پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۰
نشست هم‌اندیشی فعالان کتاب سایبر برگزار شد/ صالحی: فضای سایبر ضدساختار است

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هم‌اندیشی با فعالان کتاب سایبر، بحث‌های سایبری را یکی از حامل‌های فعال در حوزه کتاب دانست و گفت: این بحث‌ها می‌تواند کمک کند که تحلیلی از ظرفیت فعلی حوزه سایبر کتاب داشته باشیم.

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست هم‌اندیشی فعالان کتاب سایبر، پیش ازظهر امروز(29 آبان‌ماه) با حضور سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید غلامی جلیسه، معاون فرهنگی و پژوهشی و آموزشی خانه کتاب و فعالان حوزه سایبری کتاب در سرای اهل قلم برگزار شد.
 
نگاه سیاستگذاری به حوزه سایبر کتاب

سیدعباس صالحی در این نشست با تأکید بر این موضوع که باید با نگاه سیاستگذاری نه ساختارسازی به حوزه سایبر کتاب توجه کنیم، اظهار کرد: فضای سایبر ضدساختار است و حق و توان این را نداریم که در این فضا ساختارسازی کنیم.
 
وی ادامه داد: ابزارهای جدید از جمله شبکه‌های اجتماعی، ابزارهای راهگشای حوزه فرهنگ هستند که باید برای آگاهی‌بخشی از آنها بهره برد. جهان به سمت توسعه ابزارهای آگاهی‌بخشی حرکت می‌کند. حوزه سایبر و شبکه‌های اجتماعی کمک می‌کنند که انحصارهای موجود در استبدادهای کهن و مدرن از بین بروند.
 
فرهنگ‌سازی اجتماعی در حوزه حقوق نشر و فضای سایبر

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروز فضا از لحاظ فرهنگی و اقتصادی امیدوارکننده است و با امید می‌توان به این مسأله نگاه کرد. فرهنگ‌سازی اجتماعی در حوزه حقوق نشر و فضای سایبر، با کمک فعالان این حوزه و ایده‌هایشان امکان‌پذیر و تأثیرگذار است.
 
صالحی با اشاره به این‌که در حوزه سایبری کتاب نیازمند مطالعات پایه هستیم، عنوان کرد: ظرفیت‌شناسی حوزه سایبر کتاب در مقایسه با فضای حقیقی و معرفی مزیت‌های هریک از این دو حوزه و همچنین ظرفیت‌شناسی وضعیت موجود سایبر کتاب در ایران، از جمله کارهای ضروری است که باید صورت گیرد.
 
وی افزود: مطالعات میدانی برای رصد فضای سایبر در فضای جهانی و گزارش‌نویسی برای برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و نهادسازی در حوزه سایبر کتاب نیز از موضوعات مهمی است که اکنون در این زمینه‌ها دستمان خالی است.
 

 شبکه‌های اجتماعی به کمک فضای سایبر آمدند

مجید غلامی جلیسه، معاون فرهنگی و پژوهشی و آموزشی خانه کتاب نیز در این نشست با تأکید بر ترویج فرهنگ کتابخوانی در عصر حاضر به‌صورت حقیقی و مجازی گفت: در یک دهه ترویج فرهنگ کتابخوانی از طریق فضای سایبر،‌ به‌خاطر ظرفیت‌های کاربردی‌تر، جایگاه بهتری پیدا کرده است.
 
وی ادامه داد: از اواخر دهه 80، سیستم توزیع و فروش در فضای سایبر رایج و ظرفیت‌های فراوانی در این زمینه ایجاد شد. در اوایل دهه 90 شبکه‌های اجتماعی به کمک فضای سایبر آمدند و نقش آن‌را پُررنگ‌تر کردند.
 
برنامه‌ریزی کلان برای توسعه کتاب و فرهنگ مطالعه نداریم

معاون فرهنگی و پژوهشی و آموزشی خانه کتاب با اشاره به این‌که حرکت سایبری در حوزه کتاب، حرکتی خودجوش از سوی افراد علاقه‌مند بود، اظهار کرد: در فضای مجازی، برنامه‌ریزی کلان برای توسعه کتاب و فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نداریم و این موجب تأسف است. در دنیا برای این حوزه برنامه‌ریزی بسیاری شده است ولی در ایران به معنای حرفه‌ای شاهد این اتفاق نیستیم.
 
غلامی جلیسه گفت: در خانه کتاب در یک سطح کلان به دنبال راه‌اندازی بخش ویژه نشر الکترونیک هستیم و در این زمینه راه بسیار طولانی و پُر از سختی برای رسیدن به اهداف عالی پیش‌رو داریم.
 
عباس حسین‌نژاد، حسام‌الدین مطهری، مرتضی کاردر، پدرام الوندی و یلدا خوش‌وقت از فعالان حوزه سایبر کتاب، حسین شوکت مقدم، مدیر مرکز گسترش فرهنگ رایانه‌ای کتاب، لیلا کُرد، وبلاگ امروز لیلی چی می‌خونه، محسن ابوالحسنی، کارشناس کارگروه سیر مطالعاتی مؤسسه آموزشی-‌پژوهشی مسیر، احسان گازار، مدیر شبکه اجتماعی سرنگیز کتاب، محمد صدوقی، مدیر پروژه‌ طاقچه (عرضه کتاب الکترونیک)، صوفیا عبدالهی و نیما افشار نادری، از پروژه پیشخوان کتاب، مصطفی قوانلو قاجار، روزنامه‌نگار حوزه کتاب و نویسنده ستون کتاب همشهری و مجید قاسمی، مدیر سایت فیدیبو به عنوان حاضران در این نشست، به بیان دیدگاه‌های خود پراختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها