سه‌شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵
راه نجات جامعه خسته بازگشت به فرهنگ رضوی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی، راه نجات جامعه خسته و پرچالش امروز را بازگشت به فرهنگ رضوی دانست و اظهار کرد: ما کتاب را بستر توسعه فرهنگ رضوی می‌دانیم، چراکه کتاب قوی‌ترین زبان انتقال مفاهیم معرفتی است و ریشه در فرهنگ و تاریخ ما دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آئین اختتامیه هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی، امروز (سه‌شنبه 10 مرداد) با حضور سید رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمشید جعفرپور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، علیرضا مختارپور، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین حجت گنابادی‌نژاد، رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، حجت‌الاسلام مرادی دولت‌آبادی، مدیرکل فرهنگی جامعة المصطفی العالمیه، محمد الهیاری، دبیر جشنواره و معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و جمعی از نمایندگان مجلس در تالار همایش‌های کوثر برگزار شد.
 
صالحی امیری در این آیین با اشاره به برنامه‌های گسترده دهه کرامت در کشور گفت: در این دهه برنامه‌های متنوع در 100 شهر کشور و همچنین دوهزار و 500 برنامه در 70 کشور جهان با همکاری 34 نهاد و دستگاه کشور در حال برگزای است.
 
وی با اشاره به اینکه راه نجات جامعه خسته و پرچالش امروز بازگشت به فرهنگ رضوی است، افزود: ما نیازمند احیای مفهوم کرامت، کریم و کریمان در جامعه هستیم. در مفهوم مقدس کریم که از القاب الهی است، باید بیش از هر زمان دیگری تأمل کنیم. در جامعه باید مفهوم کرامت متجلی شود و استعانت از قرآن بهترین راه دسترسی به آن است. به اعتقاد من شخصی که در نهضت سوادآموزی به دیگران سواد می‌آموزد و یا شخصی که عضوی از بدن خود را به دیگران اهدا می‌کند نیز عمل کریمانه انجام می‌دهند. در رأس این افراد می‌توان به شهدای دفاع‌مقدس و دفاع از حریم اهل‌بیت (ع) که جان خود را اهدا می‌کنند، اشاره کرد.
 
صالحی امیری ادامه داد: مفهوم کریم و کرامت باید به یک عمل اجتماعی در جامعه تبدیل شود و این ضرورتی است که باید در حوزه فرهنگ به آن همت گماریم. دهه کرامت، فرصتی برای بازنشر و بازنمایی مفهوم کرامت در متن اجتماعی است. این دهه یک مفهوم فراتر نیز به همراه دارد و آن ارزش والا و مقدسی به‌ نام ثامن‌الحجج (ع) است، خورشید تابناکی که همه مسلمانان و آزادگان جهان می‌توانند از آن نور و حرارت بگیرند. تلاش داریم در شعاع انوار ثامن‌الحجج (ع) قرار گرفته و در سایه آن از زشتی و بدی و تهمت و دروغ در جامعه فاصله بگیریم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: انسانی که در شعاع این کریم قرار می‌گیرد، دارای اخلاق کریمه می‌شود و انسانی که اخلاق کریمه دارد زبان پاک، قلبی پرنشاط و بامعرفت دارا بوده و به‌دنبال حل مسائل جامعه می‌گردد. جامعه‌ای که در آن انبوه چالش‌های اجتماعی بیداد می‌کند، قطعا از فرهنگ رضوی فاصله گرفته است. احیای گفتمان فرهنگ رضوی که به احیای اخلاق در جامعه منجر می‌شود از ضروریات امروز بوده چراکه جامعه‌ای که در آن بداخلاقی رواج دارد، قطعا از فرهنگ رضوی فاصله گرفته است. باید خداوند را به‌خاطر نعمت بزرگ ثامن‌الحجج (ع) در کشور شاکر باشیم، ولی حیف که با وجود این نعمت گرانقدر، جامعه ما دچار بدی‌ها و آسیب‌های جدی‌ای است.
 
صالحی امیری در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه نیازمند فهم لازم از گفتمان رضوی در سبک زندگی اسلامی هستیم، عنوان کرد: اگر بتوانیم بین جامعه و فرهنگ رضوی و جامعه و مسجد و محراب و منبر و همچنین جامعه و کتابخانه‌ها رابطه‌ وسیع معنوی برقرار کنیم، جامعه‌ای بانشاط و رضایت‌مند خواهیم داشت که این نشاط به‌ معنی رضایت درونی است و رضایت درونی در ذیل گفتمان رضوی معنا پیدا می‌کند.
 
وی افزود: وقتی سیره و سنت رضوی را مطالعه می‌کنیم یک پیام به‌دنبال دارد و آن پیام این است که زیست در فرهنگ رضوی یعنی مدینه فاضله؛ فرهنگ رضوی یعنی بازنمایی هویت اهل‌بیت در جامعه امروز. فرهنگ غربی نمی‌تواند ما را به مقصود برساند، بلکه باید باور داشته باشیم که تنها داروی شفابخش جامعه، بازگشت به فرهنگ اهل‌بیت (ع) است. باید به کودک و نوجوان و جوان و میانسال و همه اقشار جامعه این پیام را منتقل کنیم که تنها راه رسیدن به قله‌های معرفت، مسیر اهل‌بیت (ع) و به‌ویژه در سرزمین ما مسیر ثامن‌الحجج(ع) است. برای عبور از چالش سرگشتگی باید راهمان را به مسیر خورشید هموار کنیم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما کتاب را بستر توسعه فرهنگ رضوی می‌دانیم. امروز زبان‌های مختلفی مانند شعر، موسیقی، هنر، سینما و انیمیشن برای انتقال معرفت معرفی شده، ولی کتاب قوی‌ترین زبان انتقال مفاهیم معرفتی است، چراکه ریشه در فرهنگ و تاریخ ما دارد. برگزاری جشنواره‌ای مانند جشنواره کتابخوانی رضوی، یک حرکت نمادین است که کتاب را به‌ منازل و منازل را به کتابخانه‌ها بیاوریم. کتابخوانی فقط قرائت یک متن نیست، بلکه باید کتاب را در فضای مجازی و به طرق مختلف نیز بازنشر دهیم و مفاهیم آن را با استفاده از ابزارهای مختلف منتقل کنیم. در فضای مجازی باید سیاست مدیریت مجازی را در پی بگیریم و با تولید انبوه مطالب و محتوای ارزشمند برای توسعه معرفت گام برداریم.
 
صالحی امیری گفت: امام رضا (ع) می‌فرمایند که از دانایان باشید نه صرفا از راویان. دانش و دانستن، اکسیر نجات‌بخش جامعه ایران است. جامعه‌ای که در مسیر دانستن حرکت کند، کمتر مورد تعرض قرار می‌گیرد. در جامعه‌ای که دانایی و دانش حاکم باشد آن جامعه مسیر حق و حقیقت را بهتر خواهد شناخت. سنت گفت‌وگو باید در مساجد، مدرسه‌ها، دانشگاه‌ها و همه جامعه اشاعه داده شود، چراکه باعث شناخت، آگاهی و درک بیشتر می‌شود.
 
وی در پایان اظهار کرد: در کتابخانه‌های عمومی کشور، بیش از هفت هزار انسان گمنام در بیش از سه هزار کتابخانه فعالیت می‌کنند که باید برای این تلاش و خدمت ارزشمند به همه آنها تبریک و خسته‌نباشید گفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها