یکشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۰
دنیای کتاب، مرزهای سیاسی را می‌شکند

مدیر دبیرخانه دائمی نمایشگاه‌ بین‌المللی کتاب به بهانه برگزاری آیین بزرگداشت مدیر انتشارات «دارالکتب الاسلامیه» هم‌افزایی جناح‌های سیاسی متفاوت زیر سایه کتاب را تمجید کرده است.

خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) در روزهای پرفشار اقتصادی و سیاسی امروز، که طرف‌های متفاوت سیاسی در حال جدال با یکدیگرند اما در حوزه کتاب شاهد هستیم در کنار هم حضور پیدا می‌کنند و بدون تخریب، در کنار هم برای اعتلای این حوزه، تلاش هم می‌کنند.
 
چیزی که این روزها کشور ما به آن نیاز دارد، آرامش است و همدلی.
 
هفته گذشته در جریان مراسم بزرگداشت حاج مرتضی آخوندی، مدیر با سابقه انتشارات «دارالکتب الاسلامیه»، حضور گرم فعالان فرهنگی را از بخش‌های مختلف سیاسی و با نگاه‌های متفاوت دیدم، بر خود لازم دانستم تا چند مساله را درباره این هم‌افزایی بیان کنم.

اینکه حوزه نشر، تنها بخشی از فعالیت‌های مدیریتی کشور است که می‌تواند افراد را فارغ از نگاه سیاسی که دارند در کنار هم جمع کند و موجب رونق گفت‌وگو و نگاه‌های پرمهر بدون قضاوت‌های سیاسی شود، شکی نیست. حوزه کتاب و نشر می‌تواند به‌عنوان یکی از راهکارهای برون‌رفت از وضعیت دشواری باشد که این روزها مردم با آن درگیر شده‌اند.

وقتی سلیقه‌های مختلف سیاسی تنها حاضر می‌شوند در مراسمی اینچنینی در کنار هم حضور بیابند و برخوردی گرم و صمیمی هم با هم داشته باشند، نشان می‌دهد که باید کتاب و نشر را به مثابه یک الگوی موفق برای دیگر حوزه‌ها بشناسیم و بتوانیم زمینه را برای اتحاد ملی فراهم کنیم.

وقتی بتوانیم رویای در کنار هم بودن را امتحان کنیم باید دستاویزی بزرگ چون کتاب داشته باشیم که برای هر روزش خون دل‌ها خورده شده و وضعیتی  ایده‌آل برای هم‌اندیشی همیشه وجود دارد. رویکردی که اگر در دیگر حوزه‌ها نیز استفاده شود و دوری از نگاه سیاسی حاکم شود، می‌تواند برای هر ایرانی یک فرصت بالقوه باشد.

مدیران فرهنگی به خوبی آموخته‌اند که با دوری جستن از رویکرد شخصی سیاسی شان ، می‌توانند زمینه رشد را برای حوزه کتاب و نشر فراهم کنند. برای همین است که صفارهرندی و مسجد‌جامعی در دوسوی قطب‌های سیاسی کشور به راحتی یکدیگر را در آغوش کشیده و برای بزرگان این حوزه در یک مراسم حضور می‌یابند.

این رویکردی است که باید در همه حوزه‌های کشور به‌عنوان محور اصلی رفتار اجرایی بین مدیران قرار بگیرد. در این مسیر می‌توان با فراموشی نگاه سیاسی، زمینه را برای دستیابی به بهترین تصمیم‌های ممکن برای رونق و پیشرفت ایران عزیزمان و فردای روشنی که پیش رو دارد، فراهم و آماده کنیم.

البته که برخی اوقات نمی‌توان بدون در نظر گرفتن مشی سیاسی نسبت به موضوعات، تصمیم گرفت اما وقتی در حوزه فرهنگی فعالیت می‌کنید، می‌دانید که بالاترین محبتی که می‌توانید به حوزه متبوعتان کنید، دوری جستن از همین منطق گل‌درشت و غیرمنطقی است.

باید بدانیم در دنیای امروز ، دیگر صرف عقاید سیاسی ما موجب تصویرسازی درست و جذاب از فعالیتمان نمی‌شود، بلکه رفتار عملگرای ما خواهد بود که می‌تواند سرعت رشد را به حوزه بازگرداند و زمینه را برای افزایش بهره‌مندی مردم از منافع ایجاد شده، ممکن می‌سازد.

در این مراسم می‌توانستیم به خوبی دریابیم اینکه عضو کدام جناح سیاسی هستی و یا نگاهت به مسایل مختلف کشور چه شکلی است، زیاد اهمیت ندارد. چیزی که مهم است که تورا به دلیل فعالیت‌های فرهنگی که انجام دادی می‌شناسند و موقعیتت در این حوزه به دلیل اقدام‌های فرهنگی است.

در این مراسم به خوبی آموختم که چه افتخاری باید بکنم که عمرم را در حوزه‌ای گذراندم که نامش کتاب است و می‌تواند برای بسیاری از  مردم، راهگشا و دلگرم‌کننده باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها