یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۵
مهدوی راد: متاسفیم که در عرصه فرهنگ کمیت بر کیفیت پیشتازی می‌کند/ دولت زمینه را برای پژوهش فراهم کند

حجت الاسلام و المسلمین محمد علی مهدوی راد، دبیر علمی سی و دومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در آیین اختتامیه این جایزه گفت: شایسته است با یاری دولت، عرصه برای پژوهش فراهم شود تا در دوره‌های بعد شاهد غلبه کیفیت بر کمیت باشیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین اختتامیه سی و دومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و دومین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران اکنون با حضور دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان فارسی و جمعی از مدیران فرهنگی و اصحاب قلم در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است.
 
حجت الاسلام و المسلمین محمد علی مهدوی راد، دبیر علمی جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در ابتدای این مراسم طی سخنانی گفت: کتاب مهم ترین نماد فرزانگی و دانش ورزی است. چگونگی میراث مکتوب نشان دهنده حد و حدود آگاهی و آگاهی گستری ملت‌ها و امت هاست.
 
وی ادامه داد: کتاب برآیند ذهن ورزی عالمان و همیشه نشان دهنده فرهنگ دوستی ملت‌ها بوده است. اسلام آیین بینش و دین فرزانگی و آگاهی است. آیین نامه این مکتب، قرآن است. از آنجا که انقلاب اسلامی با آهنگ حق گرایی آغاز شد و با تکیه بر آموزه های دینی حرکت می‌کند قائدتا فرهنگ گستری سرلوحه آن خواهد بود.
 
دبیر سی و دومین جایزه کتاب سال افزود: اکنون مراسم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را در دو بخش داخلی و خارجی برگزار می کنیم. در این دوره در بخش داخلی، 23 هزار 701 عنوان کتاب چاپ نخست منتشر شده در سال 1392 بررسی شد.
 
حجت الاسلام مهدوی راد عنوان کرد: از این میان، 238 عنوان کتاب در مرحله نهایی توسط جهار متخصص بررسی شدند. در نهایت، هشت عنوان کتاب برگزیده و 25 عنوان شایسته تقدیر شناخته شدند.
 
وی با اشاره به بیست و دومین دوره جایزه جهانی کتاب سوال، اظهار کرد: این دوره از جایزه جهانی کتاب سال با دبیری محسن جوادی برگزار شده است. در این دوره هزار و 700 عنوان کتاب بررسی شد و در نهایت 180 عنوان به مرحله دوم داوری ها رسیدند. از آن میان، 10 عنوان اثر برگزیده شناخته شدند.
 
دبیر جایزه کتاب سال توضیح داد: اندکی باید تأسف بخوریم، که سیطره کمیت بر کیفیت پیشتازی می‌کند. امیدوارم دولت میدان را برای پژوهش فراهم کند و آن را هدایت کند تا قبیله قلم در این عرصه گام بگذارند و به آرمان های بلند در عرصه کیفیت دست یابیم.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها