهرمانی ، شخصیتی صبور، دلسوز، فهیم، پرکار، شجاع و بی‌ادعا
در ادامه نشست علی نیکوگفتار از همرزمان شهید قهرمانی او را  شخصیتی صبور، دلسوز، فهیم، پرکار، شجاع و بی‌ادعا دانست و گفت: اگر می‌شد این صفت‌ها را به صورت ملاتی در آورد و با آن تندیس ساخت؛ شک ندارم که این تندیس اسماعیل قهرمانی می شد.
 
وی افزود: من کمتر از مدت 4 ماه با ایشان همراه بودم که در آن زمان بسیار جوان بودم و در این مدت خاطرات بسیار خوبی از ایشان دارم و در اولین دیدار، وقتی که به نزد شهید قهرمانی رفتیم استرس زیادی داشتم اما او آنقدر اخلاق‌محور، مهربان، صبور و آرام بود که ما خیلی زود به ایشان اعتماد کردیم و جذب رفتار او شدیم. 
 
نیکوگفتار در ادامه ضمن بیان خاطره‌ای از شهید همت و شهید قهرمانی در عملیات رمضان، بیان کرد: صبر و آرامش شهید قهرمانی مثال‌زدنی بود و در سخت‌ترین شرایط و در بحبوحه عملیات‌ها آرامشش را از دست نمی‌داد و اضطراب در چهره‌اش دیده نمی‌شد.

امثال شهید قهرمانی انقلاب را تا امروز نگه داشته‌اند
سید احمد نبوی دیگر همرزم شهید ضمن بیان دو خاطره از شهید قهرمانی گفت: اگر هر کسی در زندگی‌اش خاطراتی از شهدا داشته باشد و این‌ها را به عنوان بهترین دوره زندگی خودش یاد کند، از بهترین دوره‌های زندگی من فاصله‌ کوتاهی بود که با شهید قهرمانی آشنا شدم و از افتخارات زندگی‌ام این بود که چند روز از زندگی‌ام را با این شهید زندگی کردم.
 
وی افزود: گردان انصار شهدای بزرگی تقدیم میهن کرد ولی بنیان‌گذار بزرگی داشت که تک سوار دشت زید، بنیان‌گذار این گردان و کسی بود که تاریخ گردان انصار با نام او عجین شده و شکل گرفته است که امیدوارم قدر این‌ها را بدانیم و بدانیم که همین‌ها هستند که انقلاب را تا امروز نگه داشته‌اند و هر کس که فکر می‌کند مسئولیت و توانایی دارد و گردن انقلاب منت می‌گذارد باید بداند که هیچ‌کس قدمی برنداشته الا این شهدا که امیدوارم این اتفاق‌ها تکرار شود و این خاطرات باقی بماند.
 
هم‌رزم شهید در پایان اظهار کرد: همین امروز که ما هستیم و هنوز زنده‌ایم و خاطرات جنگ را می‌گوییم، عده‌ای می‌گویند افسانه و قصه است و خواب دیده و من خدا را شاهد می‌گیرم که اگر این واقعیت‌ها در این کتاب‌ها نیاید و این نام‌ها باقی نماند، هیچ چیز برای نظام باقی نمی‌ماند.
 
در پایان این نشست با حضور سردار محمد یزدی، فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران، سردار احمد ذوالقدر، جانشین فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران، سردار علی نیکوگفتار و حسین قهرمانی(برادر شهید قهرمانی) از گل‌علی بابایی نویسنده کتاب تقدیر شد و پوستر این کتاب با جملاتی از مهمانان به امضا رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها