شنبه ۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۰
وزیر ارشاد: ضدجنگ بودن از ویژگی‌های هنر و ادبیات دفاع مقدس است

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین بزرگداشت هفته دفاع مقدس در وزارت ارشاد گفت: ویژگی هنر و ادبیات دفاع مقدس ضدجنگ بودن آن است. هیچ‌کس در ادبیات دفاع مقدس، جنگ را ستایش نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آیین بزرگداشت هفته دفاع مقدس که شنبه چهارم مهرماه در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد؛ با بیان این مطلب و ضمن تسلیت به خانواده‌های داغدیده حادثه منا گفت: متاسفانه تعداد بسیاری از جانباختگان این حادثه از زائران ایرانی بوده‌اند. بر اساس آمار رسمی 130 نفر از اجساد و پیکر مطهر جانباختگان ایرانی شناسایی شده است. 360 نفر مفقودالاثر هستند و تعداد بسیاری هم در بیمارستان های عربستان بستری هستند.

جنتی در ادامه درباره دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: این جنگ حقیقتا یک گنج است که تمام شدنی هم نیست و آنچه ما در رابطه با این حماسه بزرگ انجام دهیم باز هم کم است.

وی با اشاره به شرایط سخت کشور در دوران هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: در شرایط بسیار سختی که  شهرهای کشور در اضطراب به سر می‌بردند و دشمن بخش عظیمی از نوار مرزی کشور را اشغال کرده بود رزمندگان اسلام به پا خاستند و با قدم‌های استوار در رگ‌های وطن جان جدیدی را جاری کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما نباید فقط یک هفته را به دفاع مقدس اختصاص دهیم چرا که اگر فقط به این هفته بسنده کنیم به هشت سال جان فشانی‌های ملت خود جفا کرده‌ایم. نویسندگان، اصحاب قلم و هنرمندان اگر به رسالت آگاهی بخشی خود عمل نکنند در حق این دوران درخشان و طلایی کشور کوتاهی کرده‌اند. همه ما به ایثارگران بدهکاریم. ما به مادران و پدرانی که با آه و اشک فرزندان خود را به جبهه‌ها رهسپار کردند بدهکاریم. ما به صدها هزار شهید، جانباز و خانواده داغدیده آنها بدهکاریم.

وی گفت: ما این روزها یاد امام راحل خود را که با روشن ضمیری و انفاس ضمیر خود تحولی در جوانان آن دوران ایجاد کرد را گرامی می‌داریم؛ امامی که به ندای او لبیک گفتند و جوانان برای رفتن به جبهه سر از پا نمی‌شناختند.

جنتی با تاکید بر اینکه جنگ تحمیلی بعد از 19 ماه از پیروزی انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاد، ادامه داد: در آن دوران کشور به هیچ وجه آمادگی دفاعی نداشت. بعد از یک دوران طولانی ستم شاهی خودش را آزاد حس می‌کرد  به سازندگی کشور فکر می‌کرد. در آن زمان نیروهای مسلح کشور انتظار چنین اتفاقی را نداشتند لذا کشور توانست بخش عظیمی از سرزمین‌مان را اشغال کند.

وی گفت: اختلافات مرزی یک بهانه از سوی حزب بعث بود و صدام احساس می‌کرد که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با توجه به شرایط آن زمان کشورمان، می‌تواند به ایران حمله کند و بخش قابل توجهی را از آن جدا کند. او به خوزستان می‌اندیشید و عراقی‌ها سالیان طولانی فکر کی کردند که چگونه می‌توانند به خلیج فارس به طور مستقیم دست یابند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید با اشاره به ادب و هنر دفاع مقدس گفت: می‌بینیم تمام مظاهر آن دوره هشت ساله مبتنی بر ریشه‌های قدسی و معنوی بوده است. هنر و ادبیات دفاع مقدس بخش بزرگی از زیرمجموعه هنر و ادبیات انقلاب اسلامی است و شاعران، هنرمندان سینما، هنرهای نمایشی، تئاتر و حتی آنها که سمفونی دفاع مقدس را ساختند، همه و همه در این جهت حرکت کردند، حتی نقشی که برخی مداحان مثل حاج صادق آهنگران در جبهه‌ها داشتند منتج به تهییج رزمندگان شد و چقدر تأثیرگذار بود.

وی ادامه داد: ویژگی هنر و ادبیات دفاع مقدس ما این بود که ضدجنگ است. این نوع ادبی با وجود اینکه خاطرات جنگ را ثبت می‌کند، اما علیه جنگ و در جهت صلح در حرکت است. هیچ‌کس در ادبیات دفاع مقدس جنگ را ستایش نمی‌کند.

جنتی به ترجمه این ادبیات و انتقال آن به سایر ملت‌ها تأکید کرد و گفت: باید آنها ببینند انگیزه‌های دینی و معنوی تا چه اندازه می‌تواند کارساز باشد، اما از جهت دیگر، دفاع مقدس باعث شد ادبیات وصیتنامه‌ها تغییر کند، به گونه‌ای که وصیتنامه ادبی و توصیه معنوی برای بازماندگان باشد.

وی ادامه داد: بسیاری از اروپاییان همچنان فیلم‌های مستند و مربوط به جنگ جهانی دوم را می‌سازند و هنوز هم آنها فیلم‌های داستانی پیرامون آن می‌سازند و به آن افتخار می‌کنند، اما ملت ما که با افتخار توانست جنگ را تمام کند، وظیفه فرهیختگان و اهالی قلمش است که تمام تلاش خود را به‌کار گیرند تا این روحیه بین ملت ما زنده بماند و به نسل جدید و سایر ملت‌ها منتقل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها