شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۸
وزیر ارشاد: تجلیل از نویسندگانی که مروج فرهنگ ایران و اسلام‌اند ارزشمند است

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین پایانی سی‌امین دوره جایزه کتاب سال و بیستمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران گفت: تجلیل از نویسندگان متعهدی که قلم بر دست می‌گیرند و به خلق آثار فاخر با هدف معرفی فرهنگ غنی ایران و اسلام می‌پردازند، بسیار ارزشمند است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(ره) به عنوان یک نویسنده توانا اظهار کرد: ایشان از سن 27 سالگی دست به قلم بردند و کتاب «شرح دعای سحر» را نوشتند. سپس آثار دیگری مانند «مصباح‌الهدایة» و «کشف‌الاسرار» را به نگارش درآوردند که به بسیاری از شبهاتی که در آن دوره مطرح می‌شد، پاسخ داد.

وی افزود: امام خمینی(ره) در سن 48 سالگی در نجف اشرف درس‌های ولایت فقیه را مطرح کردند که پایه و اساس نظام جمهوری اسلامی ایران شد. امروز هم افتخار داریم تا یکی از کتاب‌های ایشان با عنوان «تفسیر سوره حمد» را که به زبان روسی ترجمه شده است، به عنوان اثر برگزیده معرفی کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امروز باید همچنین از مقام معظم رهبری نیز به دلیل این‌که همواره تکریم نویسندگان را مدنظر دارند و نقش عمده‌ای در پیشبرد اهداف فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران ایفا می‌کنند، یاد کنیم. ایشان پرچمی را که امام خمینی(ره) برافراشته بودند، به احتزاز درآوردند.

حسینی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی دولت‌های نهم و دهم عنوان کرد: از سال 1358 تا پایان سال 1390 حدود 756 هزار عنوان کتاب در نظام جمهوری اسلامی ایران به زیور طبع آراسته شده است. از این تعداد، 415 هزار عنوان کتاب به دولت‌های نهم و دهم اختصاص دارند. همچنین در دولت‌های نهم و دهم اهتمام ویژه‌ای به کتاب و کتابخوانی شده است.

وی ادامه داد: در سال 1390 نزدیک به 69 هزار عنوان کتاب منتشر شده‌اند. 39 هزار عنوان از این آثار، چاپ نخست‌ بودند. از این 39 عنوان کتاب، بیش از 25 هزار اثر ارزیابی شدند که امروز شاهد معرفی و تجلیل آثار برگزیده و شایسته تقدیر از میان این آثار هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بخش بین‌الملل این دوره از جایزه کتاب سال عنوان کرد: امروزه که نظام جمهوری اسلامی ایران مورد هجمه و حمله دشمنان قرار گرفته است، به‌یقین تجلیل از نویسندگان متعهدی که در این حوزه قلم بر دست می‌گیرند و به خلق آثار فاخر با هدف معرفی فرهنگ غنی ایران و اسلام می‌پردازند، بسیار ارزشمند است.

حسینی افزود: امسال در جایزه کتاب سال، بخش ویژه‌ای با عنوان تفاسیر قرآن کریم وجود داشت که تفاسیر قرآن کریم را که از بعد از انقلاب اسلامی ایران تاکنون منتشر شده‌اند ارزیابی کرد.

وی توضیح داد: از زمان برگزاری جایزه کتاب سال تاکنون هیچ وقفه‌ای در اجرای این جایزه به وجود نیامده است. این جایزه زمینه‌های ایجاد رقابت سالم میان نویسندگان را با هدف تولید آثار فاخر و کیفی‌تر فراهم می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش از مرحوم حسن حبیبی، ادیب فرهیخته و اندیشمند کشور به عنوان نویسنده زبردست یاد کرد و گفت: وی بیش از این‌که به عنوان یک شخصیت سیاسی در کشور مطرح باشد، یک چهره فرهنگی برجسته بود. یاد همه کسانی را که در جهت اعتلای فرهنگ ایران اسلامی قدم برداشته‌اند گرامی می‌داریم.

اسماعیلی: کتاب میراثی ماندگار و عنصری رشدآفرین است

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی اظهار کرد: هنگامی که بیان به لباس زیبای هنر آراسته شود، همه نگاه‌ها را به سوی خود مجذوب می‌کند. اسلام دین اندیشه، معرفت و دانش است. 

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که نظام جمهوری اسلامی ایران پرچمدار کتاب و کتابخوانی است، ادامه داد: افتخار ما این است که فرهنگ غنی کشورمان را که بر ارزش، بینش و والایی کتاب و نگارش مبتنی است معرفی کنیم.

وی با بیان این‌که کتاب میراثی ماندگار و عنصری رشدآفرین و روشنگر در زندگی بشر است، افزود: پیشینه تاریخی فرهنگ غنی ایران اسلامی، شمار کتاب‌ها، کتابخانه‌ها و کتابخوان‌ها ناظر بر اهمیت کتاب و کتابخوانی است.

اسماعیلی عنوان کرد: نویسندگی یکی از هنرهای فاخر است که می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری تحولات فردی و اجتماعی باشد. آثار ارزشمند نویسندگان خوب و متعهد در زمره گنجینه‌هایی است که همگان از آن بهره‌مند می‌شوند و به‌یقین چنین کتاب‌هایی شایسته‌تقدیر و تشویق‌اند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب سال یکی از پدیده‌های فرهنگی ارزشمند است که برای ارزش دادن به کتب و نویسنده حرکت می‌کنند.

وی در ادامه سخنانش گفت: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری، تقدیر از برگزیدگان این جوایز یکی از بهترین کارهاست که در نظام جمهوری اسلامی ایران اتفاق می‌افتد؛ چون از نظر اسلام قدرداني از علم، قدرداني از اسلام است. تاکید مقام معظم رهبری بر برگزاری جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب سال و حضور عالی‌ترین شخصیت فرهنگی کشور در آن، نشان از تلاش همگان برای درک بهتر حقایق و کشف سرزمین‌‌های ناشناخته دانش دارد.

اسماعیلی با بیان این‌که کسی که به تهیه غذای اندیشه و روان می‌پردازد، مسوولیتی سنگین دارد که حقیقتا شایسته‌تقدیر است، گفت: پاره‌ای از کتاب‌ها از نظر نگارش و موضوع به‌گونه‌ای جذاب‌اند که می‌توان آن‌ها را هسته اصلی بسیاری از آثار به شمار آورد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای وظایف ذاتی و رسالت فرهنگی خود، تکریم از بهترین نویسندگان و مترجمان را سرلوحه کار خود قرار داده است.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: سی‌امین دوره جایزه کتاب سال و بیستمین دوره جایزه جهانی کتاب سال با هدف شناسایی و معرفی آثار برتر، کمک به اعتلای دانش کشور و حفظ استقلال و هویت فرهنگی کشور همچنان برترین و مهم‌ترین جایزه فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه فرهنگی به شمار می‌آیند.

وی در پایان گفت: امیدوارم بتوانیم کتاب‌های اسلامی را به کمک اندیشمندان متعهد به زبان فارسی و کتاب‌های اسلامی فاخر خود را به زبان‌های دیگر ترجمه کنیم.

حمیدزاده: تفاسیر کامل قرآن کریم برای نخستین‌بار ارزیابی شدند 

مجید حمیدزاده، دبیر علمی سی‌امین دوره جایزه کتاب سال نیز در این مراسم حضور داشت. وی اظهار کرد: این دبیرخانه در هر دوره از جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب سال، کتاب‌های چاپ نخست منتشر شده در سال گذشته آن دوره را ارزیابی می‌کند. در این دوره 25 هزار و 498 اثر به دبیرخانه سی‌امین دوره جایزه کتاب سال ارسال شد. در این دوره تعداد کتاب‌های چاپ نخست 39 عنوان بود که در گروه‌های 10 گانه معروف به «رده‌بندی دیوئی» و در عرض آن‌ها گروه کودک و نوجوان به دلیل اهمیتی که دارد، ارزیابی شدند.

دبیر علمی سی‌امین دوره جایزه کتاب سال افزود: در مرحله نخست داوری‌‌ها، آثار توسط سه داور ارزیابی شدند. 197 اثر به مرحله دوم داوری راه یافتند که از این 197 اثر، 26 اثر منتخب شدند. از میان این 26 اثر، چهار اثر برگزیده و 22 اثر شایسته‌تقدیر شناخته شدند.

حمیدزاده عنوان کرد: در داوری‌ها، آثاری که امتیاز میان 90 تا 100 را کسب می‌کنند، به عنوان آثار برگزیده و آثاری که امتیاز میان 80 تا 90 را اخذ می‌کنند، به عنوان آثار شایسته‌تقدیر معرفی می‌‌شوند.

وی ادامه داد: بر اساس آیین‌نامه جایزه کتاب سال، اعضای هیات علمی که به حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب می‌شوند، در راس این مجموعه قرار دارند. پس از اتمام داوری‌ها، نتایج در جلسه اعضای هیات علمی اعلام می‌‌شوند. بعد از این‌که نتایج در این جلسه به تصویب برسند، آثار برگزیده و شایسته تقدیر در آیین اختتامیه معرفی می‌‌شوند. در این دوره از جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب سال نیز همین روند اجرا شد.

دبیر علمی سی‌امین دوره جایزه کتاب سال با اشاره به بخش ویژه این دوره از جایزه کتاب سال گفت: در این دوره با هدایت و حمایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نخستین‌بار تفاسیر کامل قرآن کریم که از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکنون منتشر شده‌اند، ارزیابی شدند. در مجموع 45 تفسیر به دبیرخانه واصل شد. در مرحله نخست داوری‌ها، 26 اثر معرفی شدند که از آن میان 18 اثر به مرحله دوم و در پایان، چهار اثر به عنوان تفاسیر برتر معرفی شدند.

در این مراسم محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری به همراه سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجید حمیدزاده، دبیر علمی سی‌امین دوره جایزه کتاب سال از منتخبان این دوره از جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب سال با اهدای لوح تقدیر تجلیل کردند.

همچنین در پایان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یک نسخه قرآن کریم به محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اهدا کرد.

سی‌امین دوره جایزه کتاب سال و بیستمین دوره جایزه جهانی کتاب سال امروز (14 بهمن) در تالار وحدت به کار خود پایان داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها