چهارشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۷
صفحه امروز؛ 28 آگوست

آندری پلاتونوف، جک ونس و ویلیام استافورد از چهره‌های برجسته ادبی هستند که نامشان با روزی چون امروز گره خورده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هر یک از این چهره های ادبی که در سبک و دوره ای متفاوت به آفرینش ادبی پرداخته اند، از جایگاهی خاص در دنیای ادبی برخوردارند.

آندری پلاتونوف
آندری پلاتونوویچ کلیمنتوف روزنامه نگار و داستان نویس شوروی که از نام مستعار آندری پلاتونوف برای انتشار آثارش استفاده می کرد، در روزی چون امروز از سال 1899 به دنیا آمد. او که سال ۱۹۵۱ در ۵۲ سالگی درگذشت، از منتقدان حکومت استالین بود و در آثارش اگزیستانسیالیسم را پیش بینی می کرد. او که یک کمونیست بود در دوره حیاتش با ممنوع شدن آثارش روبه رو بود و رمان های مشهورش «بنیاد رقابت» و «چونگور» بعدها منتشر شدند.

پلاتونوف که در زمان انقلاب 1917 خیلی جوان بود، از سال 1920 به نوشتن روی آورد و به عنوان نویسنده‌ای پرکار و جدی مجموعه ای از اشعار، چندین داستان، و صدها مقاله نوشت. این مقاله ها درباره ادبیات، هنر، زندگی فرهنگی، علوم، فلسفه، دین، آموزش، سیاست و جنگ داخلی، اقتصاد و روابط خارجی نوشته شده است.او سال 1920 نخستین کنگره نویسندگان پرولتر را در مسکو به راه انداخت و به حزب کمونیست ملحق شد. از آن جا که تصور بر آن بود که آن زمان پرداختن به ادبیات ضرورت ندارد او به عنوان مهندس به سازندگی کشورش پرداخت، اما سال 1925 نخستین کتابش را درباره «شورش دریای سیاه» منتشر کرد که از انتشارات رسمی حزب کمونیست بود. او سال بعد به نویسندگی بازگشت و به عنوان نویسنده حرفه‌ای شروع به کار کرد و برای مجله ها به نوشتن داستان پرداخت. دو رمان اصلی او همین زمان یعنی بین سال های 1926 و 1930 نوشته شد اما این دو رمان به دلیل نگاه انتقادی به شرایط موجود منتشر نشد. استالین نسبت به او نظر خوشی نداشت و او را دیوانه می خواند و سرانجام پسر 15 ساله اش را به جرم تروریست بودن دستگیر کرد و به اردوگاه کار اجباری فرستاد. هر چند پلاتونوف تا زمان مرگش شناخته نشد، اما آثارش که در دهه 60 شروع به انتشار کرد، بر نویسندگان بعدی به شدت تاثیر گذاشت و به همین دلیل او را جورج اورول روسیه خوانده اند و آثارش را ادامه کار نویسندگان کلاسیک روسیه به ویژه داستایوسکی می دانند. در کارنامه او 20 کتاب جای دارد که شامل رمان، رمان کوتاه، یک رمان ناتمام به نام «مسکوی شاد» و چند نمایشنامه ویک فیلمنامه به نام پدر-مادر است.

جک ونس
جک ونس که در روزی چون امروز از سال 1916 به دنیا آمد یکی از مهم ترین نویسندگان علمی- ‌تخیلی و فانتزی زنده آمریکا محسوب می شود. او که جایزه هوگو و نبیولا را در کارنامه اش دارد و انجمن علمی –تخیلی نویسان به او لقب «استاد بزرگ» داده، نویسنده 11 رمان اسرارآمیز با نام واقعی خودش یعنی جان هولروک ونس است و داستان های الری کویین را نیز با نام واقعی خودش منتشر کرده است. او نخستین جایزه نبیولا را سال 1966 برای «آخرین قلعه» گرفت و برای نوشتن خاطراتش با عنوان «این منم، جک ونس!» نیز یک نبیولای دیگر در سال 2010 دریافت کرد. نیویورک تایمز از او به عنوان «یکی از ممتازترین و کم اهمیت داده شدن ترین صداهای ادبی آمریکا» یاد کرده است.این نویسنده بیش از 100 عنوان کتاب در کارنامه اش دارد که آثاری چون «اژدرسالاران»، سه‌گانه «لایونس»، مجموعه چهارتایی «زمین محتضر»، مجموعه پنج تایی «شاهزادگان اهریمن» و «چشم‌های ابرجهان» در آن جای دارد.
 
ویلیام استافورد
ویلیام استافورد شاعر برجسته آمریکایی که سال 1993 و در روزی چون امروز درگذشت، بیستمین ملک الشعرا و مشاور کتابخانه کنگره در سال 1970بود. استافورد متولد 1914 در خانواده ای فرهیخته از کانزاس، نخستین مجموعه شعرش را با نام «سفر در تاریکی» زمانی که 48 سال داشت منتشر کرد و با آن موفق به دریافت جایزه کتاب ملی آمریکا در سال 1963 شد. او حدود 22 هزار شعر نوشته که از این میان حدود سه هزار عنوان را در قالب مجموعه های متعدد، منتشر کرده است. او پنج عنوان کتاب نثر نیز دارد که شامل خاطرات و مجموعه مقالاتش است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها