پنجشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۸
کاتوزیان با عزت نفس و آزادگی پژوهش کرد و میراث بزرگی برجای گذاشت

محمد علی نجفی، سرپرست وزارت علوم در پیامش به مناسبت درگذشت استاد امیرناصر کاتوزیان که در مراسم تشییع قرائت شده گفت: پژوهش‌ها و تحقیقات استاد که با عزت‌نفس و آزادگی وی همراه بود از وی چهره‌ای معیار به یادگار گذاشت که خدمات ارزنده علمی و آموزشی وی بزرگترین میراث اوست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مراسم تشییع پیکر دکتر ناصر کاتوزیان، دکتر سیداحمدرضا خضری، مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران به قرائت پیام‌‌ دکتر محمدعلی نجفی، سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پرداخت.

در بخشی از این پیام آمده است: پژوهش‌ها و تحقیقات استاد که با عزت‌نفس و آزادگی وی همراه بود از وی چهره‌ای معیار به یادگار گذاشت که خدمات ارزنده علمی و آموزشی وی بزرگترین میراث است. مرحوم کاتوزیان از نویسندگان پیش‌نویس قانون اساسی بودند و خالصانه سال‌های عمر شریف خود را در راه اعتلای علمی میهن عزیزمان مصروف ساخت. نظام علمی دادگاهی کشور خود را موظف به پاسداشت این استاد بلندهمت دانشگاه تهران می‌داند.

خضری در ادامه متن پیام دکتر محمود نیلی‌احمدآبادی، سرپرست دانشگاه تهران را برای حضران در مراسم قرائت کرد. در پیام نیلی آمده است: دانشگاهیان محترم، عروج ملکوتی پدر علم حقوق ایران، استاد فرزانه دکتر ناصر کاتوزیان جامعه علمی و حقوقی ایران را به سوگ نشاند. وی به پرورش علمی و اخلاقی و تلاش برای شکوفایی فرزندان برومند وطن پرداخت، نه تنها به مثابه استاد فرهیخته به اسطوره بی‌‌بدیل حقوق جامعه تبدیل شد. التیام فقدان این استاد فرزانه جز به رضایت بر مشیت الهی نیست.

دکتر فضل‌الله موسوی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در مراسم تشییع پیکر استاد ناصر کاتوزیان، پدر علم حقوق ایران گفت: دکتر کاتوزیان مصداق بارز عمل، ادب و اخلاق بود و تالیفات وی باقیات و صالحات وی به‌شمار می‌آید.

موسوی در این مراسم گفت: استاد کاتوزیان، سنوات علمی خویش را جاری و ساری کردند تا در طول سال‌ها علاقه‌مندان و دانشجویان از آن چشمه سیراب شوند.

رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به کهولت سن استاد و بازنشستگی وی اظهار کرد: با وجود بازنشستگی و بیماری، استاد تا آخرین لحظات به نورافشانی در عرصه علم مشغول بودند، وی ترم گذشته که خردادماه به پایان رسید، روزهای دوشنبه کلاس درسی با دانشجویان دوره دکترا داشتند.

وی ادامه داد: چند روز پیش از فوت ایشان، برای ملاقات با وی راهی بیمارستان شدم، مثل همیشه استوار بودند و باهم شوخی کردیم و حرف زدیم.

رئیس دانشکده حقوق و علوم‌سیاسی دانشگاه تهران با بیان این‌که هر چه در مزرعه این دنیا بکاریم همان را درو خواهیم کرد گفت: خوشا به حال کسانی‌که در این دنیا برای رضای خداوند به مردم خدمت کردند که یکی از مصداق‌های بارز آن فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی مرحوم استاد ناصر کاتوزیان است.

پاییز آمد و  در آستانه پاییز رفت
در ادامه مراسم تشییع پیکر پدر علم حقوق ایران، که با حضور چهره‌های علمی و فرهنگ و دانشجویان استاد همراه بود، دکتر حسنعلی درودیان از پیشکسوتان عرصه حقوق به وجوه شخصیتی استاد کاتوزیان اشاره کرد و گفت: پاییز سال 1370، تقریبا بعد از ده سال از دوری استاد از دانشگاه، ایشان بار دیگر به دانشگاه بازگشتند که یکی از استادان درباره این بازگشت شعری سرود که مطلع آن این بود: به سهم علم و دانش نوبهاران در خزان آمد...

وی با اظهار تاسف از درگذشت این استاد و مولف برجسته خطاب به حاضران در مراسم گفت: امروز هم در آستانه پاییز 93 و بعد از 23 سال از بازگشت استاد به دانشگاه وی را از دست دادیم...

درودیان با اشاره به آیه‌ای از سوره بقره گفت: کاتوزیان با این آیه همیشه کتاب‌های خود را آغاز می‌کرد که حالا هم جا دارد در سوگ این استاد همین آیه با مضمون«رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَیْنَا صَبْرًا» را بخوانیم.

این استاد پیشکسوت حقوق، مرحوم کاتوزیان را همانند گنجی دانست و گفت: در مدت بیماری استاد، به ملاقاتشان رفتم، مانند همیشه راست‌قامت بودند و مثل همیشه نگاه می‌کردند که مرا به یاد این شعر زیبا انداخت که :«من ندانم به نگاه تو چه رازی ست نهان...»

درودیان، دوستی و الفت خود با استاد کاتوزیان را با شعری از سعدی شرح داد و اظهار کرد: گفتم به روزگاران مهری نشسته بر دل / بیرون نمی‌توان کرد الا به روزگاران.

مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران در ادامه مراسم تشییع پیکر استاد کاتوزیان در دانکشده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، پیام تسلیت هیات رئیسه دانشگاه تهران را قرائت کرد.

در بخشی از این پیام آمده است:«به راستی دکتر کاتوزیان به موجب تلاش بسیار و احاطه بی‌بدیل به دانش حقوق، به حق به نام پدر حقوق نوین ایران اشتهار یافت، عدالت‌طلبی، دل‌بستگی به بالندگی کشور، عشق به آموزش که از سویدای دل برخاسته بود وی را مصداق این شعر می‌کرد که: اهل کام و ناز را در کوی رندی راه نیست.

پیکر استاد ناصر کاتوزیان، پدر علم حقوق ایران و مولف 45 اثر حقوقی و دانشگاهی بر دستان دوستدارانش به سمت بهشت زهرا(س) روانه شد تا در منزل ابدی اش به خاک سپرده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط