چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۸:۳۳
حسینی: نمایشگاه‌ کتاب می‌تواند  تبادل فرهنگی ایران و مصر را رونق بخشد

سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در دیدار با هیات رسانه‌ای مصری، مدعو اجلاس بین‌المللی جوانان و بیداری اسلامی، با اشاره به سردی روابط فرهنگی میان ایران و مصر در گذشته، گفت: امیدواریم با وجود تحولات مثبت اخیر در کشور مصر، رویدادهایی مانند نمایشگاه‌های کتاب، باعت رونق این روابط باشند./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،دكتر سيد محمد حسینی، در این نشست با بیان این‌که تحولات اخیر در کشور مصر می‌تواند برای روابط میان دو کشور مفید باشد، گفت: ما در گذشته بارها تلاش کردیم در نمایشگاه بین‌المللی کتاب مصر شرکت کنیم اما همواره این امکان فراهم نمی‌شد؛ امیدواریم اکنون و با وجود تغییرات به وجود آمده در کشور مصر، در آینده با برگزاری هفته‌های فرهنگی در زمینه کتاب و سایر حوزه‌های فرهنگی و هنری، در روابط فرهنگی ایران و مصر تاثیرگذار باشیم.

وی افزود: ما مشتاقیم که در نمایشگاه کتاب قاهره شرکت کنیم و از ناشران و مردم مصر هم می خواهیم در این تبادل فرهنگ، متقابلا اقدام و در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کنند تا شاهد گرمی ارتباط میان اصحاب فرهنگ دو کشور باشیم.

حسینی در پاسخ به سوال یکی از روزنامه نگاران مصری مبنی بر چگونگی تبادل فرهنگی میان دو کشور، گفت: در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب و مطبوعات ما محدودیتی برای حضور کشورهای دیگر نداریم هرچند که در کشور مصر این محدودیت برای ما تا‌به‌حال وجود داشته است و این موضوع در این یک سالی که رژیم سابق مصر برچیده شده ، همچنان ادامه داشته است؛ امیدواریم بعد از این شرایطی پیش بیاید تا شاهد اجرای برنامه هاي فرهنگی از سوی ایران در کشور مصر باشیم.

نماینده حزب رسانه‌ای التحریر مصر، از وزیر ارشاد ایران پرسید: برنامه شما برای جلوگیری از چاپ کتاب‌هایی که میان مذاهب اسلامی تفرقه می‌اندازند و تاثیرات منفی برجای می‌گذارند، چیست؟

وزیر ارشاد ایران پاسخ داد: ما در دادن مجوز کتاب خیلی به این موضوع توجه می‌کنیم و رهبر ایران هم به این مساله اهمیت ویژه‌ای می‌دهند؛ البته برخی افراد افراطی‌گری‌هایی انجام می‌دهند و گاه منشا آن‌ها از سوی دشمنان اسلام است که باید با هوشیاری از آن جلوگیری کرد.

«زکریا صلاح» از روزنامه «اخبار الیوم» مصر نیز از وزیر پرسید: فرض کنیم از روزی که مبارک مخلوع شده، ارتباط میان ایران و مصر به‌خوبی بر قرار شده است، آیا کتاب‌های اهل سنت از سوی علمای مصری وارد ایران می‌شوند؟

حسینی با اشاره به وفور کتاب‌های اهل سنت در کتابخانه‌های ایران گفت: ما در این مورد سعه صدر داریم و هر کتاب‌خانه‌ای از ایران را که مد نظر بگیرید، در آن کتاب‌های دینی اهل سنت به فراوانی مشاهده می‌شوند.

وی ادامه داد: در سفری که به مکه و مدینه داشتیم، هرچه در میان کتابخانه‌های آنجا گشتیم اثری از کتابی که به اهل بیت (ع) پرداخته باشد ملاحظه نشد؛ حتي نهج‌البلاغه امام علی (ع) هم در آن کتابخانه‌ها موجود نبود و این نشان از تعصب برخی از کشورهای اسلامی‌ است اما ایران آن تعصب را نشان نمی‌دهد و نظر اقلیت‌های مذهبی را هم محترم می‌شمارد.

در ادامه این نشست خبرنگاران مصری در مورد سایر فعالیت‌های فرهنگی و هنری میان مصر و ایران،پرسش هايي را از وزیر ارشاد ایران مطرح كردند که حسینی با استقبال از طرح‌های فرهنگی میان دو کشور، آینده بهتری را برای روابط فرهنگی ايران و مصر پیش‌بینی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها