شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۵
علیرضا مختار پور: گسترش کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان اولویت نهاد کتابخانه‌هاست

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور یکی از اهداف نهاد کتابخانه‌های عمومی را گسترش فرهنگ کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان عنوان کرد و گفت: اگر کودکان به کتاب و کتابخوانی علاقه‌مند شوند، در سنین بالاتر کتاب را رها نخواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) علیرضا مختار پور، دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به مناسبت آغاز هفته کتاب، با حضور در برنامه «صبح با خبر» شبکه خبر سیما، در گفت‌وگویی که انجام داد، به تشریح برنامه‌ها و نقش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ترویج کتاب و کتابخوانی پرداخت.

مختار پور در این گفت‌وگو اظهار داشت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تصدی ۳۱۷۰ کتابخانه عمومی در سطح کشور را عهده‌دار است که البته این تعداد بر اساس شاخصه‌های اجتماعی هنوز تعداد پایینی است؛ همچنین ما با ۶۵۰۰ کتابدار که در سخت‌ترین شرایط و کمترین حقوق دریافتی، با نیتی خالصانه درحال فعالیت هستند، در عرصه فرهنگی و ترویج کتابخوانی در حال فعالیت هستیم.

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در تشریح مهم‌ترین اهداف نهاد، عنوان کرد: مایکی از اهداف اصلی خود را در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، گسترش کتابخوانی برای کودکان و نوجوانا تعیین کردیم؛ به‌طوری‌که اگر بتوانیم کودکان و نوجوانان را به کتاب و کتابخوانی علاقه‌مند کنیم، در سنین بالاتر کتاب را رها نخواهند کرد.

وی در خصوص برنامه‌های نهاد برای دستیابی به اهداف پیش‌بینی‌شده، اظهار داشت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به‌زودی دوره‌های مهارت کتابخوانی و قصه‌گویی را برای مادران به‌صورت حضوری و غیرحضوری آغاز خواهد کرد، به‌طوری‌که اگر پدر و مادری مهارت کتابخوانی و قصه‌گویی را یاد بگیرند، خدمت بسیار ارزشمندی را به نسل آینده خواهند کرد.

مختارپور با نقل‌قولی از یکی از فلاسفه اروپایی، گفت: خانمی نزد یکی از فلاسفه اروپایی رفت و پرسید که برای تربیت کودکم از چه زمانی باید شروع کنم، و آن فیلسوف پاسخ داد که از ۲۰ سال قبل از تولد کودکت! این نقل‌قول نشان‌دهنده این موضوع است که اگر پدر و مادری خود اهل مطالعه نباشند، نمی‌توانند فرزندان کتابخوان و اهل مطالعه‌ای تربیت کنند.

وی همچنین با نقل‌قول از یکی از کارشناسان تعلیم و تربیت کشورمان گفت: وقتی کودکان خیلی کوچک هستند، هر گوشه‌ای از اتاق را با اسباب‌بازی، خوراکی، پوشاک و در گوشه‌ای هم کاغذ و قلم و کتاب قرار دهیم؛ و تنها وقتی کودک به سمت کاغذ و قلم و کتاب رفت، کام او را به یک شکلات شیرین کنیم تا از همان سنین حلاوت آشنایی با کتاب را بچشد.

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پایان اظهار امیدواری کرد: ان‌شاءالله به‌زودی شاهد این باشیم که پدران و مادران همان‌قدر که به خوراک و پوشاک فرزندان خود اهمیت می‌دهند، برای مطالعه و آشنایی کودکان خود با کتاب نیز اهمیت قائل شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط