چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۶
مسجدجامعي: بخش «قرآن، پناه فلسطین» در نمایشگاه آتی قرآن راه‌اندازی شود

مراسم اختتامیه بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم شامگاه 31 تیرماه با حضور احمد مسجدجامعی، رئیس شورای شهر تهران برگزار شد. وی در این مراسم پیشنهاد کرد تا در سال‌های آینده بخش «قرآن پناه فلسطین» در نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم راه‌اندازی شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری بیست‌و‌دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن كريم، مراسم اختتامیه بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم شامگاه 31 تیرماه با حضور احمد مسجدجامعی رئیس شورای شهر تهران، حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی رئیس نمایشگاه و معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از فعالان قرآن کشور برگزار شد.
 
احمد مسجدجامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در  مراسم با اشاره به فعالیت‌های شبانه‌روزی مسئولان برگزارکننده نمایشگاه بیست و دوم گفت: تهران به دلایل تاریخی هم خانواده قرآن است و شاید تنها شهری باشد که هنگامی که دور روستای تهران قدیم حصار کشیده شد، به تعداد سوره‌های قرآن برج و بارو برای آن ساخته شد و روی هر یک قرآنی قرار دادند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که نخستین تأسیسات عمومی و شهری تهران توسط یک خانم هنرمند ایجاد شد، گفت: از این خانم هنرمند آثاری به جا مانده که روایت از فهم و درک قرآنی این هنرمند دارد.

وی با تأکید بر این که تهران جایگاه ویژه‌ای در فعالیت‌های قرآنی دارد، اظهار کرد: در گزارشی که از فعالیت‌های قرآنی از سوی دستگاه‌ها و گروه‌ها ارائه شده تهران رتبه اول را داشت؛ بیشتر فعالیت‌های قرآنی تهران در عرصه انتشارات بود و از این حیث بالاتر از شهرهایی همچون قاهره، ریاض، بیروت، قم و مشهد قرار دارد.

مسجدجامعی عنوان کرد: این وضعیت اقتضا می‌کند که نمایشگاه بین‌المللی قرآن الهام بخش باشد همان‌طور که در مناطق مختلف تهران و همچنین در سایر استان‌ها چنین نمایشگاه‌هایی برگزار شد.

وی تاکید کرد: تجربه ویژه‌ای که در این دوره داشتیم، تقسیم کاری در سطح شهری، ملی و محلی بود و در گزارشی که از سوی مسئولان و همچنین دستگاه‌های اجرایی مانند سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه ارائه شد، نشان می‌داد که نگاه یکپارچه‌ای در فعالیت‌های قرآنی حاکم شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: در شهر تهران فعالیت‌های قرآنی 374 محله تحت پوشش قرار گرفته است؛ همچنین سازمان اوقاف فعالیت‌های قرآنی امامزادگان و اماکن مذهبی را پوشش داده و وزارت ارشاد از طریق کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، 110 جزءخوانی قرآن کریم را آغاز کرد.

وی همچنین گفت: با توجه به اقداماتی که درباره جلسات قرآنی خانگی آغاز شده بود، در دوره جدید این فعالیت‌ها قاعده‌مند شد و حمایت از جلسات قرآنی خانگی در دستور کار این دوره قرار گرفت.

وی اظهارکرد: در شهر تهران صدها، بلکه هزارها جلسه قرآن کوچک و بزرگ داشته ایم که وظیفه ما حمایت از این فعالیت‌ها و ایجاد زمینه برای انجام این فعالیت‌هاست که این از رویکردهای ویژه مدیریت فعالیت‌های قرآنی در چهارمین دوره شورای شهر تهران و در دولت جدید است که روی این مساله توافق وجود داشت و در چنین چارچوبی فعالیت‌ها تعریف شده است.

وی در بخشي ديگر از سخنانش گفت: نگرش ما به قدس آیینی است؛ در سال‌های پیش از هجرت نیز در آیات مکی شأن و جایگاه این مکان در قرآن ذکر شده است و امروزه شاهديم كه ظلم مضاعفی به این سرزمین و مردم آن مي‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که سبعیت رژیم صهیونیستی چیزی نیست که از چشم‌ها مخفی باشد، گفت: آنچه می‌تواند این سبعیت را به پایان برساند، حضور قدرتمند مردم فلسطین است که با انقلاب سنگ آغاز شده است.

مسجدجامعی اظهار کرد: نمایشگاه قرآن از جمله مواردی است که امکان هماهنگی و همفکری برای دفاع از مردم فلسطین را فراهم می‌کند؛ بنابراین می‌توان در سال‌های آینده بخش «قرآن، پناه فلسطین» را در نمایشگاه به عنوان یک نگرش قرآنی، انسانی، ملی و جهانی احیا کرد. 

همجواری نمایشگاه با شهدای گمنام

حجت الاسلام حشمتی طی سخنانی در این مراسم گفت: ویژگی این دوره از نمایشگاه قرآن این بود که همجوار شهدای گمنام و در فضایی معنوی بود و این فرصت را به هنرمندان داد تا در قالب کلام وحی هنر خود را متجلی کنند.

وی با بیان این که در این ایام صدها تن از زنان و کودکان غزه و مردم مظلوم فلسطین با وحشیگری صهیونیست‌ها به خاک و خون کشیده شدند و ما با این مردم مظلوم ابراز هم‌دردی می‌کنیم، گفت: استقبال خوب از نمایشگاه امسال باعث شد که ما دوبار زمان آن را تمدید کنیم. 

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد افزود: شهر تهران نیازمند یک نمایشگاه فرهنگی دايمی است تا بتوان از روزه‌داران و علاقه‌مندان به ساحت قرآن و عترت پذیرایی شایسته‌ای به عمل آورد.

ارسال 80 اثر به یازدهمین جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی»
عیسی علیزاده دبیر یازدهمین جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی» نیز در بخش دیگری از این مراسم بیانیه پایانی این جشنواره را قرائت کرد که در بخشی از آن آمده است: جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی» با الهام از تعالیم وحی و تلفیق آن با ذوق و توانمندی بانوان هنرمند ایرانی همه‌ساله زمینه‌ ساز بروز و خلق آثار هنری قابل توجهی در رشته‌های مختلف با بهره‌گیری از مضامین قرآنی شده است.

وی افزود: اطلاع‌رسانی این دوره از جشنواره از ماه‌ها قبل آغاز شد و آثار هنری در رشته‌‌های خوشنویسی تذهیب، گل و مرغ، نگارگری، نقاشی، قلم‌ زنی و سایر رشته‌های هنری به دبیرخانه ارسال شد. هیئت داوران پس از گزینش اولیه، مجموعا 80 اثر را حايز شرکت در نمایشگاه دانست و از میان آنها 12 اثر را شایسته تقدیر معرفی کرد. از مهمترین ویژگی‌‌های انتخاب آثار این دوره می‌توان به خلاقیت و نوآوری طراحی، و ترکیب مناسب و توجه مفهومی به تعالیم قرآن کریم اشاره کرد. علاوه بر این بخش ویژه‌ای با عنوان سوره مبارکه یس نیز در این دوره لحاظ شد که در مجموع دو اثر به عنوان آثار برگزیده این قسمت شناخته شد.

در بخش پایانی این مراسم از 12 بانوی برگزیده دومین جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی» با حضور آیت‌الله هاشم هاشم‌زاده هریسی، احمد مسجدجامعی و حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها