پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۷
کتابگردی مسجدجامعی از انتشارات قدیانی تا کتابفروشی‌های کوچه نائب

احمد مسجد‌جامعی در سومین سال برگزاری «روز کتابگردی» در کتابفروشی‌های قدیانی، شورای کتاب کودک، انتشارات مروی، کتابسرای کامیابیان، انتشارات ناس، انتشارات دهقان، کتابفروشی اعتماد‌کاظمینی، انتشارات صادق و انتشارات مرتضوی حضور یافت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) امروز (پنجشنبه 27 آبان‌ماه) سومین سال برگزاری «روز کتابگردی» است. تعیین چنین روزی توسط احمد مسجد‌جامعی با تأکید بر اهمیت حضور مردم در کتا‌بفروشی‌ها، اکنون به یک رویداد ملی تبدیل شده است. در این راستا احمد مسجدجامعی در کتابفروشی‌های مختلف تهران حضور یافت و دغدغه‌ها و مشکلات مدیران آن‌ها را از نزدیک شنید و از منظر خود، پیشنهادات و راهکارهای کاربردیِ ترویج فرهنگ کتابخوانی را ارائه کرد.
 
مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و دبیر بیست و چهارمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، نیکنام حسین‌پور، معاون توسعه و نیروی انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برزین ضرغامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، سیدفرید قاسمی، پیشکسوت حوزه کتاب و مطبوعات، جواد محقق، نویسنده، شاعر و روزنامه‌نگار، یحیی دهقانی، عضو هیأت‌مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، حمید صابر فرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان، اسدالله امرائی، نویسنده و مترجم و جمعی از اصحاب فرهنگ و ادب در این کتابگردی، احمد مسجد‌جامعی را همراهی می‌کردند.
 
مسجد‌جامعی در این همایش، ابتدا در انتشارات قدیانی حضور یافت و پس از صرف صبحانه، به محل شورای کتاب کودک و فرهنگ‌نامه رفت. در بدو ورود به ساختمان شورا، عکس‌هایی از توران میرهادی، استاد ادبیات کودکان نصب شده بود و مسجد‌جامعی با اندکی مکث در کنار این عکس‌ها یاد و خاطره آن مرحومه را گرامی داشت.  
 
سپس نوش‌آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از تاریخچه تأسیس این شورا در جمع حضار، گفت: ساختمان شورای کتاب کودک از سه بخش اصلی تشکیل شده است؛ نخست، ادبیات کودکان، فرهنگ‌نامه کودک و نوجوان و همچنین خانه کتاب و ترویج کتابخوانی این بخش‌ها را شامل می شوند.
 
وی ادامه داد: در بخش ادبیات کودکان، بزرگ‌ترین کتابخانه ادبیات کودکان وجود دارد؛ محققان حوزه ادبیات می‌توانند با حضور در این کتابخانه نیازهای خود را برطرف کنند. بیش از 200 کارشناس و بررس کتاب در این مجموعه حضور دارند که کتاب‌های چاپ شده هر سال را بررسی می‌کنند.
 
احمد مسجد‌جامعی در این دیدار از نوش‌آفرین انصاری درباره چگونگی ارائه آموزش‌های لازم در این مجموعه در زمینه‌های مختلف به‌ویژه آلودگی هوا پرسش کرد که نوش‌آفرین انصاری چنین پاسخ داد: در شورا گروهی فعالیت می‌کند که بسته‌های ترویجی تهیه و توزیع می‌کنند؛ یکی از اجزای این بسته‌ها به آموزش مباحث زیست‌محیطی اختصاص دارد.
 
انصاری افزود: همچنین گروه‌های بررسی کتاب این مجموعه، کتاب‌های مفید حوزه زیست‌محیطی را پس از تأیید در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌دهند. از دیگر اقدام‌های مجموعه در زمینه آموزش مباحث مربوط به آلودگی هوا، برقراری ارتباط با ناشران این حوزه مانند نشر فنی است.
 
مسجد‌جامعی در ادامه، پیشنهاد و تأکید کرد: بسیار شایسته است شورای کتاب کودک ارائه آموزش‌های لازم درباره زیست‌محیطی را در دستور کار قرار دهد. به‌طور مثال می‌تواند برای کتاب‌های این حوزه جایزه‌های تشویقی در نظر بگیرد و یا با مشارکت با سازمان‌های مرتبط با محیط زیست، آموزش‌های لازم در این زمینه را ارائه دهد.
 
احمد مسجدجامعی در ادامه کتابگردی، به محل کتابفروشی مستقر در خیابان خیام که به گفته امیر اباذری، کتابفروش این کتابفروشی بی‌نام است و حدود 55 سال سابقه فعالیت دارد، حضور پیدا کرد. سپس به دیدن برخی کتابفروشی‌های مستقر در کوچه نائب مانند انتشارات مروی، کتابسرای کامیابیان، انتشارات ناس، انتشارات دهقان، کتابفروشی اعتماد کاظمینی، انتشارات صادق، انتشارات مرتضوی، انتشارات صبا، کتابسرای اهل بیت، انتشارات باقر‌العلوم، چاپ پیام و در نهایت کلاس درس استاد جلیل شهناز رفت.
 
این عضو شورای شهر تهران پس از آن به خیابان 15 خرداد رفت و از کتابفروشی اسلامیه دیدن کرد. در ادامه، در انتشارات اساطیر با علی جنتی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کرد و سپس در نشر ثالث، با محمدرضا صالحی‌امیری دیدار کرد.
 
برنامه بعدی وی، حضور در کتابفروشی روزنامه دنیای اقتصاد بود. حضور در کتابفروشی‌های هوشیار، فرح‌بخش، تندیس و خانه فرهنگ هنر گویا (در حال بازسازی) از دیگر برنامه‌های امروز مسجدجامعی بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها