چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۲
پرفروش‌ترين كتاب درباره حضرت فاطمه(س) با ۴۰ نوبت چاپ در۵۴۰ هزار نسخه

پرفروش‌ترين كتاب در ادبیات آئینی منتشر شده در ايران، رماني است در مورد حضرت زهرا (س) كه هم اكنون با ۴۰ نوبت تجديد چاپ در ۵۴۰ هزار نسخه منتشر شده است.

معصومه جوادی نسب- كتاب "كشتي پهلو گرفته" اثر سيد مهدي شجاعي در مورد حضرت صديقه كبري (س) كه تاکنون انتشار آن از چاپ چهلم گذشته است. سید مهدی شجاعی، صاحب آثار فاخری در این حوزه ادبیات داستانی و خصوصا ادبیات آئینی است. «کشتی پهلو گرفته» از جمله نخستین آثار آئینی اوست که در طی سال های گذشته مورد توجه جدی مخاطبانش قرار گرفت. اثری با روایتی متفاوت که موضوع آن مروری بر زندگی حضرت فاطمه(س) است.
سید مهدی شجاعی نویسنده نام آوری است که برخی آثار او در سال های گذشته با نوآوری هایی همراه بوده است که موجب به وجود آمدن جذابیت های عجیبی در آنها شده است. خبرگزاری ایبنا در این گزارش نوآوری ها و علل امتیاز خاص کتاب «کشتی پهلو گرفته» را مورد بررسی قرار داده ایم:

از نگاه نویسنده/ سید مهدی شجاعی: این کتاب خیلی مظلومیت کشید
شجاعي پیش از این در گفت وگویی با رسانه ها درباره این اثر گفته بود: " کشتی پهلو گرفته در سال‌های اولش خیلی مظلومیت کشید. اینگونه نبود که‌‌ همان موقع استقبال شده باشد. سال ۶۰ بود یا ۶۱. اما گاهی مظلومیت برای آدم خیلی خوب است چون بعد از آن خدا انقدر مواهبش را زیاد می‌کند که انسان دوست دارد در مظلومیت باشد. در آن زمان من سردبیر مجله رشد بودم و این کتاب را سازمان پژوهش چاپ کرد و آقایي كه در آن زمان مسئول بود و الان هم از شخصيت‌هاي مسئول مملكت است، گفت به هیچ وجه نباید این کتاب به اسم آموزش و پرورش بیرون بیاید چون مواردی در آن هست که ممکن است مشکل ایجاد کند و وحدت شيعه و سني از بین برود و کتاب که با آرم اموزش و پرورش بود برگشت خورد."

از نگاه مدیرعامل موسسه شهر کتاب/ فیروزان : این کتاب در ادبیات آئینی ما یک شاخص است
مهندس مهدی فیروزان، مدیر عامل مرکز فرهنگی شهر کتاب، دلایل بی‌مهری خود به باستان‌شناسی فرهنگی را توضیح داد: " آثار سید مهدی شجاعی هر یک برای خود دنیای متفاوتی دارند. اما اثر کشتی پهلو گرفته، خصوثا در دوره ای که وارد بازار نشر شد، یکی از کم نظیرترین آثار اوست. هنوز هم کمیابند آثاری که بتواند روایت زیبایی از تنها دختر رسول خدا ارائه دهند. این کتاب یک شاخص است در ادبیات آئینی ما و ادبیاتی که به تاریخ زندگی اهل بیت می پردازد. "
مدیر عامل مرکز فرهنگی شهر کتاب ادامه داد: " همواره وقتی به باز‌شناسی شخصیت‌ها می‌پردازیم، در تاریخ حیات شخصیت‌ها باقی مانده و محدود می‌شویم، اما اگر به انسان‌شناسی روی بیاوریم و مفاهیم وجودی شخص مورد نظر را مورد بررسی قرار دهیم، از طریق معرفی مفاهیم وجودی، می‌توانیم به توسعه آن شخص در هر زمان و مکان بپردازیم، مفهوم وجودی متفاوت از صفات است، اگر بخواهیم نگاهی پدیدار‌شناسانه به فاعل صفات داشته باشیم، باید لایه صفات او را کنار بزنیم و به اولین تعریف از شخصیت او برسیم. با بیان مفهوم وجودی یک شخص می‌توانیم او را توسعه بدهیم و تکثیر کنیم. اگر از این دیدگاه، فارغ از صفات بخواهم شجاعی را، معرفی کنم، اولین چیزی که خواهم گفت، حقیقت جویی و اسلام او در برابر حق است. شجاعی در برخورد با زیبایی و عشق، امر متعال را یافته و در بیان آن استادانه موفق است، این دومین مفهوم وجودی اوست که من می‌شناسم. بررسی کارنامه او از باب شناخت این مفاهیم مهم است. "

از نگاه یک داستان نویس/ امیرخانی: ادبیات شجاعی گونه ای مذهبی که با ادبیات دینی متفاوت است
"رضا امیرخانی" نویسنده و داستان نویس، درباره داوری معتقد است داوری درباره آثار سید مهدی شجاعی دشوار است. او می گوید: "معتقدم ادبیات شجاعی در واقع یک گونه مذهبی است. این گونه، با ادبیات دینی متفاوت است. نسبت آن در لزوم، آن گونه که در ذهن ماست، عموم و خصوص مطلق نیست، در واقع هر اثری که در گونه‌ی مذهبی نوشته می‌شود، در لزوم اثری دینی نیست، چراکه می‌توان شکل دینی‌ترین کار‌ها را در کارمان داشته باشیم، اما ذات آن کار دینی نباشد، می‌توان قصه انبیا را به نحوی نوشت که خدا باور نباشد، از این رو می‌خواهم در رابطه با گونه مذهبی صحبت کنم، آثاری که در آن زندگی اولیا و انبیا دستمایه کار نویسنده هستند."
امیرخانی افزود: برجسته‌ترین آثار شجاعی از این گونه و موفق هستند، او رقبای فراوانی دارد اما چگونه آثار او بر‌تر از سایر آثار مشابه هستند؟ سوالی مطرح می‌کنم، آیا خلق درام به مفهوم غربی آن حول زندگی معصوم امکان پذیر است یا خیر؟ به اعتقاد من درام به شکلی که می‌شناسیم حول زندگی معصوم امکان شکل گرفتن ندارد، چراکه وقتی یک نویسنده شروع به نوشتن می‌کند، محاکات شخصی‌اش را به وسیله شخصیت داستانش به تصویر می‌کشد، در واقع بر وجوه آن شخصیت مشرف است و با او هم ذات پنداری می‌کند، نویسنده به اندازه فاصله بین نفس عالی تا نفس دانی‌اش می‌تواند روی شخصیت‌هایی که فرو‌تر از خودش قرار دارند درام خلق کنند.

از نگاه یک نویسنده/ کرمیار: شجاعی برای اولین بارنشان داد با ادبیات مدرن می‌توان مفاهیم دینی را بیان کرد
صادق کرمیار نویسنده کتاب ماندگار «نامیرا» به خبرنگار ما گفت: سید‌مهدی شجاعی برای اولین بار با کتاب کشتی پهلو گرفته نشان داد ادبیات مدرن امروز می‌تواند مفاهیم دینی را بیان کند.
شجاعی در این راه با دشواری‌های زیادی روبرو بودیم. چون شناخت عرصه بسیار دشوار ست و خیلی جاها تکفیر‌ها را به جان خرید تا این راه را باز کند و متأسفانه رهروهای این سید بسیار کم هستند البته همیشه می‌گویند راهی را بروید که کمترین رهرو را دارد. در کتاب «غنچه یاس کبود» من رگه های از سید‌مهدی شجاعی را دیدم به قول استاد شجریان هنر یعنی تقلید و خواننده از هنر قبلی تقلید می‌کند و اثری نو می‌آفریند.

از نگاه یک شاعر/ امامی: کشتی پهلو گرفته، نمونه ای برجسته درکارنامه هنری شجاعی
صابر امامی، شاعر با تاکید بر اینکه شجاعی آثار فاخر و ارزشمند متعددی دارد، گفت: "کشتی پهلو گرفته" نمونه ای برجسته درکارنامه هنری شجاعی است چراکه او با گنجینه‌ای که به اهل بیت و خصوصا امام حسین (ع) رسیده، نسبت برقرار کرده است."
وی آثار شجاعی را بهانه‌ای برای پرداختن به ادبیات دینی دانست : " اعتقاد من به طور کلی بر این است که در حیات بشری دو خط در مقابل هم قرار گرفته‌اند، خط انبیا و خط پادشاهان و منیت‌ها. چرایی پیدایش انسان را می‌توان به بهترین و زیبا‌ترین بیان در قرآن یافت. انسان که در قرآن به عنوان خلیفه و جانشین خداوند در روی زمین معرفی شده، حامل دو خط مذکور است. به اعتقاد من نوشته‌ای که در خط انبیا و در جهت تحقق امر متعال صورت گیرد، ادبیات دینی است. این خط در زیبا‌ترین شکل خود در زیارت وارث ترسیم شده است، در آنجا امام حسین (ع) تحت عنوان وارث آدم معرفی شده است."

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها