چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۳:۲۴
توجه به ادبیات کودک در نمایشگاه‌ها مشهود است

رئیس شعبه ملی فلسطین در دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان گفت: در سال‌های اخیر نمایشگاه‌های متعددی در کشورهای عرب زبان تشکیل شده که توجه به ادبیات کودکان و رشد جوایز در آن‌ها مشهود بوده است و این امر سبب شده ناشرانی که تابه حال هیچ گونه فعالیتی در حوزه کودک و نوجوان نداشته‌اند به نشر در این حوزه علاقه‌مند شوند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سالگرد پنجاه و یکمین سال فعالیت شورای کتاب کودک عصر امروز، هفتم اسفند 92 با حضور توران میرهادی، نوش‌آفرین انصاری، فرزانه اخوت، جهان حلو، شکوه حاج‌نصرالله و جمعی از نویسندگان، شاعران، ناشران، تصویرگران و فعالان حوزه کودک و نوجوان ساعاتی گیش در حسینه ارشاد برگزار شد.

خانم جهان حلو، مدیر موسسه تامر و سردبیر مجله تریف و از فعالان حوزه کتاب کودک و نوجوان در فلسطین در این مراسم گفت: من از دیدن این همه پویایی و علاقه‌ای که در ایران به کتاب وجود دارد بسیار شگفت زده هستم و مطمئنم این موضوع زمینه‌ساز گسترش راه‌های بیشتری در ارتقای جایگاه کتاب کودک و نوجوان خواهد بود.

رئیس شعبه ملی فلسطین در دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان افزود: گرچه در بسیاری از منابعی که در این بخش از جهان وجود دارد مانند قصه‌های «هزار و یک شب»، توانسته پدیدآورنده انگیزه‌هایی برای نویسندگان کودک و نوجوان برای خلق آثار ارزشمند باشد اما کار در این زمینه با تاخیر شروع شد.

حلو ادامه داد: قصه‌گوها در سرزمین‌های مختلف قصه‌ها را به گونه‌های مختلف تعریف کرده‌اند و همیشه قهرمانی سازنده در یک طرف داستان و دشمنی که باید او را شکست می‌دادند در طرف دیگر داستان قرار داشت.

وی ادامه داد: چاپ شعرها و قصه‌های عامیانه به طور شفاهی در جهان سبب شد که بخش ادبیات مکتوب حوزه کودک و نوجوان شکل گیرد. انتقال این میراث تاریخ شفاهی به این شکل، بیشتر جنبه اخلاقی داشت و مثل کتاب‌های درسی جای شادی و شادمانی زیادی در آن وجود نداشت.

حلو تصریح کرد: در دهه سی و چهل رادیو شروع به منعکس کردن ادبیات کودکان و نوجوانان به صورت شعر کرد و داستان‌هایی نیز در فلسطین مطرح شد. همچنین در این زمان یکی از متخصصان تعلیم و تربیت اهمیت ادبیات کودک را در آموزش مطرح کرد.

وی اظهار کرد: اولین نقطه عطف در این حوزه زمانی بود که جبهه آزادی‌بخش فلسطین شکل گرفت و اولین موسسه آموزشی به نام «تامر» تشکیل شد. البته در فلسطین ناشری وجود ندارد و موسسات مدنی مانند «تامر» کتاب‌ها را چاپ با تیراژ بالا در سطح بسیار وسیع چاپ می‌کنند.

وی ادامه داد: این موسسات کارگاه‌هایی برای آموزش دادن نویسندگان و تصویرگران حوزه کودک و نوجوان ترتیب داده‌اند که از حمایت‌های جهانی گسترده‌ای برخوردار است.

حلو با اشاره به این‌که شبکه در رشد ادبیات نقش مهمی دارد، گفت: با وجود این که مصر، لبنان و تا حدودی عراق در حوزه ادبیات فعالیت داشته‌اند اما هیچ کدام از آن‌ها هم‌دیگر را نمی‌شناختند.

وی افزود: در سال‌های اخیر نمایشگاه‌های متعددی در کشورهای عرب زبان تشکیل شده که توجه به ادبیات کودکان و رشد جوایز در آن‌ها مشهود بوده است و این امر سبب شده ناشرانی که تابه حال هیچ گونه فعالیتی در حوزه کودک و نوجوان نداشته‌اند به نشر در این حوزه علاقه‌مند شوند.

حلو با اشاره به وجود کارهای ضعیف در این حوزه گفت: علی‌رغم این مساله آثار واقعاً خوب و ارزشمندی هم به چشم می‌خورد که حاکی از رشد ادبیات کودک و نوجوان در سطح جهان است.

وی با اشاره به این‌که ترویج خواندن در جهان بسیار مورد توجه قرار گرفته است، گفت: وقتی ترویج خواندن با ادبیات با کیفیت بالا هم‌سو شود بسیار تاثیرگذار می‌شود و این موضوع در حال حاضر در حال جاافتادن است تا انگیزه‌ای شود برای چاپ کتاب‌هایی که از نظر زیباشناسی تصویری از کیفیت بالایی برخوردارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها