شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۹
معرفی برندگان جوایز کاریکاتور، ادبیات نوجوانان و کتاب اقتصادی آلمان در نمایشگاه فرانکفورت

نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت جمعه 11 اکتبر (19 مهر) در روز سوم برپایی خود که آخرین روز بازدید متخصصان از این نمایشگاه نیز بود، شاهد اعلام برندگان سه جایزه کاریکاتور، ادبیات نوجوانان و کتاب اقتصادی و اهدای جوایز آنها بود./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، هشتمین دوره جایزه کاریکاتور آلمان با شعار «خیلی دیر» امسال برندگان خود را در سه بخش از میان 670 اثر برگزید. هیات داوران این جایزه که یورگن بوس مدیر نمایشگاه فرانکفورت و رناته هره ناشر انتشارات کارلزن نیز جزو آنها هستند ، در هر یک از سه بخش آ (استعدادهای نوینی که تا کنون کتابی منتشر نکرده اند) و ب (برای کتاب – کارتونیست‌ها که پیش از این کتابی منتشر کرده اند) 10 اثر را نامزد کرده بودند که اکنون برندگان مشخص و جوایز خود را دریافت کردند.

بر این اساس، در بخش آ مکان نخست را «پاسکال هایلر» کسب کرد و یک جایزه حمایتی 1000 یورویی به او رسید. در بخش ب نیز به ترتیب «تیل مته»، «میگوئل فرناندز» و «کیتی هاوک» به عنوان برنده انتخاب شدند و کوزه هایی منحصر به فرد را به عنوان جایزه دریافت کردند.

امسال به مناسبت اهدای این جایزه در فرانکفورت یک جلد کتاب کاریکاتور با عنوان «خیلی دیر» نیز رونمایی شد. این کتاب، مشتمل بر گلچینی از کاریکاتورهای شرکت کننده در رقابت امسال است.

نمایشگاه فرانکفورت و انتشارات کارلزن می‌خواهند با اهدای این جایزه کاریکاتور را به عنوان یک گونه هنری به طیف گسترده‌ای از مخاطبان معرفی کنند. در عین حال، قرار است که از یک کارتونیست نیز به شکل ویژه حمایت شود. داوران امسال این جایزه، یورگن بوس، رناته هره، رالف روت (کارتونیست)، رولف دیکرمن (سردبیر بخش طنز نشریه اشترن) ، فولکر هامان (روزنامه‌نگار عرصه کمیک‌استریپ) و آنتیه هاوبنر (ویراستار آثار طنز انتشارات کارلزن) بودند.

جایزه ادبیات نوجوانان
اما برندگان جوایز ادبیات نوجوانان در مقابل 1300 میهمان این مراسم معرفی و تجلیل شدند. بر این اساس، در بخش کتاب مصور یون کلاسن برای کتاب «کلاهم کجاست» (از رده سنی 4 سال)، در بخش کتاب کودکان، فرانک کوترل بویس برای کتاب « پالتوی فراموش نشدنی» (از رده سنی 10 سال) ، در بخش کتاب نوجوانان، تامتا ملاشویلی برای کتاب «شمردن» (از رده سنی 16 سال)، در بخش کتاب غیرداستانی، راینهارد کلایست برای کتاب «بوکسور، داستان واقعی هرتسکو هافت» (از رده سنی 16 سال) ، در بخش  داوران نوجوان جان گرین برای کتاب «سرنوشت یک خیانتکار کثیف است» و در بخش جایزه ویژه یک عمر فعالیت ادبی آندره‌آس اشتاین هوفل مورد تجلیل قرار گرفتند.

هیات داوران در مورد انتخاب اشتاین هوفل گفت: این کتاب‌ها یک سرگذشت هستند. مردم با یکدیگر حرف می‌زنند و این‌ها مهمترین پیام‌های اشتاین هوفل است. او چشم در چشم به روایت داستان برای کودکان و نوجوانان می‌پردازد.

در این مراسم، هرمان کویس معاون پارلمانی وزارت جوانان در مورد بحث درگرفته در مورد ناراحتی نویسندگان از حضور آثار خارجی در رقابت بر سر این جایزه برای آشکار کردن موضع این وزارتخانه گفت: کاملا بدیهی است که کتاب‌های نویسندگان آلمانی و آثار نویسندگان خارجی در کنار هم بررسی شوند. کتاب‌های نامزد شده خواننده را به سوی ماجراجویی های عجیب دعوت می‌کنند و  چیزهایی را که امروزه در زندگی نوجوانان نقش دارند بیان می کنند و یا یادآور گذشته اند. بین‌المللی سازی این جایزه کاملا تعیین کننده است، زیرا از این طریق تبادل میان فرهنگ ها پیش می آید و ادبیات نوجوانانه ما هیجان انگیز می شود.

استفانی ینتگنس رییس گروه کاری ادبیات نوجوانان نیز گفت:« این بحث ها نشان از اهمیت این جایزه دارند. »این گروه کاری در نظر دارد در ماه نوامبر یک بحث عمومی را در مورد کشمکش درگرفته بر سر این جایزه برگزار کند.

جایزه کتاب اقتصادی آلمان
دانیل سیمر مدیر کمیسیون مونوپل برای کتاب «سیاست کمتر» جایزه کتاب اقتصادی سال 2013 آلمان را برد. هیات داوران این کتاب را به دلیل پرداختن به بحث روز بر سر رابطه کشور و هستی و مخالفت با سیاستی که در عرصه بازار و زندگی مردم همچنان در حال تقویت شدن است، برگزید و اعلام کرد: ما دفاعیه سیمر را به خاطر درک مفهوم آزادی گرایانه از کشور و قوانین می‌ستاییم زیرا او به شکلی دقیق و قابل فهم آشکار می‌کند که دولت باید در خدمت انسان قرار بگیرد. سیمر در کتاب خود هشدار می دهد که آزادی ما در خطر است. چون سیاست با قوانین دست و پا گیر بیشتر عرصه های زندگی را فرا گرفته‌است.

کمترین دستمزد، لامپ ها، موزها و قیمت برق تنها چند نمونه از چیزهایی هستند که مورد انتقاد نویسنده قرار گرفته اند. او در این ضمن، نسبت به روند کلی انتقاد کرده است. به عقیده وی، نه تنها سیاست بیشتر به‌جا نیست، بلکه سیاست کمتر به‌صلاح است. او در کتاب خود آورده است: «سیاستمداران به‌اصطلاح آبادگر دنیا هم نباید برای شهروندان تصمیم بگیرند، بلکه آن‌ها خودشان باید تصمیمات را اتخاذ کنند.» در نتیجه او نظم حقوقی را به عنوان زیربنای در دست گرفتن آزادی‌ها عنوان می کند و معتقد است ملاک عمل قانونگذاری باید به‌گونه ای باشد که اجرای تصمیمات درست را برای مردم ممکن کند.

دانیل سیمر مدیر کمیسیون مونوپل و رییس مرکز تحقیقات پیشرفته حقوقی و علم اقتصاد دانشگاه بن است. جایزه کتاب اقتصادی با شعار «درک اقتصاد» امسال  هفتمین بار از سوی نشریه هاندلزبلات، نمایشگاه فرانکفورت و بانک سرمایه‌گذاری گلدمن زاکس اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها