جمعه ۲۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۵:۱۳
پرفروش‌های حوزه تاریخ شهر کتاب/از تاریخ مافیا تا آتشکده آذرگشنسب

موسسه شهر کتاب، فهرستی از کتاب‌های پرفروش خود را در بازه زمانی نیمه نخست خردادماه اعلام کرد. در این میان، «ایران در گذر روزگاران»، «یادداشت‌های علم»، «دایره‌المعارف مصور تاریخ مافیا» و «تخت سليمان» پرفروش‌‌های کتاب‌های حوزه تاریخ را تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) فروشگاه شهر کتاب مرکزی، پرفروش‌ترین‌ کتاب‌های خود را در نیمه نخست خردادماه اعلام کرد. اين فهرست شامل پرفروش‌هاي کتاب‌های حوزه تاريخ، دين و عرفان، فلسفه، داستان، شعر، انقلاب و دفاع مقدس، روانشناسي، علم، هنر و آموزش مي‌شود و در بخشي ديگر به معرفي پرفروش‌ترين كتاب‌هاي حوزه كودك و نوجوان و همچنين آلبوم‌هاي موسيقي در رشته‌های پاپ، سنتي، تلفيقي، صداي شاعر و موسيقي فيلم پرداخته است. «ایبنا» در این گزارش به معرفی پرفروش‌ترین‌‌های کتاب‌های حوزه «تاریخ» می‌پردازد.

گفت‌وگو با سرشناس‌ترین‌های حوزه تاریخ در یک کتاب

«ایران در گذر روزگاران» کتابی است نوشته مسعود لقمان که از سوی انتشارات شورآفرین چاپ و منتشر شده است. این کتاب حاصل گفت‌وگوهای مسعود لقمان با مورخان و پژوهشگران سرشناس ایرانی از جمله ماشاالله آجودانی، داریوش آشوری، عبدالمجید ارفعی، مرتضی ثاقب‌فر، جلال خالقی مطلق، علی میرفطروس و عباس میلانی است. کتاب «ایران در گذر روزگاران» با تاریخ ایران باستان آغاز می‌شود، با شاهنامه، تاریخ میانه را پشت سر می‌نهد و با بررسی مشروطه و عصر رضاشاهی و در فرجام، ملی‌شدن صنعت نفت، گام به دوران معاصر می‌گذارد. 

سرشت تاریخ‌نویسی در گفت‌وگو با مرتضی ثاقب‌فر (جامعه و دین ایرانیان و یونانیان باستان)، گفت‌وگو درباره فرمان کوروش بزرگ و گل‌نبشته‌های تخت جمشید با عبدالمجید ارفعی (کوروش بزرگ، نمونه آرمانی یک شهریار دادگر در طول تاریخ است)، گفت‌وگو درباره شاهنامه با جلال خالقی مطلق (گل رنج‌های کهن)، بازخوانی انتقادی تاریخ معاصر ایران در گفت‌وگو با ماشاالله آجودانی (نقد تجدّد در ایران باید مقدّم بر نقد سنّت باشد)، بازیابی هویت ایرانی در عصر رضاشاهی در گفت‌وگو با عباس میلانی (ایرانیت و تجدد از نگاه فروغی و ارانی)، گفت‌وگو با علی میرفطروس درباره تاریخ، تاریخ‌نویسی و سیاست در ایران معاصر (آسیب‌شناسی اندیشه و کنش سیاسی در ایران معاصر با نگاه به کارنامه سیاسی دکتر محمد مصدق، بازخوانی یک زندگی (یکی داستان پر آب چشم)، گفت‌وگو با داریوش آشوری درباره رویارویی زبان فارسی با دنیای مدرن (زبان و مدرنیت) فهرست گفت‌وگوهای این کتاب را تشکیل می‌دهد.


نگاهی به یادداشت‌های تازه یافته اسدالله علم 

اسدالله خان علم امیر قاینات، یکی از مهم‌ترین چهره‌های سیاسی دوران محمدرضاشاه پهلوی، نخست‌وزیر ایران از سال ۱۳۴۱ تا سال ۱۳۴۲ خورشیدی است. «یادداشت‌های علم» کتابی است شامل خاطرات، مشاهدات و یادداشت‌های امیراسدالله علم، وزیر دربار محمدرضا پهلوی که «علی نقی عالیخانی» آن‌ها را ویرایش کرده است. 

«یادداشت‌های علم» از آن ‌رو اهمیت تاریخی دارد که از یکسو وی تنها کسی در درون دربار پهلوی دوم بوده که یادداشت‌های خود را به یادگار گذاشته و ثانیا از معدود افرادی است که از تمام زد و بندها، ارتباطات و تحولات ریز و درشت درون دربار دوم اطلاع داشته است. این کتاب در برگیرنده نوشته‌های علم در فاصله زمانی 1347 تا 1354 خورشیدی است. «یادداشت‌های علم» چاپ‌های متعددی در ایران از سوی انتشارات ثالث، معین، مازیار و کتاب‌سرا داشته است. 

دايره‌المعارف مصور تاريخ مافيا بر پایه سند
 
«دايره‌المعارف مصور تاريخ مافيا»، کتابی است نوشته فرانك شنتي با ترجمه الهام شوشتري‌زاده که انتشارات سایان آن را منتشر کرده است. عنوان اصلی این کتاب Mafia: the necessary reference to organized crime است که تاریخ مافیا را به شکلی مستند روایت کرده است.

مافيا به عنوان يك انجمن سازمان يافته با قوانين مصوب و اهداف مشخص نخستین بار در سال 700 در سيسيل ظاهر شد. بي آن‌كه بتوان به درستي زمان آن را معين كرد، يقينا قبل از آن زمان هم انجمن‌هاي سري وجود داشته اند كه از سوی زورمندان و قدرتمندان فاسد تغيير ماهيت يافته‌اند. 

ريشه‌هاي مافيا به دوره نرمان‌ها برمي‌گردد، يعني حدود ۱۰۶۰. م وقتي كه ماجراجويان نرمان از شمال اروپا به سيسيل آمدند و آن را فتح و سيسيل را بين رفقاي خود تقسيم کردند.

تخت سليمان؛ مجموعه آتشكده ‌آذرگشنسب
 
«تخت سليمان» (عنوان اصلی: شیز تخت سلیمان مجموعه آتشکده‌آذر گشنسب)،‌ عنوان کتابی است نوشته محمدرضا خاكزاد که از سوی انتشارات مهندسين مشاور پاياب طرح به چاپ رسیده است. تخت سلیمان (آتشکده آذرگشنسب) نام محوطه تاریخی بزرگی، در نزدیکی تَکاب و روستای تخت سلیمان در استان آذربایجان غربی است. 

تخت سلیمان بزرگترین مرکز آموزشی، مذهبی، اجتماعی و عبادتگاه ایرانیان در ایران باستان به شمار می‌رفت اما در سال ۶۲۴ میلادی و در حمله هراکلیوس، امپراتور رومیان به ایران تخریب شد. آبا قاخان برادر زاده هلاکو خان که به دین اسلام گرویده بود بر ویرانه‌های تخت سلیمان مسجدی بنا کرد که آن نیز بعدها ویران شد و تنها کاشی‌هایی با نقوش و خط برجسته از آن به جای مانده است که در حال حاضر در موزه رضا عباسی نگهداری می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها