پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۰
یکرنگیان: منافع صنفی را بر منافع شخصی ترجیح دهیم

سید‌رضا یکرنگیان، مدیر کتابفروشی «خجسته» در آئین تجلیل از پیشکسوتان نشر و کتابفروشان دانشگاهی با اشاره به لزوم توجه منافع صنف در حوزه نشر گفت: باید منافع صنفی را بر منافع شخصی ترجیح دهیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) آئین تجلیل از پیشکسوتان نشر و کتابفروشان دانشگاهی با حضور محمدتقی عرفان‌پور، رئیس هیات مدیره انجمن، محمد‌رضا ناجیان، مدیر مسئول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی، سید مهدی صادقی‌نژاد، دبیر کمیته علمی فرهنگی بخش دانشگاهی سی‌امین  نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب تهران، سید‌رضا یکرنگیان، مدیر کتابفروشی «خجسته» و محمد‌علی پناهنده، مدیر انتشارات «فناوران» در سرای اهل قلم ناشران دانشگاهی برگزار شد.
 
یکرنگیان با توصیف نشر به‌عنوان خانواده اظهار کرد: نشر یک خانواده است و اعضای این خانواده باید با حفظ اتحاد ابتدا به خانواده و بعد به خود متکی باشند؛ البته این مهم در بین ناشران ما وجود ندارد. بُن‌های خرید کتاب باید در امر تامین زیرساخت‌ها هزینه شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به تامین و تجهیز زیر‌ساخت‌های نشر توجه کند. ناشران نباید به ارشاد متکی باشند بلکه این وزارتخانه باید به ناشران اتکا کند.

وی با اشاره به نقش ناشران در صنعت نشر افزود: ناشر پیوند‌دهنده اندیشمندان با مخاطبان است. نشر یک فعالیت صنفی است بنابراین باید منافع صنفی را بر منافع شخصی ترجیح دهیم.

فعالیت در عرصه نشر کتاب فعالیت درازمدت است

زارع در تعریف پیشکسوت نشر گفت: پیشکسوت در لغت به معنای پیشی گرفتن فرد از همردیفان خود از نظر زمانی است. پیشکسوت علاوه بر این باید در حوزه تحصصی خود نیز تبحر داشته باشد؛ به‌عبارت دیگر از نظر روش و ارائه محصول و خدمات نیز پیشتاز باشد.
 
وی ضمن اشاره به فرآیند ورود به عرصه نشر ادامه داد: علاقه‌مندان به حوزه صنعت نشر می‌پرسند که چطور می‌توان به عرصه نشر کتاب وارد شد. فعالیت در عرصه نشر کتاب فعالیت دراز مدت است.
 
زارع افزود: فعالیت در نشر به‌مثابه کاشت درخت گردو 20 سال برای باردهی زمان نیاز دارد. نشر مانند صیفی‌کاری زود نتیجه نمی‌دهد.

محمد‌علی پناهنده، مدیر انتشارات «فناوران» ضمن اشاره به جریان فعالیت در حوزه نشر کتاب دانشگاهی اظهار کرد: بعد از دریافت مجوز نشر در سال 1375 کتاب «آشنایی با معماری جهان» را به‌عنوان تجربه با شمارگان سه ‌هزار نسخه با وجود همه اعتراض‌ها منتشر کرد و این کتاب امروز به چاپ 16 رسیده و مخالفان از مشتری‌های اصلی این کتاب هستند.
 
وی افزود: به تشویق استادان دانشگاه بو‌علی‌سینای همدان، برای گسترش فعالیت به تهران مهاجرت کردم. بعد از عزیمت به پایتخت نشر کتاب‌های تخصصی را پیگیری کردم؛ بنابراین به انتشار کتاب‌های رشته جدید بهداشت حرفه‌ای مشغول شدم و امروز ناشر تخصصی این کتاب‌های به حساب می‌آیم. فقط 20 درصد از ناشران دانشگاهی در حوزه تولید کتاب‌های «بهداشت حرفه‌ای» مشغولند.

در پایان این نشست از سید‌رضا یکرنگیان، مدیر کتا‌بفروشی «خجسته»، محمد‌حسین زارع، مدیر انتشارات «نص» و محمد‌علی پناهنده، مدیر انتشارات «فناوران» تجلیل شدند.   

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها