دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۸:۴۱
«ستار‌ه‌های نبرد هوايي» اثری براي نسل آينده است

احمد مهرنيا، خلبان و نویسنده كتاب «ستار‌ه‌های نبرد هوايي» این اثر را براي نسل‌هاي آينده دانست تا بدانند استقلال و آسايش آن‌ها حاصل تلاش چه افرادي از جامعه است. وی گفت: تمامي رزمندگان بايد به ثبت خاطرات خود روي بياورند زيرا براي نشان دادن نقشه درست تاريخ هشت سال دفاع‌مقدس به آيندگان بايد تمام قطعه‌هاي آن را به درستي كنار هم چيد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)،‌ مراسم تجليل از فرزندان خلبانان نيروي هوايي در سال‌های دفاع مقدس و معرفي جلد نخست كتاب «ستاره‌هاي نبرد هوايي» عصر امروز (دوشنبه 30 بهمن ماه) با حضور مرتضي سرهنگي مدير دفتر ادبيات مقاومت حوزه هنري، احمد مهرنيا مولف اثر، سرتيپ خلبان عزيز نصيرزاده معاون هماهنگ كننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و جمعي از خلبانان پيشكسوت و خانواده‌هاي آن‌ها در تالار سوره حوزه هنري برگزار شد.

مرتضي سرهنگي در اين مراسم با بيان اين كه خاطرات مي‌مانند و فراموش نمي‌شوند، گفت: نقش و عملكرد خلبانان نيروي هوايي در دوران هشت سال دفاع‌مقدس، كار بسيار بزرگي بود و امروز تمام دنيا مي‌خواهد بداند، آن‌ها چگونه حماسه الوليد را آفريدند. اكنون نيرو‌ي هوايي و خلبان احمد مهرنيا در زمينه جمع‌آوري خاطرات كار‌هايی را انجام مي‌دهند و كار ما ترجمه اين آثار به زبان‌هاي ديگر، براي نشان دادن عظمت نقش نيرو‌ي هوايي در دوران هشت سال دفاع‌مقدس به جهانيان است. اگر در اين زمينه كوتاهي انجام شود، بر عهده ماست. 

وي با بيان اين كه خلبانان در جامعه جهاني از محبوبيت برخوردارند، چاپ كتاب «ستار‌هاي نبرد هوايي» را به حاضران در مراسم تبريك گفت.

امير خلبان نصيرزاده در ادامه اين مراسم با بيان خاطراتي از نقش آفريني نيروي هوابي در دوران هشت سال دفاع‌مقدس گفت: آيا از جنگ تنها مي‌توان با نام دفاع‌ نام برد؟ آيا نمي‌تواند مبناي تحول فرهنگي و علمي باشد؟ آيا افرادي مانند عباس دوران نمي‌توانند الگوي جوان امروز باشند؟ جنگ تحميلي عراق عليه ايران علاوه بر تجربيات نظامي تجربيات مديريتي بسياري هم به همراه داشت.

وي ادامه داد: مجموعه تلويزيوني «شوق پرواز» كاري اثر گذار بود و امروز بايد زواياي گوناگون كار خلبانان را ثبت و ضبط كرد. زيرا در اين خاطرات و تجربيات الگو‌هاي بسيار كاربردي از بُعد فرهنگي وجود دارد و مي‌تواند بهترين الگو در مقابل تهاجم‌هاي فرهنگي غرب باشد.

نصيرزاده با اشاره به اين كه خلبان احمد مهرنيا امروز سلاح قلم به دست گرفته است گفت: پيش از اين در مراسم رونمايي از كتاب «آسمان مال من بود» شركت كردم و اين كتاب را در يك روز خواندم، از آن لذت بردم و چشمانم پر از اشك شد و هيچ چيز مانند اين كتاب نمي‌توانست در من انگيزه خدمت ايجاد كند.

وي با بيان اين كه پيش از برگزاري مراسم، خبرنگار خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) از وي پرسيده چرا اين قدر دير به ثبت خاطرات خلبانان اقدام كرده‌اند، افزود: به وي پاسخي دادم كه خود هم از‌ آن راضي نيستم. ما مي‌توانستيم بيشتر از اين‌ها در این زمينه كار كنيم و نبايد فقط به ثبت خاطرات روي بياوريم. يك ساعت پرواز خلبان شايد در نگاه اول حرفي براي گفتن نداشته باشد، اما مي‌توان از زواياي گوناگون به آن نگاه كرد و علاوه بر بُعد نظامي به مسايل معنوي آن هم توجه داشت. البته نوشتن اين نوع كتاب‌ها متخصص خودش را مي‌خواهد.

احمد مهر نيا نويسنده كتاب «حمله هوايي به الوليد» هم گفت: در اين اثر روايت بيش از هفتاد خلبان بازگو مي‌شود. عمليات الوليد يكي از كار‌هاي بزرگ نيروي هوايي بود كه دنيا را حيرت زده كرد و هميشه اولين سوالي كه دانشجويان ارشد از ما مي‌پرسند چگونگي انجام اين عمليات بود. در تحقيق و بررسي همين كتاب به خلبانان بسياري برخورد كردم كه آن‌ها را نمي‌شناختم و از آن همان زمان اين ايده ثبت خاطرات به ذهنم رسيد. 

وي ادامه داد: زيرا مي‌ديدم وقتي ما خلبانان يكديگر را نمي‌شناسيم، نسل‌هاي بعد از ما چه خواهند دانست. به همين دليل شروع به نوشتن زندگينامه خلبانان كردم و براي جذابيت بيشتر  عكس و خاطره هم به آن‌ها اضافه كردم.

مهرنيا گفت: نوشتن كتاب «ستار‌ه‌های نبرد هوايي» كاري براي نسل‌هاي آينده است تا بدانند استقلال و آسايش آن‌ها حاصل تلاش چه افرادي از جامعه است. تمامي رزمندگان بايد به ثبت خاطرات خود روي بياورند زيرا تاريخ هشت سال دفاع‌مقدس مانند پازلي است كه براي نشان دادن نقشه درست  آن به آيندگان بايد تمام قطعه‌ها را به درستي كنار هم چيد.

وي افزود: تعداد خلبانان در جنگ محدود بود اما آن‌ها نقش تاثير‌گذاري در پشتيباني نيرو‌ها در خشكي و دريا و عمق خاك دشمن داشتند. امروز نيز نگارش كتاب از خاطرات سپهبد آذرورزي را در دست دارم. يكي از قهرمانان بزرگ كه به حتم خاطرات خواندني دارد. ديگر خلبانان هم بهتر است خاطرات خود را مكتوب كنند زيرا اقدامات هريك از آن‌ها داراي نكات مهمي است كه اگر به تاريخ منتقل نشود در‌ آينده بهاي سنگيني براي آن‌ها خواهيم پرداخت. 

در پايان برنامه معرفي جلد نخست كتاب «ستاره‌هاي نبرد هوايي» از فرزندان خلبانان دفاع مقدس قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط