سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰
اهمیت ثبت تجارب فرماندهان ارتش و خلق نظریه‌ مدیریتی

ثبت روش‌ مدیریت فرماندهان ارتش در طول جنگ تحمیلی به شیوه علمی از چند جهت از‌ جمله ایجاد زمینه برای خلق نظریه‌ مدیریت نظامی و آشنایی نسل جوان با اهمیت است.

خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)- تاریخ‌ و حماسه‌سازی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست شخصیت‌هایی همچون شهید علی صیاد شیرازی،‌ شهيد ولی‌الله فلا‌حی، شهید سید موسی نامجو، شهید یوسف کلاهدوز و ده‌ها شهید دیگر نخستین سند در اهمیت نقش ارتش جمهوری اسلامی ایران در هشت سال دفاع مقدس است؛ اما آیا ثبت، حفظ و انتقال ارزش‌های دفاع مقدس فقط با برگزاری یادمان‌ برای شهدا امکان‌پذیر است؟ جنگ تحمیلی، از دیدگاه جامعه‌شناسان، مورخان و صاحبنظران دیگر شاخه‌ها ازجمله دانش‌ نظامی مقوله‌ «كثيرالاضلاع» است و ارتش به‌عنوان یکی از اضلاع مهم این پدیده به حساب می‌آید.

بررسی عملکرد ارتش در دوران دفاع مقدس از زوایای گوناگون اعم از آشنایی با دانش نظامی، همکاری با دیگر نهاد‌های نظامی، سپاه و بسیج، عملکرد و تصمیم‌گیری فرماندهان در برهه‌های حساس با هدف بهره‌گیری در مواقع لزوم دفاع سرزمین ایران بسیار با اهمیت است.

انتشار منابع مکتوب در قالب‌های مختلف از جمله ادبیات شامل داستان و شعر،‌ مستند‌سازی با همکاری شاهدان، بعد از پایان جنگ و حتی در دوران جنگ هشت ساله از سوی هنرمندان و اهالی قلم همواره با اهمیت بوده و هست. نویسندگان درباره نقش ارتش در هشت سال دفاع مقدس با رویکرد پژوهشی بسیار گفته و نوشته‌اند. چرا مستند‌سازی درباره نقش ارتش در دوران دفاع مقدس با اهمیت است؟

مستند‌نگاری موجب می‌شود تا موفقیت‌ها،‌ دستاورد‌ها،‌ مراحل رشد و سایر رویداد‌های تعیین‌کننده به‌صورت تاریخی،‌ تحلیلی، علمی ثبت شود؛ علاوه بر این زمینه ثبت، گسترش و آموزش به نسل‌های بعدی فراهم می‌شود. مرور ‌رویداد‌های گذشته فراهم و امکان ارزیابی علمی نقاط ضعف و قوت ممکن می‌شود.

توجه به تجارب فرماندهان ارتش و انتشار آن در قالب کتاب به معنای ایجاد زمینه برای خلق نظریه‌های مدیریت بومی است؛ علاوه براین این جریان موجب می‌شود توانایی تحلیل نسل آینده برای انتخاب بهترین روش مدیریت نیز افزایش پیدا می‌‌کند.

زمان، مهم‌ترین اصل در حفظ دستاورد‌های فرماندهان ارتش در هشت سال دفاع مقدس است. زمان می‌گذرد و فرماندهان جوان و پژوهشگران به دلایل مختلف از‌جمله درگذشت یا ناتوانایی جسمی شاهدان میدان نبرد دفاع مقدس، فرصت مصاحبت با آن‌ها را از دست می‌دهند؛ بنابراین ایجاد بستر مناسب مالی و توجه به دسترسی آسان به منابع مختلف برای پژوهشگران و حفظ دستاورد‌های ارتش جمهوری اسلامی در دوران هشت سال دفاع مقدس برای پیشگیری از هدر‌رفت نیروی مادی و معنوی انسانی حیاتی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها