شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۵
اميني: بهترين شيوه عرضه شعر كتاب است/قديم شعر را در قهوه‌خانه مي‌خواندند و امروز در اينترنت

اسماعيل اميني در محفل طنز نهمين جشنواره بين‌المللي شعر فجر گفت: شيوه اصلي عرضه هرگونه شعر كتاب است. معتقدم بهترين شيوه براي ارايه شعر چاپ كردن آن در قالب كتاب است و به همين دليل نيز امسال در جشنواره شعر فجر كتاب‌هاي شعر را بررسي مي‌كنيم. منتها در سنت شعري از روزگاران قديم اين گونه بوده كه شعر را از پشت تريبون مي‌خواندند و مي‌شنيدند. در دوره سبك هندي در قهوه‌خانه‌ها و در روزگار خودمان هم آن را گاه به شكل نقالي عرضه مي‌كردند.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) اميني در نشست محفل شعرخواني نهمين جشنواره بين‌المللي شعر فجر گفت: امروز شيوه‌هاي جديدتري هم آمده و صداي شاعر در قالب CD منتشر مي‌شود يا در اينترنت برخي از بچه‌ها شعرهاي خودشان را با صداي خودشان و موسيقي همراه مي‌كنند.
 
وي افزود: اگرچه اين شيوه‌ها خلاقيت دارد اما به نسبت اين‌كه شعر در كتاب باشد و شاعر شعرش را از روي كتاب بخواند، هيچ كدام از انواع عرضه شعر به اندازه شعر اهميت و اولويت ندارند. در زمينه شعر طنز كه از علايق من هم هست و دلبستگي به اين نوع شعرها هم دارم و تمام وقتم را در زمينه پژوهشي و دانشگاهي صرف شعر طنز كرده‌ام، به نظر مي‌رسد كه عرضه شعر از پشت تريبون بايد خيلي مهم باشد اما باز هم عرض كنم كه بهترين آزمون براي اين‌كه ببينيم شعر طنز موفق بوده يا نه اين نيست كه آن را پشت تريبون بخوانيم و ببينيم چه‌قدر تأثيرگذار است. بهترين آزمون اين است كه خواننده جدي شعر، شعر طنز را بخواند و بپسندد و سر زبان بيفتد و آن را نقل كنند.
 
دبير علمي نهمين جشنواره شعر فجر ادامه داد: بخش اصلي جشنواره شعر فجر داوري بين كتاب‌هاي منتشر شده شعر است و علت اين كار هم در جشنواره امسال اين بود كه شاعران رويارو با مخاطبان شعرهايشان را عرضه كنند و توجه رسانه‌ها و محافل پرمخاطب به هنر شعر جلب شود. ما در اين مدت اندك چندين محفل مهم شعري برگزار كرديم كه چند محفل در خارج از كشور برگزار و چند محفل در شهرهاي محتلف برپا شد. اين محفل شعر طنز نيز ابتكاري بود كه دوستان در ستاد برگزاري به ذهنشان رسيد كه به عنوان شعري مستقل شعر طنز را در برگيرند. با توجه به جاذبه‌هايي كه دارد از دوستان طنزپرداز خواستيم كه امشب به اينجا بيايند و شعرهايشان را ارايه كنند.
 
اين شاعر يادآور شد: تلاش ما بر اين بوده است كه شعرهاي اجرا نشده و عرضه نشده را بخوانند. از دوستاني كه در جمع ما حضور دارند انتظار داريم كه شعرهاي چاپ نشده‌شان را بخوانند كه شرطمان محقق شود. اميدوارم آنچه در جشنواره شعر فجر انجام مي‌دهيم، اعم از برگزاري محفل طنز كمك كند به اين‌كه هنر شعر كه نسبت به هنرهاي ديگر خاموش‌تر است صداي اول هنر كشور ما باشد و بدرخشد. البته به لحاظ كيفي اين گونه است. يعني ما از نظر هنر شعري شاخص‌تر از ديگر هنرها هستيم اما به لحاظ بازتاب بيروني نسبت به ديگر هنرها خاموش‌تريم. اميدوارم  جشنواره بين‌المللي شعر فجر بتواند اين آرزو را محقق كند تا توجه بيشتري نسبت به شعر جلب شود.
 
در محفل شعرخواني طنز جشنواره شعر فجر كه با همكاري بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان و حوزه هنري برگزار شد اميد مهدي‌نژاد، همايون حسينيان، صابر قديمي، محمد سلماني، شهرام شكيبا، مهدي استاد احمد، سعيد بيابانكي، نسيم عرب اميري، جلال سميعي، نادر خطابي، مهدي فرج‌اللهي، عباس احمدي، ناصر فيض و عليرضا لبش شعرخواني كردند.
 
در اين محفل مهدي قزلي نيز حضور داشت و رضا ساكي دبير اين محفل بود. فضاي شعرخواني و گفت‌وگوي ميان شاعران نيز آغشته به طنز بود. محفل شعرخواني نهمين جشنواره شعر فجر عصر امروز در سالن سوره مهر حوزه هنري برگزار شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها