یکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۴
کتاب غزه؛ مجموعه داستان‌های کوتاه از زندگی مردم ستم دیده فلسطین

عاطف ابوسیف گردآورنده کتاب مردم غزه/ The Book of Gaza را شامل 10 داستان کوتاه از 10 نویسنده در سبک‌های مختلف از زبان مردم ستم دیده در طول 4 دهه زندگی مصیبت بار روایت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتاب غزه سال 2014 مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه از زبان نویسندگان مختلف فلسطینی است که درباره این شهر و مردم ستم دیده آن نوشته‌شده است.

در مقدمه این کتاب «عاطف ابوسیف» می‌نویسد: زندگی و فرهنگ مردم غزه بعد از سال 1967 تحت تأثیر اشغال نظامی صهیونیست‌ها قرار گرفت و بیشتر نویسندگان داستان‌های غزه از مصر، بیروت و کشورهای دیگر نوشتن خود را برای فلسطین ادامه دادند و یکی از قالب‌های اصلی سال‌های اخیر برای روایت قصه مردم فلسطین شده است.

البته چندین رمان‌نیز در این سال‌ها علیه اشغالگری صهیونیستها توسط نویسندگان ساکن غزه منتشرشده اما قالب بیشتر نوشته‌ها داستان‌ کوتاه است.

ابوسیف گردآورنده این مجموعه 850 صفحه‌ای، داستان‌های کتاب را به سه گروه تقسیم می‌کند.
اولین گروه درباره غزه و ‌ملت فلسطین و مسائل داخلی آن‌ قبل از اشغال است.داستان‌هایی که در این بخش به چشم می‌خورد از نویسندگان فلسطینی مثل «ذاکر اعلی» با داستان بازگشت ابو‌جابر به جنگل است که کتابش در بیت‌المقدس در سال 1980 چاپ شد. داستان دیگری که در این کتاب منتشرشده داستان‌های کوتاه «غریب العسقلاني‎» مربوط به کتاب این نویسنده فلسطینی با عنوان «یک گل‌سفید برای دیوید» است که در سال 1992 در بیت‌المقدس منتشر شد.

داستان دیگر این کتاب از کتاب «دو مرد» عبدالله طایه چاپ سال 1997 آمده است. در بخش دیگری از کتاب غزه جمع‌آوری‌شده توسط ابوسیف گروهی از نویسندگان زن فلسطینی و داستان‌هایشان قیدشده است.

بخش سوم نیز از زبان زنان روایت می شود و «نجلا اتلا»، «مونا ابو شارح»، اسماء الگول»، و «نایروز قارموت» نویسندگان زن فلسطینی روایتی از مشکلات زنان فلسطینی را در داستان‌های خود روایت می‌کنند. در بخش دیگری از داستان‌های این کتاب گروهی از نویسندگان فلسطینی دیده می‌شوند که مثل خود ابوسیف داستان‌هایشان حول محور شخصیت‌ها و قهرمان‌های فلسطینی می‌گردد. در داستان «چراغ‌های قرمز» ابو شاویش یک راننده تاکسی است که نگاهش به قصه مردم فلسطین روایت می‌شود. خود داستان ابوسیف «سفری در مسیر مخالف» نام دارد که هر چهار شخصیت ذکرشده در این داستان روحیات مختلفی دارند که ازنقطه‌نظرهای خود به دنیای فلسطینی‌ها نگاه می‌کنند.

در مقدمه کتاب ابوسیف یادآوری می‌کند که داستان‌های غزه هرچند از بیرون از کشور فلسطین نوشته می‌شوند ولی مطمئن هستند که آن‌ها مخاطبان خوبی برای ادبیات و حتی ادبیات زبان‌های خارجی محسوب می‌شوند. ابوسیف به نقل از کتاب یک نویسنده انگلیسی‌زبان به نام «لوئیزا واگ» با عنوان «داستان‌های غیرعادی در زندگی مردم غزه» چاپ سال 2013 می‌نویسد نوار غزه با تنها مساحت 140 کیلومترمربع مکانی برای مخاطبان و خوانندگان داستان‌های انگلیسی است. این نویسنده انگلیسی می‌نویسد وقتی در غزه هستی احساس می‌کنی به‌عنوان گزارشگر در این مکان حضور دارید چون هر صحنه از زندگی مردم غزه در گزارش‌های رسانه‌ها منتشر می‌شود ولی باید گفت که زندگی عادی مردم غزه که در شبکه‌ها نشان داده می‌شود جنبه‌های غیرمعمول هم دارد که در درون مردم نهفته است.

 «کوما پرس» ناشر کتاب، تاکنون «کتاب توکیو»، «کتاب استانبول» و «کتاب لیورپول» را منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها