سه‌شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۷
واکنش مدیرعامل تعاونی ناشران به مصاحبه رئیس اتحادیه کاغذ و مقوا

مدیرعامل تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران با ارسال یادداشتی به ایبنا درباره مصاحبه رئیس اتحادیه کاغذ و مقوا به برخی از موضوعات مطروح در این گفت‌وگو واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمدمهدی داوودی‌پور؛ مدیرعامل تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران و عضو هیات مدیره اتحادیه آشنا با ارسال یادداشتی به ایبنا به مصاحبه حسین میرباقری؛ رئیس اتحادیه کاغذ و مقوای تهران پاسخ داد.
 
متن این یادداشت به شرح زیر است؛
 
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای حسین میرباقری ریاست محترم اتحادیه کاغذ و مقوای تهران
باسلام و احترام
سخنان حضرتعالی را در (ایبنا) خواندم و لازم دانستم چند کلامی در اینباره به عرض برسانم:
اول اینکه مدت زیادی نیست که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسئله کاغذ ورود کرده است و دلیل این امر را نیز خود شما بهتر می‌دانید چرا که وقتی همکاران شما با دریافت ارز 4200 تومانی و حتی پائین تر از آن کاغذ وارد کردند و به سود معقول قانع نشده و گرانی را بر بازار تحمیل می‌کنند شما نفرمایید (مشخص نیست چه اتفاقی می‌افتد که . . .)
 
در ثانی بهتر بود نمی فرمودید ( به دنبال گرانی های بازار . . . ) بلکه اصلح این بود که کارشناسانه و بی طرفانه از رشد قیمت ارز و فرصت‌طلبی‌های برخی همکارانتان سخن به میان آورده و به سهم خود مسؤلیت پذیر باشید و بجای به رخ کشیدن 50 سال سابقه صنفی و دارا بودن 600 عضو، بفرمایید برای جلوگیری از ایجاد بحران و یا تعدیل شرایط موجود چه کرده‌اید.
 
یادم نمی‌رود که در شرایط بحرانی سال نود و یک بعضی اوقات حتی در طول یک روز سه بار قیمت کاغذ توسط برخی از همین 600 نفر تغییر می‌کرد  و هم‌اکنون نیز درحالی که بسیاری از همکاران شما فاکتور فروش به دست ناشران مصرف کننده نمی‌دهند و به فرموده جنابعالی قیمت کاغذ را تا 430 هزار تومان بالا برده‌اند و از سوی دیگر همچنان بیش از نود درصد کار در دست همکارانتان است، برای ایجاد تعادل قیمت کاغذ چه کرده‌اید که می‌فرمائید؛ ( پس چرا کار را به دست اتحادیه نمی سپارند ؟ )
 
در فرازی دیگر فرموده‌اید (همه مصرف‌کننده‌ها وارد کننده شده‌اند) که این نیز از شما انتظار نمی‌رود که بدون توجه به آمار واقعی کلمهٔ (همه) را به کار برید و به دنبال آن بفرمایید ( دلیل نمی‌شود که چون کاغذ نیست، من کاغذ را به مصرف کننده بدهم ! ! ! ) اگر قرار است اعضای صنف شریف شما :
* گران‌فروشی کنند
* واردات کاغذ را انحصار خود بدانند
* فاکتور ندهند
* به فرموده شما کاغذ را به مصرف کننده ندهند
* تعهد به ضوابط قیمت‌گذاری و توزیع متناسب با با ارز دریافتی را نیز برنتابند و . . .  
لطفاً به عنوان ریاست محترم صنف، بفرمایید برنامهٔ شما و نیز انتظارتان از مسؤلان و مصرف‌کنندگان چیست ؟

البته فراموش نفرمایید که بنده برای دفاع بی‌دلیل از دولت و مسئولان این مطالب را نمی‌گویم و همهٔ حاضران در جلسات «صمت» شاهد بودند که اینجانب تحت عنوان نماینده ناشران بدون هیچ ملاحظه‌ای حقایق را بیان کرده و هشدارها و پیش‌بینی نتایج عملکرد مسؤلان محترم را کراراً متذکر شده‌ام و نسبت به برخی ناباوری‌ها و و بی‌توجهی‌ها نیز متأسفم اما همچنان معتقدم که بخش مهمی از مشکلات را باید در صنف شما جستجو کرد .
 
همچنین با توجه به اینکه در حال حاضر و با توجه به رکود بازار نشر، مصرف سالانه کاغذ تحریر ما حدود 100 هزار تن و گلاسه نیز حدود 10 هزار تن است و نوسانات شدید قیمت کاغذ حیات صنف را مورد تهدید قرار می‌دهد بدیهی است با هر کس و در هر موقعیتی که در روند صحیح تأمین این نیاز صنفی خدشه‌ای وارد کند برخورد خواهیم کرد. با توجه به اینکه حضرتعالی در قسمتی از سخنان خود فرموده‌اید (بسیاری از حواله‌های کاغذ در بازار فروخته شده است) تقاضا دارم حداقل 10 درصد از حواله‌های توزیع شده را که فروخته شده‌اند با مشخصات کامل نام فروشنده، مقدار و نوع کاغذ، مبلغ فروخته شده و نام خریدار را اعلام فرمایید تا اولاً معلوم گردد (بسیاری) یعنی چند نفر و در ثانی خریداران چه کسانی هستند و سپس کاغذها را با چه درصد سود به فروش رسانده‌اند تا همه بدانند:
گُنه  کرد در بلخ آهنگری
به شُشتر زدند گردن مسگری
 
و در پایان ضمن تشکر از مسؤلان محترمی که در تأمین ارز 4200 تومانی تلاش کرده‌اند؛ تقاضا می‌کنم در مسائل نظارتی نیز دقت بیشتری را اعمال فرمایند .
باسپاس و آرزوی موفقیت
محمد مهدی داودی پور

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط