چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹
میراث سترگ معصومان(ع) در کنار هم/ نگاهی به کتابخانه تخصصی حدیث در قم

کتابخانه تخصصی حدیث، به منظور گردآوری میراث سترگ معصومان(ع) و آثار و منابع حدیثی و مرتبط با حدیث، شکل گرفته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم، کتابخانه تخصصی حدیث، به منظور گردآوری میراث سترگ معصومان(ع) و آثار و منابع حدیثی و مرتبط با حدیث، شکل گرفته است، تا پژوهشگران و دانشجویان این رشته، دسترسی بهتری به منابع مورد نیاز خود( در هرچه مایه‌ورتر ساختن پژوهش ها) داشته باشند.

متون و منابع این کتابخانه به گونه ای گردآوری و برنامه ریزی شده اند که هر پژوهشگر و دانشجو در مراجعه به آن به تمامی منابع مورد نیاز، دسترسی داشته باشد. کتابخانه تازه ترین منابع مرتبط با موضوعات کتابخانه را از نمایشگاه های داخلی و خارجی تهیه می کند و بخشی از منابع موجود در کتابخانه، در میان کتابخانه های کشور منحصراً در این کتابخانه موجود است.

کتابخانه تخصصی حدیث همزمان با افتتاح موسسه در سال ۱۳۷۴ با هشت هزار جلد کتاب  افتتاح شده و در حال حاضر کتاب‌های چاپی آن  به بیش از 600 هزار جلد رسیده است. منابع کتابخانه براساس رده بندی کنگره تنظیم یافته است. افزون بر کتابهای چاپی کتابخانه، که به زبان های فارسی، عربی، اردو و لاتین است، حدود 400 نسخه خطی، سه‌هزار و 500 نسخه عکسی، دو هزار و 500 پایان‌نامه و آرشیو نشریات با بیش از 250 عنوان نشریه در آن گرد آمده است.

کتابخانه تخصصی حدیث با برخورداری از تالار مطالعه هزار متری، خدمات خود را از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب یکسره و در روزهای تعطیل ۸ صبح تا یک بعد از ظهر، در اختیار عموم پژوهشگران قرار می دهد.

شرح وظایف کتابخانه تخصصی حدیث
۱.    گردآوری و مجموعه سازی منابع مورد نیاز کتابخانه اعم از کتاب، نشریه، پایان نامه، و... به زبان های گوناگون؛
۲.    بروزرسانی منابع بانک اطلاعات به منظور ارائه بهتر دیجیتالی؛
۳.    آماده سازی منابع گردآوری شده جهت ورود به مجموعه منابع کتابخانه؛
۴.    طبقه بندی منابع گردآوری شده به روش استاندارهای رایج؛
۵.    ارائه خدمات به پژوهشگران پژوهشکده های پژوهشگاه قرآن و حدیث و دانشجویان و اساتید دانشکده های دانشگاه قرآن و حدیث و سایر همکاران و مراجعان بر اساس آیین نامه های تنظیمی؛
۶.    ارائه مشاوره و خدمات مرجع به مراجعان؛
۷.    اطلاع رسانی منابع کتابخانه از طریق پایگاه جهانی اینترنت؛
۸.    انتشار فهارس منابع کتابخانه در قالبهای مناسب.

کمیته کتاب
سیاست گزاری و تصمیم های کلان کتابخانه در کمیته کتاب با حضور نمایندگان پژوهشگاه قرآن و حدیث و دانشگاه قرآن و حدیث و مرکز بین المللی مخطوطات اسلامی به تصویب می رسد. 

مدیر کتابخانه: مهدی هوشمند

   نشانی: قم- بلوار ۱۵خرداد – چهارراه نوبهار – شهرک جهاد – موسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث
   تلفن: ۳۷۱۷۱۶۴۱۷-۰۲۵ 
   نمابر: ۳۷۷۸۵۰۵۰-۰۲۵

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها