دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۹
رونمایی از کتاب مرجع اندیشه‌های بنیادین آیت‌الله جوادی آملی به سه زبان

حجت‌الاسلام محمدعلی عبداللهی، دبیر کنگره بین‌المللی توسعه و تعالی علم در پرتو عقلانیت وحیانی (با تاکید بر اندیشه‌های علامه جوادی آملی) از رونمایی از کتاب مرجع اندیشه‌های بنیادین آیت‌الله جوادی آملی به سه زبان همزمان با برگزاری این کنگره در اردیبهشت‌ماه 97 خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نشست خبری کنگره بین‌المللی توسعه و تعالی علم در پرتو عقلانیت وحیانی (با تاکید بر اندیشه‌های علامه جوادی آملی)، امروز (دوشنبه 16 اسفندماه) با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی، دکتر سید احمدرضا خضری، مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و حجت‌الاسلام دکتر محمدعلی عبداللهی، دبیر کنگره در سالن شورای این دانشگاه برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام عبداللهی، دبیر کنگره بین‌المللی توسعه و تعالی علم در پرتو عقلانیت وحیانی در این نشست گفت: هدف اصلی از برگزاری این کنگره این است که بتوانیم توسعه و تعالی علم را که جزو راهبردهای اصلی جمهوری اسلامی است، به‌صورت آکادمیک در سطح بین‌المللی مطرح کنیم. با بررسی‌ها و نیازسنجی‌های دقیق علمی متوجه شدیم که منظومه فکری و برخی از نظریه‌های آیت‌الله جوادی آملی در بستر نظریه توسعه و تعالی علم در پرتو عقلانیت وحیانی است و به این دلیل برآن شدیم تا این کنگره را با تاکید بر اندیشه‌های ایشان برگزار کنیم.
 
وی ادامه داد: 30 نفر از دانشمندان تراز اول علوم انسانی و اسلامی از ایران و دیگر کشورهای جهان از جمله رضا داوری اردکانی، حجت‌الاسلام پارسانیا، محمدرضا بهشتی، مهدی گلشنی، محمدعلی مهدوی‌‌راد و همچنین سیدحسین نصر از دانشگاه جرج واشنگتن و ضیا‌ء‌الدین سردار، اعضای هیات علمی این کنگره هستند.
 
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به برگزاری این کنگره در اردیبهشت 97 اظهار کرد: کتاب مرجع اندیشه‌های بنیادین آیت‌الله جوادی آملی به سه زبان و تعدادی آثار دیگر که در راستای موضوع این کنگره هستند در روز برگزاری کنگره رونمایی خواهند شد. این کتاب مرجع شامل 16 مقاله به قلم دانشمندان این حوزه بوده که در حال تدوین است.
 
دانشگاه تهران قدیمی‌ترین موسسه چاپ و انتشارات
نیلی، رئیس دانشگاه تهران نیز در این نشست خبری در سخنانی به تشریح برخی از اهداف برگزاری این کنگره و همچنین برنامه‌های دانشگاه تهران در حوزه‌های مختلف پرداخت و گفت: برگزاری این کنگره در راستای اهداف دانشگاه تهران برای ارتقای جایگاه تعاملات بین‌المللی است. توسعه و تعالی علم در پرتو عقلانیت وحیانی، می‌تواند موضوع محوری مقالات متعدد بین‌المللی و ترجمان بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه علوم انسانی باشد. هدف اصلی از برگزاری این کنگره، دعوت از همه اندیشمندان جهان و توسعه تعاملات بین‌المللی در حوزه علوم انسانی به شکل عام است.
 
وی افزود: ایران با توجه به جمعیت بسیار زیاد محققان می‌تواند جایگاه ویژه‌‌ای در حوزه علوم انسانی داشته باشد، ولی به دلیل ضعف تعاملات بین‌المللی و ترجمه‌ علوم، چندان در این حوزه موفق نبوده‌ایم. دانشگاه تهران در سال 94 با 5/17 درصد رشد تولیدات علمی نسبت به سال 93، رتبه نخست در کیفیت مقالات علمی کشور را داراست. بیشتر این تولیدات علمی در حوزه علوم تجربی و پایه بوده و متاسفانه در حوزه علوم انسانی فعالیت محدودتری داشته‌ایم.
 
رئیس دانشگاه تهران درباره فعالیت دانشگاه تهران در حوزه چاپ و انتشار کتاب نیز بیان کرد: دانشگاه تهران، قدیمی‌ترین موسسه چاپ و انتشارات کشور را داراست و ارتقای سطح کمی و کیفی آن در دستور کار دانشگاه قرار دارد. ابهاماتی درباره سرمایه‌گذاری در حوزه چاپ وجود دارد ولی در زمینه انتشار نیازمند توسعه بیشتر هستیم.
 
نیلی افزود: هنوز بسیاری از دستاوردهای علمی دانشگاه تهران وجود دارند که می‌توانند در قالب کتاب منتشر و معرفی شوند. امیدواریم بتوانیم با چاپ پایان‌نامه‌های برتر در قالب کتاب بتوانیم این دستاوردها را به جهان معرفی کنیم. قطعا موضوعات بسیاری برای انتشار در سطح جهانی داریم که می‌توانند خواندنی باشند. در این راستا، توافق‌نامه‌ای مابین انتشارات دانشگاه تهران و انتشارات بین‌ا‌لمللی اشپرینگر در زمینه چاپ کتاب منعقد شده است.
 
وی همچنین درباره طرح ایجاد رشته‌های میان‌رشته‌ای در دانشگاه تهران، گفت: دانشگاه‌ها دارای امکانات خوبی برای تحقق طرح تحول در علوم انسانی هستند. امروزه سخن درباره بسیاری مشکلات جهان در قالب رشته‌های مستقل و تک‌بعدی میسر نیست و دردی را دوا نمی‌‌کند و دانشگاه تهران در این راستا در پی ارائه مدل جدیدی برای توسعه رشته‌های میان‌رشته‌ای است.
 
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: همسو شدن پایان‌‌نامه‌های ارشد و دکترا با چالش‌های روز به‌ویژه در حوزه علوم انسانی، فرصت بسیار خوبی را برای دانشگاه و کشور فراهم می‌کند. در راستای ارتباطات بیشتر بین‌المللی در این زمینه، موسسات مشترکی با کشورهای آمریکا و فرانسه برای برگزاری دوره‌های مشترک و فرصت‌های مطالعاتی ایجاد شده و‌ با کشورهایی از جمله سوئد و بلژیک نیز مذاکرات در حال نهایی شدن است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها