دوشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰
لاریجانی: صادرات کتاب یکی از نیازهای اصلی جامعه اسلامی است/ دشواری‌های برگزاری نمایشگاه کتاب حوزه دین در استان قم

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین گشایش یازدهمین نمایشگاه کتاب استان قم، با انتقاد از وضعیت کنونی نشر در کشور گفت: صادرات کتاب به کشورهای مختلف در زمینه اقتصاد نشر و ترویج معارف اهل بیت (ع) تاثیرگذار است و در دنیای اسلام باید به موضوع صادرات کتاب توجه شود، زیرا این موضوع یکی از نیازهای اصلی جامعه اسلامی است.

به گزارش نمایندگی خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، یازدهمین نمایشگاه کتاب استان قم، عصر یکشنبه (18 بهمن‌ماه) با حضور آیت‌الله‌ جعفر سبحانی از مراجع عالی تقلید و آیت‌الله‌ مرتضی مقتدایی، عضو مجلس خبرگان رهبری، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و جمعی از مولفان، محققان و ناشران در مصلی قدس قم افتتاح شد.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا در زمینه اقتصاد، اصل و بنای رشد یافتگی، منوط به توسعه دانایی‌محوری است و ما نیز باید از همه ظرفیت‌ها برای رشد و بالندگی حوزه نشر، ساماندهی توزیع کتاب و قرار گرفتن سهم کتاب در سبد هزینه خانوار، تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی در سال‌های اخیر در عرصه‌های مختلف نظام تاثیر بسیاری داشته است، عنوان کرد: ناشران از اقشار فرهیخته جامعه هستند و این قشر از جمله صنف‌هایی هستند که با وجود مشکلات نجیبانه و به صورت قانع فعالیت می‌کنند اما مجموعه شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که گردش کار اقتصادی نشر، بسامان نیست و باید این مشکل علاج شود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که کاهش کتابخوانی سبب اختلال در سطوح فکری و فرهنگی جامعه می‌شود، تاکید کرد: اگر از شرایط رفع تحریم‌ها درست استفاده شود و اوضاع اقتصادی سامان یابد، می‌تواند در رشد و توسعه کتاب تاثیر بسزایی داشته باشد و به دستاوردهای جدیدی در عرصه‌های مختلف به ویژه بازار نشر برسیم.

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب در رشد فکری استان‌ها تأثیر بسیاری دارد، اظهار کرد: از ابتدای طرح برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب، این هدف مدنظر بود که هم گردش کار کتاب در کشور تسهیل شود و هم ناشران، بلوغ فکری خود را در جامعه نشان دهند و شرایط فرهنگی جدیدی را برای استان‌ها رقم بزنند.

لاریجانی توزیع کتاب را از مشکلات فراروی بازار نشر دانست و خاطرنشان کرد: مسایلی که در توزیع کتاب وجود دارد سال‌هاست که مورد بحث است، البته راهکارهایی در این باره پیگیری شده که بی‌تاثیر نبوده اما نتوانسته مشکلات را کاملا حل کند.

وی با بیان اینکه برگزاری این نمایشگاه‌ها، در زمینه حل مشکل توزیع کتاب کمک‌کننده است، تصریح کرد: کارهای نمایشگاهی نمی تواند راه‌حل دائمی برای این مشکل باشد، و راه‌اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای کتاب در کشور می‌تواند در این زمینه مفید باشد و بخشی از مشکلات توزیع کتاب را برطرف کند.

رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی به رفع مشکل توزیع کتاب توجه ویژه دارد، عنوان کرد: باید از جایگاه معنوی قم به عنوان نشردهنده معارف اسلامی استفاده بهینه شود، چراکه این استان به عنوان پیشقراول، باید در حوزه نشر و صادرات کتب معارف اسلامی فعالیت و پویایی بیشتری داشته باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی صادرات کتاب به کشورهای مختلف را در زمینه اقتصاد نشر و ترویج معارف اهل بیت (ع) تاثیرگذار دانست و افزود: در دنیای اسلام باید به موضوع صادرات کتاب توجه شود، زیرا این موضوع یکی از نیازهای اصلی جامعه اسلامی است.

وی در ادامه سخنانش نشر معارف دینی را فرصتی برای ترویج ارزش‌های انقلاب اسلامی عنوان کرد و یادآور شد: باید موضوعاتی چون صحافی و چاپ در انتشار مورد توجه قرار گیرد و این موارد باید به شیوه‌ای باشد که بتواند در عرصه بین‌المللی با رقبای خارجی رقابت کند و باید در این زمینه سرمایه گذاری کرد چراکه حوزه نشر برای خودنمایی در جهان اسلام رقبای جدی دارد.

رئیس قوه مقننه در پایان سخنانش گفت: ما باید از طریق صندوق توسعه ملی کمک‌های لازم را فراهم کنیم تا تجهیزات از طریق بخش خصوصی برای تقویت بخش نشر و امکانات جانبی آن فراهم شود.




عدم برگزاری نمایشگاه کتاب حوزه دین مهم‌ترین مشکل استان قم


حجت‌الاسلام عباس دانشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، نمایشگاه کتاب استان قم را تفرج‌گاه فرهنگی برای شهروندان قمی عنوان کرد و افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اتحادیه ناشران، ستاد نماز جمعه استان و شهرداری قم به همراه برخی دیگر از دستگاه‌های استانی در برگزاری این نمایشگاه مشارکت مناسبی داشته‌اند.

وی در ادامه یازدهمین نمایشگاه کتاب استان قم را دارای وسعت و کیفیت بیشتر نسبت به دوره‌های قبل دانست و اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه کتاب استان قم 450 هزار ناشر، با غرفه‌های تخصصی دانشگاهی، دفاع مقدس، کودک و نوجوان، فرهنگی، دینی و حوزوی، 100 هزار عنوان کتاب را در معرض دید عموم قرار می‌دهند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، مکان این دوره از نمایشگاه را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به مشکلاتی که سال‌های قبل در زمینه فضای نمایشگاهی وجود داشت امسال سعی شد این خلأ با استفاده از فضای مصلی قم، پر شود.
 
وی در ادامه عدم برگزاری نمایشگاه کتاب حوزه دین را از مهم‌ترین مشکلات این استان از نظر فرهنگی ذکر کرد و افزود: به دلیل نبود مکان نمایشگاهی مناسب در استان قم برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین در سال جاری با مشکل مواجه شد که امیدواریم سال آینده این موضوع با حمایت مسئولان استانی رفع شود و تحقق این امر نیازمند اهتمام ویژه مسئولان استانی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در ادامه خاطرنشان کرد: امسال 750 میلیون تومان بن خرید به بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان به کتاب ارائه می‌شود تا بتوانند از محصولات ناشران به شیوه مناسب‌تری استفاده کنند.

پخش کلیپ ویژه یازدهمین نمایشگاه کتاب استان قم، اجرای سرود توسط یکی از گروه‌های همخوانی استان قم از دیگر بخش‌های این مراسم بود که در پایان، نمایشگاه یازدهم کتاب استان قم با حضور مدیران عالی حوزه، استان و کشور افتتاح شد.
 
یازدهمین نمایشگاه کتاب استان قم، از 18 تا 25 بهمن ماه در مصلی قدس قم برپا خواهد بود و با بخش‌هایی چون جایگاه رونمایی جدیدترین آثار، نشست‌های تخصصی و سرای اهل‌قلم از اهل علم پذیرایی خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها